Podcast Banii Vorbesc #6: De ce Fentury poate deveni cel mai bun prieten al finantelor tale personale?

Astăzi în prezentăm un podcast mai diferit decât celelalte de până acum. Dacă celelalte 5 podcast-uri au fost realizate în jurul discuţiei dintre Sorin şi Andreea şi s-au bazat pe întâmplările/experienţele lor personale, în acest podcast Sorin are un invitat foarte interesant care ne va vorbi despre o aplicaţia care ar putea să te ajute să-şi schimbi viaţa financiară.

Aplicaţia despre care se va vorbi în acest podcast se numeşte Fentury, un startup pornit din Republica Moldova şi care a obţinut sute de mii de euro finanţare pentru dezvoltare.

Acum se află deja la o primă maturitate şi cred că este una dintre aplicaţiile care ar putea să-ţi schimbe viaţa financiară şi să te ajute să economiseşti mai mulţi bani. Este aplicaţia care poate îndeplini lejer funcţia de asistent financiar şi care te ajută să duci evidenţa cheltuielilor tale şi să planifici pe viitor.

lisa-terziman-2Sorin o va avea invitată în acest episod pe Lisa Terziman. 

Este co-founder Fentury, a studiat informatică și economie la universitate. Pe lângă asta are experiență in sfera digital banking & manamagent financiar.

Este o persoană inspirată și tinde să facă finanțele transparente și mai ușor de înțeles pentru fiecare persoană.

Toate detaliile despre aplicaţie le vei afla de la Lisa direct din Podcast sau poţi să verici şi pagina aplicaţiei de unde o poţi descărca.

[button url=”https://www.fentury.com” target=”blank” background=”#75ba4c” color=”#ffffff” size=”6″ icon=”icon: check”]Detalii Fentury.com[/button]

Episodul are 20 min şi 44 secunde.

Îl poţi asculta foarte uşor şi pe iTunes sau pe Stitcher.

Lucruri de ţinut minte din acest episod:

  • Sa tii evidenta banilor un proces laborios si complex: ce sume ai platit, cand, pe ce anume, din ce motiv, etc. Fentury simplifica lucrurile daca platesti online, organizeza cheltuielile pe categorii.
  • Introducerea datelor manual intr-un Excel, functioneaza, dar nu este perfect si dureaza. Dar e un punct bun de pornire pentru money tracking basic.
  • Aplicatia Fentury nu tine cont de tipul de utilizator – poti fi student, angajat sau proprietar de business. Daca faci plati online, ti le va organiza.
  • SUA este o tara obisnuita cu creditele. Sunt obisnuiti cetatenii sa plateasca 20-30-40 de ani pentru masina, casa, etc. In Suedia, Germania, Franta, comportamentul este foarte diferit – cetatenii evita sa faca credite daca nu e nevoie. Folosesc de asemenea conturi separate pentru a economisi bani.
  • In anumite tari exista ore de educatie financiara, care-i invata pe copii de mici ce inseamna sa pui bani deoparte.
  • Banii ar trebui sa ramana ca un element secundar, nu ca un scop. Un mod de a ajunge la obiectiv, nu un obiectiv in sine.
  • Consumul in exces ramane piedica principala pentru care oamenii nu pot pune bani deoparte. Este o problema de schimbare personala. Si tocmai aici este oportunitatea financiara.
  • Pe langa money tracking, Fentury iti poate afisa notificari legate de cheltuieli importante (fie plati utilitati, fie cadouri sau alte cheltuieli planificate).

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.