Podcast Banii Vorbesc #3: Cum sa castigi bani in PLUS fata de Salariu

Emisiunea audio Banii Vorbesc îţi prezintă un nou episod.

De data aceasta, Andreea şi Sorin îţi vor prezenta cum au procedat ei atunci când au fost nevoiţi să-şi diversifice sursele de venit.

Sincer, după ce le-am ascultat podcast-ul am rămas uimit de câte lucruri au găsit să facă pe lângă muncă.

Sunt chiar într-o direcţie foarte bune şi afli şi tu ce au de spus despre acest subiect.

Cu siguranţă îţi va fi de folos.

Lucruri de tinut minte din acest episod:

  • Incepe cu ceea ce stii deja si extinde acel aspect. Daca esti electrician, creeaza un blog, inregistreaza clipuri, dezvolta tutoriale. Gasesti modalitati sa-ti cresti brand-ul personal (ca apoi sa-ti poti creste si sumele pe care le ceri).
  • Oricine poate crea cursuri online. Aproape orice tema este aprobata, iar calitatea lor nu trebuie sa fie exceptionala. Atata timp cat ceea ce transmiti ajuta pe cineva sa-si imbunatateasca abilitatile, e un curs bun. Platforme precum Udemy, Skillshare si Coursmos iti permit sa creezi cursuri, sa primesti feedback, sa castigi bani si sa inveti de la alti instructori online.
  • Orice oportunitate pe care o ai si o dezvolti te poate duce la alte cercuri de influenta, alte oportunitati, alte modalitati de a castiga bani in plus.
  • Invata lucruri noi, pe langa locul de munca. Descopera ce te pasioneaza si creeaza oportunitati sa castigi bani din asta. Andreea facea quilling de placere. Apoi a mers la un magazin pentru hobby-uri (Pictor) si le-a propus sa predea cursuri de quilling copiilor. Au acceptat si a mai gasit o metoda de a castiga bani, in afara salariului.
  • Nu irosi timpul. Renunta la televizor, zeci de seriale si mers in cluburi. Ocupa-te de propria dezvoltare, pentru a avea acces la noi oportunitati.
  • Descopera contextul in care esti: in postul in care esti acum vei putea sa-ti dublezi sau triplezi salariul? Daca nu, ce ai putea face in plus, ce ti-ar placea sa inveti sau sa faci in plus, pentru a avea venituri suplimentare? Chiar daca nu ai acum abilitati pentru a face ceva extra, exista cursuri care functioneaza ca o poarta spre o noua luna. Stiu de exemplu o tanara care a facut un curs de punere gene false. Si-a recuperat banii de pe curs in doar 3 sedinte cu clientii, care au gasit-o pe pagina de facebook creata de mai putin o luna.
  • Framework-ul pentru a castiga bani in plus fata de salariu: 1. Descopera contextul in care esti. Afla ce-ti place sa faci, ce ai vrea sa inveti, ce esti capabil sa faci chiar si cand esti obosit dupa 8-9-10 ore la birou. 2. Creste-ti reteaua de contacte pentru a avea acces la mai multe oportunitati si mai multe persoane de la care poti invata. 3. Apuca-te de treaba. Creeaza un blog, dezvolta un curs, scrie o carte. Nu va fi niciodata perfect, dar e important sa incepi. 4. Repeta.

Cu drag aşteptăm feedback-ul tău printr-un comentariu mai jos.

Spor la ascultat şi la aplicat!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.