Podcast Banii Vorbesc #11 – Ce sunt Cryptomonedele si cum putem investi in ele

Podcastul numărul 11 vine cu un subiect foarte interesant doar cu Sorin: ce sunt cryptomonedele, cum putem investi în ele şi care sunt cele mai importante monede virtuale de pe piaţă.

Pe blog am găseşti informaţii despre bitcoin AICI.

În prodcast vei afla despre mai multe monede şi vei afla exact beneficiile acestora.

Nu uita de abonare, share şi comentarii.

Unde mai puteţi asculta podcast-urile Banii Vorbesc: 

    

Ce vei afla din acest Episod:

1. Ce este Bitcoin si in general ce sunt monedele virtuale criptate.

Monedele virtuale criptate reprezinta o noua metoda, descentralizata, de a cumpara bunuri. E ca si cum ai compara Euro cu valuta din tara ta. Aceste monede virtuale criptate nu sunt menite sa inlocuiasca leul sau euro, sunt complementare. De asemenea, nu sunt controlate de vreo banca sau de vreun stat.

2. Cum pot obtine cryptocurrencies

Doua mari directii exista: tranzactionare, achizitie de la ATM-uri speciale, de la terminalele Zebrapay sau de la exchange-urile online, precum CoinFlux.com.

3. Unde stochez aceste monede virtuale criptate

Fara un portofel virtual nu le poti stoca. Exista solutii web, precum Coinbase sau BTC.com. Mai exista aplicatii desktop ca Jaxx sau MultiBit HD.

Urmeaza wallet-urile pentru mobil si cele hardware. E important sa va protejati aceste portofele virtuale, este aproape imposibil sa recuperati monede virtuale criptate pe care le-ati pierdut.

4. Care sunt beneficiile Bitcoin

Este un sistem descentralizat, deci nu depinzi de vreo banca. Ai banii mereu la tine, intr-o forma sau alta si nu ti se percepe comision de administrare.

Poti investi intr-o astfel de moneda virtuala criptata, in ideea s-o pastrezi pana ii creste valoarea, pentru a face profit. Este relativ anonima – nu e foarte simplu sa se afle datele personale ale tale doar pe baza adresei de wallet.

5. Care sunt metodele de protectie ale unui portofel virtual

Pe langa username si parola, e foarte important sa folosesti si o propozitie formata dintr-o serie de cuvinte.

O comparatie buna a tipurilor de wallet-uri gasiti aici in limba romana.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.