Plateste-ti ONLINE taxele si impozitele cu ajutorul cardului

Plateste-ti ONLINE taxele si impozitele cu ajutorul carduluiŞtiai că îţi poţi plăti taxele şi impozitele pentru case, terenuri şi maşini online, cu cardul sau la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale?

Ştiai că poţi face acelaşi lucru şi cu amenzile?

Dacă nu, îţi voi spune în acest articol cum poţi face asta. Încă de la început vreau să-ţi spun că nu peste tot se poate plati cu cardul. Aceasta operațiune o poţi face în 188 de primării din ţară.

Numărul primăriilor s-a triplat din 2011 până în 2012 şi am încrederea că în următorii ani o să se ajungă să se implementeze în toată ţara.

Câteva statistici despre plata online a taxelor si impozitelor

  1. Valoarea totală a taxelor plătite cu cardul în România a crescut cu 34% în 2012 faţă de 2011 la suma de peste 98 milioane lei;
  2. Numărul plăţile a taxelor şi impozitelor a crescut cu 32% în 2012 faţă de 2011, ajungând la peste 285.000 de operaţiuni;
  3. Primele 10 oraşe în funcţie de numărul total de tranzacţii reprezintă 75% din totalul numărul tranzacţii efectuate în România;
  4. Valoarea medie a unei taxe achitate cu ajutorul cardului este de 344 lei;
  5. Unul din trei români consideră că este foarte dificil procesul de efectuare a plăţilor la administraţiile locale datorită programului scurt al caseriilor şi a birocraţiei. Asta înseamnă că doi din trei români văd cu ochi buni plata taxelor şi impozitelor cu cardul.

Înainte să vezi dacă poţi plăti online, trebuie să te asiguri că localitatea ta este una din cele 188 de localităţi care acceptă acest lucru. Află AICI dacă primăria ta se încadrează în acest tip de modalitate de plată.

De asemenea, dacă locuiești în oraşe precum Bucureşti (sectorul 2 sau 6) şi Ploieşti îţi poţi achita taxele şi impozitele până la 31 martie la unul dintre cele 18 infochioşcuri instalate în supermarket-uri şi mall-uri. Vezi locaţia celor 18 infochioşcuri AICI.

Pentru oraşele Bucureşti (sectoarele 2, 3 şi 4), Cluj-Napoca şi Târgu Mureş ai posibilitatea să apelezi la una dintre cele 9 locaţii special amenajate pentru perioada 4-31 martie aflate în marile centre comerciale. Locaţia acestor centre o puteţi găsi AICI.

Din cauza lipsei de promovare, această modalitate de plată încă nu a ajuns la ochii tuturor contribuabilor. Poate pentru că este o iniţiativă relativ nouă te va face puţin mai reticient când vine vorba să-ţi plăteşti aceste taxe şi impozite cu ajutorul cardului.

Dacă încă nu eşti convins, îţi prezint o aplicaţie informativă pe Facebook numită Impozite cu Cardul. Aplicaţia www.impozitecucardul.ro este o aplicaţie în care vei găsi toate detaliile privind modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, despre beneficiile pe care le ai utilizând această metodă şi despre competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor.

Dacă te înscrii în aplicaţia www.impozitecucardul.ro ai şansa să câştigi unul dintre cele două smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragerea la sorţi.

Dacă tot a venit vorba de competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor, vreau să te anunţ că o dată cu această nouă modalitate de plată s-a realizat şi un concurs. Oraşul cu cele mai bune rezultate privind plata acestor taxe va primi titlul de „Oraşul viitorului” şi va fi premiat cu o expoziţie tehnilogică interactivă. Consursul se desfăşoară până la 31 martie 2013. 

Aşadar, ajutăţi oraşul să câştige această competiţie şi apoi mergi la una dintre cele mai interactive expoziţii tehnologice organizate de Visa Europe şi patenerii săi.

De ce să plătim taxele si impozitele online cu cardul?

Primul beneficiu ar fi partea de confort. Pentru că ştiu cât de greu îţi este să mergi şi să stai la tot felul de ghişee, această modalitate îţi iese în ajutor. Tranzacţia o poţi efectua de oriunde (în orice locaţie) şi oricând (24 din 24, inclusiv sâmbătă şi duminică) în condiţii de maximă securitate recunoscute la nivel internaţional. Asta înseamnă timp Zero petrecut la ghişee sau la bancomate pe care îl poţi folosi în scopuri benefice ţie.

Al doilea beneficiu este cel legat de comisioane. Pentru acest tip de plăţi cu cardul VISA, comision este ZERO. Aşadar, nu plăteşti nimic în plus dacă foloseşti această modalitate de plată.

Un al treilea beneficiu se leagă de partea de siguranţă. Dat fiind faptul că totul se petrece la nivel online, vei beneficia de o siguranţă sporită datorită eliminării riscurilor de manevrare a numerarului şi obligativităţii aprobării oricărei tranzacţii de către posesorul cadrului.

Cam asta a fost ce am vrut să-ţi spun despre această modalitate de plată a taxelor şi impozitelor. Acum vreau să te întreb pe tine următoarele două întrebări la care aştept un răspuns printr-un comentariu puţin mai jos:

  1. Ai folosit până acum cardul pentru aţi plăti taxele şi impozitele? Dacă da, de ce? Dacă nu, ai vrea s-o utilizezi în viitorul apropiat?
  2. Dacă vom utiliza cu toţii plata online a taxelor şi impoztelor, crezi că vor creşte sumele încasate de primării?

Dacă ţi-a plăcut articolul, ajută-mă să-l promovez şi prietenilor lor cu ajutorul unui like, share şi tweet pe butoanele din stânga articolului.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.