Oportunitati de investitii la BVB in 2023 cu Antonio Oroian S06E19

Bine te-am găsit la ultimul episod din sezonul 6 al podcastului Banii Vorbesc. Nu putea închide sezonul fără a vorbi despre ce ne așteaptă în 2023 cu privire la investițiile noastre.

Știm cu toții că luna decembrie este una destul de bună pentru bursă (fără acel an 2018) și pare că începutul de lună aduce un optimism la Bursa de Valori București.

Invitatul meu din acest episod este Antonio Oroian, un mare pasionat de investiții și analiza bursieră, stock broker în cadrul companiei de brokeraj Goldring.

Am ales să vorbim despre BVB pentru că, în opinia mea, majoritatea companiilor care au raportat la 9 luni au venit cu rezultate destul de bune ceea ce oferă oportunități bune pentru 2023.

Cu Antonio vom mai vorbi despre anul 2022 și cum ne-a afectat acesta pe noi ca investitori, despre sectoarele care au avut cel mai mult de suferit, dar și despre sectoarele cu potențial destul de mare pe 2023, dar și despre dinamica dividendelor pentru perioada următoare. Lista întreagă de întrebări o puți găsi puțin mai jos.

Noi îți mulțumim pentru acest sezon 6, un sezon în care am început mai serios cu partea de video pe Youtube (unde vă așteptăm să vă abonați la canal) și vrem să te asigurăm că sezonul 7 va fi cel mai interesant de până acum. Pregătim și un partener pentru întreg sezon, dar și invitați de excepți pe toate domeniile pe care le abordăm la acest podcast.

Să aveți un an 2023 cât mai bun!

Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu! Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cand ai luat cunostinta cu investitiile si ce presupune sa fii stock broker?
 • Ne aflam in acest moment la -11% scadere la indicele BET (momentul inregistrarii) de la inceputul anului si doar -2% daca luam in considerere si dividendele – cum ar trebui sa vedem acesta scadere – din punct de vedere al unui investitor? Daca o comparam poate cu alti indici mondial precum S&P500 care se afla undeva la -18%.
 • Suntem in Romania intr-un bear market?
 • Ce a fost mai rau a trecut sau urmeaza?
 • Multe dintre companiile din Romania au prezentat rezultate positive la 9 luni, dar totusi sunt companii care sunt in scadere la nivel de pret – este consecinta la ce se intampla la nivel global?
 • Cum s-a schimbat investitorul in 2022? Care au fost cele mai importante alegeri ale acestuia in 2022?
 • Intr-o perioada de acest gen – cat de importanta este analiza fundamentala vs cea tehnica – din ve observ, investitorii incep sa puna accentul mai mult pe companiile care au o situatie economica buna decat pe cele care au un potential mare dar situatie ingrijoratoare?
 • Care sunt perfectivele din punctul tau de vedere pentru 2023? La ce sa ne asteptam?
 • Care sectoare ar putea avea o crestere in viitorul an?
 • Poate Hidroelectrica sa schimbe dinamica investitiilor la BVB dupa listare? Sa avem o lichiditate mai mare in piata si sa vedem cresteri la toate companiile? Poate Hidroelectrica sa deschida calea catre o piata emergenta ?
 • Daca ar incepe cineva acum sa investeasca pe BVB – ce recomandari i-ati face inainte de a investi?
 • Cum va fi dinamica dividendelor pe 2023? la ce sa ne asteptam de la companiile din piata principala?
 • Putin si despre razboiul de langa noi.. sunt multi investitori care spun ca din cauza razboiului suntem in aceasta situatie cu inflatia si alte probleme macroeconomice – este el cauza acestei situatii economice?
 • Daca de maine se va pune stop, vom avea semnale de revenire?
 • Pe final, ce recomanzi sa faca un investitor care este long term – are investitii pe termen lung si investeste constant luna de luna? ce ar putea face el diferit acum sau ? daca pur si simplu ar trebui sa continue daca considera ca strategia lui este buna.
Pentru orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.