7 lectii pe care le poti invata din filmul The Wolf Of Wall Street

De curând am avut plăcerea să mă uit alături cu echipa DR Consultants la filmul The Wolf of Wall Street. A trecut de mult data în care a apărut şi chiar credeam că voi deveni ultimul care o să-l vadă.

Într-un final l-am văzut şi pot spun că am rămas uimit la cât de bun a fost filmul. De mult nu am mai văzut un film aşa de excepţional la nivel de joc actoricesc şi scenariu.

Cred că a fost unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în viaţa mea. Mi-a plăcut povestea lui Jordan Belfort, interpretată de Leonardo DiCaprio. Este tipologia omului care şi-a dorit foarte mult de la viaţa lui, indiferent de consecinţe.

Şi-a dorit foarte mulţi bani, şi-a dorit să fie bogat şi şi-a dorit să se distreze la maxim.

Pentru asta a fost nevoit să practice o activitate mai puţin creştină şi să se gândească numai la profiturile lui.

De aici a ajuns să fie unul dintre cei mai buni brokeri şi oameni de vânzări şi să înfiinţeze o firmă care a atins peste 1000 de angajaţi.

Uimitor că toate aceste lucruri aveau legătură cu bursa. Ei doar trebuia să-i convingă pe oameni să-şi investească banii în firme care, spuneau ei, sunt profitabile.

Cu această înşelătorie a reuşit să facă o adevărată avere, dar şi să o piardă repede datorită incapacităţii lui de a-şi gestiona banii.

Este un film din care poţi trage multe lecţii de viaţă şi de educaţie financiară. Eu am ales 7 dintre ele pe care le-am scris mai jos.

Înainte de a le citi trebuie să te asiguri că ai văzut filmul. Le vei înţelege cu adevărat doar dacă ai văzut filmul.

Dacă nu l-ai văzut, e timpul să o faci. Sunt 3 ore utile şi foarte distractive (fiind o comedie) din care vei învăţa foarte multe. Trailerul îl poţi găsi AICI.

Acestea fiind spuse, hai să-ţi spun  care sunt cele 7 lecţii pe care eu le-am învăţat din acest film.

the wolf of wall street

7 lectii pe care le poti invata din filmul The Wolf Of Wall Street

1. Poţi face bani rapizi şi uşor dacă faci ilegalităţi. Problema e că totul se va alfa într-un final.

Cam asta s-a întâmplat în tot filmul. Jordan Belfort, un foarte bun broker şi un foarte bun vânzător, a reuşit să vândă acţiuni ţinând cont doar de propriul buzunar.

Pentru el conta foarte mult banii pe care îi câştiga. Nu punea preţ deloc pe clienţi, ci pe bunăstarea lui. Înşelătoria a stat la baza firmei pe care a realizat-o şi care a ajuns să aibă 1000 de angajaţi, dar care într-un final a fost demascată.

Lucrurile rele vor ieşi la iveală indiferent de domeniu şi indiferent de cât de mulţi bani avem. Trucurile o să funcţioneze o perioadă, dar la final vom avea numai de pierdut.

2. Banii veniţi uşor, se duc şi mai uşor. O dată cu veniturile foarte mari, cheltuieşti şi foarte mult înapoi. Îţi doreşti un stil de viaţă foarte ridicat şi asta te ustură la buzunare.

Personajul principal a fost dependent de anumite vicii care l-au făcut să consume foarte mulţi bani. Doar o petrecere a burlacilor a costat 2 milioane de dolari.

Banii din înşelătorii se duc uşor. Dacă nu suntem învăţaţi cu mulţi bani, cu siguranţă nu vom putea avea grijă de ei. Având în vedere că Jordan Belfort a câştigat sute de milioane de dolari, acesta nu a reuşit să-şi asigure viitorul şi a ajuns ca la sfârşit să fie lefter.

Ai nevoie de o mentalitate şi de un comportament financiar foarte bun pentru a fii echilibrat când ai bani mulţi. Trebuie să creşti în comportament în acelaşi timp cu creşterea venitului. Nu poţi să te îmbogăţeşti peste noapte, iar după să fii foarte cumpătat.

Responsabilitatea este foarte mare!

3. Stresul este foarte ridicat când sunt implicaţi mulţi oameni, mulţi bani şi când apar ilegalităţile.

Şi cred că stresul nu numai aici apare, dar cred că aici este ceva mai ridicat. Stresul te roade zilnic şi asta te va face să neglijezi viaţa personală, familia şi să începi să pui mai mult accent pe vicii.

Viciile (în cazul de faţă drogurile şi femeile) sunt cele care ruinează o carieră. Acestea l-au făcut pe Jordan Belfort să-şi dorească mai mulţi bani, să-şi neglijeze familia şi să ajungă singur în închisoare.

4. Business is Business. Prieteni – prieteni, dar pâinea e pe bani. Cred că asta a fost la sfârşit când Jordan Belfort a acceptat să coopereze cu FBI-ul pentru arestarea prietenilor lui.

Asta l-a salvat pe el de la 20 de ani de închisoare. Până la urmă tot ce a contat pentru el este să iasă cât mai repede din închisoare. Acum a ieşti din închisoare şi a devenit un om foarte bun de vânzări şi un speaker motivaţional de excepţie.

Indiferent de ceea ce faci, trebuie să faci separarea între prieteni şi business.

5. Într-un final nu numai banii contează. Banii contează numai atunci când sunt folosiţi pentru fericirea familiei.

Din păcate personajul a ales să fie bogat şi nu a ales deloc să fie fericit alături de familie. Pentru el banii conta mai mult decât familia şi asta s-a văzut într-un final.

Într-un final cea mai frumoasă iubită şi soţie l-a părăsit şi a luat cu ea şi copilul. El în schimb, s-a dus la închisoare.

6. Vorbitul în public este esenţil. Cred că este una dintre cele mai bune abilităţi care ne poate ajuta în viaţă. Cred că speech-urile lui i-au făcut pe oameni să muncească aşa de bine pentru el, încât el s-a îmbogăţit pe spatele lor.

Toţi erau cuceriţi de speech-urile lui motivaţionare care îi făceau să-şi dorească mai mult de la ei şi să dea mai multe telefoane.

Cred că toţi vom trebui să ţinem un discurs în public. Acolo se va face diferenţa dintre unul care ştie să motiveze şi să inspire oameni şi unul care nu ştie.

Ghici ce, aceste lucruri se pot învăţa. Nu toată lumea s-a născut cu această abilitate. Ar fi timpul să exersezi.

7. Vânzare există în tot ce faci! Trăim într-o epocă în care totul se bazează pe vânzare. Toţi trebuie să ştim să ne vindem cât mai bine.

Secvenţa cu vânzarea unui pix cred că este cea mai reprezentativă. Nu contează caracteristicile acestuia şi nimeni nu cumpără după modul cum arată şi cum scrie. Contează mult să-ţi îndeplinească o nevoie.

Dacă serviciul/produsul tău va acoperi o nevoie pe piaţă, asta înseamnă că vei avea succes şi că va fi uşor să-l vinzi.

Şi asta au făcut şi ei. Au vândut către cei mai săraci cu lichidităţi care îşi doreau să fie bogaţi. Toată lumea vrea să fie bogată.

Targetul lor era destul mare şi au avut numai de câştigat. Prin acţiunile lor, ei îi făceau pe oameni să creadă că le acoperă o nevoie.

Astă trebuie să faci şi tu (nu chiar aşa cum au făcut ei – nu ilegalităţi), chiar dacă eşti un simplu angajat sau un antreprenor. Munca pe care o faci tu acolo ca angajat trebuie să reprezinte nevoia angajatorului astfel încât să-ţi ofere mai mult ca să rămăi.

Cred că acestea sunt cele mai importante lecţii pe care le poţi învăţa din acest film. Un film pe care-l consider o capodoperă cinematografică din care poţi învăta foarte multe lucruri de viaţă şi despre bani.

Leonardo DiCaprio a jucat excepţional şi sunt de părere că merită din plin să câştige Oscarul ca cel mai bun actor.

Tu ce părere ai despre acest film? Care sunt lucrurile pe care le-ai învăţat uitându-te la el?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.