10 lectii financiare pentru tinerii care isi doresc o viata prospera

Milenialii sunt tinerii care tocmai au terminat studiile și au început să intre în câmpul muncii. Deși încep să aibă un venit, mulți tineri nu reușesc să aibă grijă de banii lor și astfel ajung să facă diverse greșeli financiare.

Există totuși câteva lucruri pe care orice tânăr ar trebui să le cunoască pentru a se bucura de o viață plină de împliniri. Iată care sunt cele mai importante lecții financiare pe care orice tânăr ar trebui să le urmeze.

Primii 10 ani din carieră sunt cruciali

În primii 10 ani din carieră au loc și greșelile cele mai mari. În această perioadă, tinerii ajung să cheltuie o bună parte din bani, pe lucrurile pe care le iubesc cel mai mult.

De aceea este crucial ca orice tânăr să înceapă să-și gestioneze cât mai bine banii, încă de la început.

Fiind preocupați de bunăstarea financiară, tinerii ajung să considere că investesc banii cu cap, dar de fapt fac multe greșeli tocmai pentru că nu și-au făcut lecțiile.

Gândește-te mereu la valoarea netă

Lucru care te intersează încă de la început îl reprezintă valoarea ta netă și anume suma investițiilor pe care le faci atât în tine, cât și în lucrurile pe care le efectuezi.

Dezvoltarea personală este mereu un bun în care poți investi. De asemenea, trebuie să te gândeșți mereu la mai multe surse de venit, astfel încât să-ți mărești în timp valoarea netă.

Gândește la nivel mic și dezvoltă de acolo

Toată lumea își dorește să devină următorul Warren Buffet, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să devii cât mai bun în domeniul tău și mai apoi să gândești la scară mare.

Lumea ne învață mereu să gândim la scară mare și nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar înainte de a gândi la scară mare, trebuie să te gândeșți la lucrurile mici pe care le poți schimba în viața ta. Îți poți stabili de exemplu un obiectiv mai mic și apoi să crești din ce în ce mai mult către un obiectiv mai mare.

Investind în acțiuni de exemplu, chiar și sume mici de bani, vei reuși să crești din ce în ce mai mult pe măsură ce trec anii. Ideea este așadar să începi de la un nivel micro și să avansezi către unul macro.

Devino bogat încet

Având în vedere cultura de azi, mulți își doresc să dea lovitura în cel mai scurt timp și să devină bogați rapid. Cu toate acestea, cea mai sigură cale de bogăție este cea în timp.

Este important să nu apelezi la scurtături pentru că nici un fel de acțiune nu te va putea face milionar peste noapte. Crearea bogăției este un proces de durată care crește încet, în timp.

Într-una dintre întâlnirile avute de Jeff Bezos cu Warren Buffet, acesta l-a întrebat pe Warren de ce oamenii nu copie pur și simplu ceea ce face el pentru a se îmbogăți, iar Warren i-a răspuns că „nimeni nu dorește să se îmbogățească încet”.

A dori vs. a stabili obiective pentru a atinge dorințele

Mulți tineri se gândesc doar la lucrurile pe care le doresc, prin urmare le pun pe acestea pe primul loc, ignorând viață financiară sau bunele principii ale acesteia.

Viață financiară reprezintă însă o acordare a timpului nostru, angajament, consecvență, precum și multă disciplină.

Știind toate aceste lucruri, încă de la începutul carierei, tinerii au șansa în acest fel de a-și atinge obiectivele mult dorite.

Doar un obiectiv pe rând

A acționa este mult mai important decât gândirea, planificarea, îngrijorarea, imaginarea, precum și vizualizarea. Cel mai important lucru atunci când vine vorba despre crearea bogăției este acțiunea efectivă către atingerea obiectivelor dorite.

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când ești tânăr este să acționezi și să pui în aplicare conceptele financiare pe care le descoperi. Nu amâna să acționezi în aspectele care duc la îmbunătățirea vieții tale financiare.

Orice întârziere presupune un cost suplimentar

A întârzia sau a amâna luarea deciziilor în ceea ce privește îmbunătățirea vieții financiare, reprezintă niște lucruri de care ar trebui să te ferești.

Investițiile nu trebuie întârziate, de aceea cu cât începi mai rapid, cu atât vei ajunge să-ți atingi obiectivele mai curând.

Obiceiurile bune se învață

Obiceiurile au puterea de a ne duce pe drumul cel bun sau efectiv de a ne distruge viitorul financiar.

Este normal să avem obiceiuri, dar problemele încep să apară în momentul in care aceste obiceiuri nu lucrează în favoarea noastră, ci ne pun piedici. Are loc in acest fel o deconectare între tine și viața ta financiară, de aceea trebuie să fii foarte atent la obiceiurile pe care le ai.

Este nevoie de curaj pentru a trece peste obiceiurile proaste, astfel încât să ai parte de o viață financiară cât mai bună.

Finanțele personale și tine

Finanțele personale nu sunt lucruri legate de bani, ci sunt lucruri legate strict de ține. Îți dorești să-ți îmbunătățești acest aspect al vieții, astfel încât să ai parte de câștiguri din ce în ce mai mari.

Finanțele personale sunt în legătură strânsă cu alte aspecte ale vieții, pe care dacă vei ajunge să le îmbunătățești, te vei bucura de un succes din ce în ce mai mare.

Planul tău de acțiune

Cel mai important lucru după ce ai citit toate aceste informații, este să-ți realizezi un plan de acțiune ușor de pus în aplicare și de care să te ocupi imediat. Un plan de acțiune simplu te ajută să-ți începi aventura în lumea investițiilor, dar și în cea a dezvoltării tale din punct de vedere financiar.

Trebuie să-ți creezi un plan înainte de a porni la luptă, de aceea un plan de acțiune este important pentru tine.

Concluzie

Deși drumul este lung și implementarea tuturor acestor lucruri va crea poate unele probleme în viața ta, recompensele sunt pe măsură, de aceea te vei apropia din ce în ce mai mult de independența financiară.

Ideea este că chiar dacă vei face unele greșeli în acest drum către organizarea corectă a vieții din punct de vedere financiar, vei vedea că rezultatele vor fi pe măsură.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.