Investeste la Bursa! Cea mai buna metoda de a-ti spori economiile

Ai pus un ban deoparte? Ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa il tii la saltea! Se spune ca ban la ban trage… Foarte adevarat, dar cu o conditie: sa stii ce trebuie sa faci pentru a-ti spori economiile!

Solutia cea mai la indemana (si cea mai populara) este depozitul bancar. In urma cu 5 ani ar fi fost o alternativa interesanta, in conditiile in care dobanda anuala era de 15%, iar impozitul pe profit era 0! In acest moment, dobanda anuala a scazut sub 3%, iar daca iei in calcul comisioanele de administrare ale bancilor, impozitul pe profit de 16% si rata anuala a inflatiei, vei descoperi ca iesi in pierdere.

O alta alternativa sunt pensiile private. Principiul de functionare al acestora este destul de simplu: iti alegi un fond de pensii, cotizezi pana la varsta de pensionare, dupa care primesti o suma lunara, suplimentar peste pensia de la stat. Pentru o pesie facultativa lunara de 2000 lei trebuie sa cotizezi timp de 30 de ani aproximativ 160 de lei pe luna, in conditiile in care venitul tau actual iti va aduce o pensie de la stat de 1000 lei / luna. Pentru o pensie facultativa lunara de 3000 lei, suma pe care trebuie sa o economisesti este de 321 lei. In acest caz, cel mai mare dezavantaj este perioada foarte lunga de economisire. Unde mai pui ca pana la batranete nu vei beneficia de nici unul din roadele muncii tale de economisire…

Fondurile mutuale de investitii in actiuni pot oferi castiguri interesante. Randamentele din ultimul an au variat intre 4,5% – 16%, in functie de fondul in care s-a investit. Acest tip de instrumente urmareste, de obicei, evolutia unui indice important, fie al Bursei de Valori Bucuresti, fie al unei Burse importante din Vest (SUA, Germania, Austria etc.). Randamentele sunt net superioare oricarei forme traditionale de economisire/investitie, dar trebuie sa iei in calcul gradul sporit de risc. Pe scurt, atunci cand evolutia Bursei este pozitiva, vei avea profit. Daca climatul financiar este unul instabil, investitia ta avea de suferit. Un alt aspect important este posibilitatea ca aceste fonduri sa iti perceapa comisioane de administrare, precum si o penalizare in cazul in care decizi sa vinzi unitatile de fond achizitionate inainte de termenul minim precizat in contract.

De departe cea mai buna solutie de a iti spori economiile este sa le investesti la Bursa! Daca in urma cu 10-15 ani aceasta decizie presupunea o adevarata aventura, acum este relativ simplu sa devii trader! Toate companiile importante de brokeraj ofera in acest moment accesul la o platforma de tranzactionare online, conectata in timp real la unul din Ringurile importante!

Investeste la Bursa

 

Recomandarea mea este sa incepi ca trader la Bursa de Valori Bucuresti, din simplu motiv ca ai mai putine companii pe care trebuie sa le urmaresti, iar modul in care cotatiile acestora evolueaza este mai previzibil decat cel ale companiilor cotate la bursele externe.

In plus, multe dintre numele din Ringul bucurestean iti sunt familiare, astfel ca vei intelege mai usor care sunt problemele cu care acestea se confrunta, precum si oportunitatile de dezvoltare.

Ca si randamente, la BVB poti obtine castiguri si de 10-15% intr-o singura luna, daca stii sa „citesti” piata si sa intri la cumparare la momentul oportun. La sfarsitul lunii martie am cumparat actiuni Banca Transilvania (TLV), la pretul de 2,05 lei, motivat de randamentul de 16% pe care compania il oferea investitorilor prin distributia de actiuni gratuite in contul profitului obtinut pe anul 2014.

Actiunile TLV au inceput sa creasca, iar 19 zile mai tarziu am vandut la pretul de 2,40 lei. Asadar, in mai putin de o luna am batut dobanda bancara anuala de peste 5 ori si facut un profit de 17%.

La inceputul acestui an, am achizitionat actiuni Transelectrica (TEL), la aproximativ 29 lei / bucata. Dupa 2 saptamani, TEL a trecut de 32 de lei pentru o actiune, moment in care am decis sa vand. Decizia s-a dovedit a fi corecta, actiunile TEL coborand ulterior la 28 lei si evoluand in acea zona.

Sunt sigur ca deja ti-am aprins imaginatia si ca te vezi castigand averi uriase, la fel ca brokerii de pe Wall Street. Trebuie sa stii insa ca investitiile la Bursa au un grad ridicat de risc.

Asa cum poti obtine castiguri importante intr-un termen scurt, la fel poti pierde sume substantiale, daca nu esti atent si foarte bine informat.

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

bvbescu_mare1Eu sunt BVBescu, iar bvbescu.ro este blogul meu de investitor la Bursa! Tranzactionez de 5 ani in Ringul de la Bucuresti si am trecut prin multe. De-a lungul timpului am obtinut castiguri importante, dar am suferit si pierderi dureroase. Mai presus de toate, am invatat. Am invatat cum sa obtin profit din tranzactiile pe care le fac, cand sa cumpar si sa vand si cum sa evit multe dintre greselile pe care le poti face si iti pot termina cariera de trader inainte de a incepe.

Pe bvbescu.ro iti ofer GRATUIT toata experienta mea la Bursa. Aici gasesti detalii si sfaturi despre cum sa tranzactionezi la Bursa de Valori Bucuresti, analize tehnice alte diferitelor companii, trenduri si articole despre Bursa.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.