Cat de mult conteaza un hosting bun pentru SEO?

Lucrez cu zeci de clienţi pe partea de campanii de PPC în cadrul agenţiei The Pharmacy şi nu de puţine ori am întâmpinat probleme la nivel de hosting pentru site-urile clienţilor mei.

Lucrez pe partea de Google AdWords şi susţin cursuri despre acest subiect, plus mă implic activ la partea de SEO pentru mai multe bloguri.

Cât despre site-urile din cadrul agenţiei, cei de la mxhost.ro fac o treabă foarte bună şi ne administrează toate proiectele noastre online fără probleme.

Ce pot să-ţi spun este că un hosting foarte bun te poate ajuta foarte mult chiar şi în motoarele de căutare, în special pe Google.

Ştie Google de unde ai hosting-ul?

Da, ştie în funcţie de IP.

Un hosting cumpărat de pe un server din România este mult mai benefic pentru google.ro deoarece timpul de răspuns este foarte mic. Este ideal să-ţi cumperi hosting cu IP din ţara de unde doreşti să-ţi atragi vizitatorii.

Chiar dacă un hosting din altă ţară este mai ieftin, contează mult IP-ul şi timpul de răspuns, iar asta poate face o diferenţă destul de mare la nivel de SEO.

În concluzie, locaţia este extrem de importantă şi trebuie luată în considerare.

Influenţează hostingul securitatea site-ului?

Răspunsul este un DA cât se poate de mare. Atât de multe atacuri cibernetice se realizează la nivel online încât oricât de mic este site-ul, poţi fi afectat foarte rapid.

Cele mai multe atacuri nu te vizează pe tine, mai ales dacă ai un site/blog mic. Prin site-ul tău, hackerii vor să ajungă la alte site-uri mult mai mari.

Un hosting bun te poate proteja de astfel de atacuri deoarece investesc foarte mult pentru a-şi proteja serverele de găzduire şi fac tot posibilul ca aceşti hackeri să nu ajungă pe aceste servere. Chiar dacă ajunge să se realizeze un atac, hostingul va avea un back-up al site-ului tău şi lucrurile vor reveni la normal imediat după ce vei vorbi cu cei de la suport.

Influentează certificatul SSL creşterea pe Google.ro?

Nu sunt eu expertul cel mai mare în certificate SSL, însă ce pot să-ţi spun este că în cazul blogului pe care te afli, trecerea de la http la https a avut un impact pozitiv.

Am avut o creştere de 10-15% la nivel de trafic venit din Google care s-a văzut după 2-3 zile de la trecerea la https. Despre acest subiect mai găseşti informaţii şi în acest articol.

Influenţează viteza de încarcare a site-ului partea de SEO?

Dacă mă întrebi pe mine, este unul dintre cei mai importanţi factori când vine vorba de SEO. Viteza de încărcare influenţează atât partea de SEO, cât şi de cea de user experience sau chiar de vânzări.

Sunt statistici cât se poate de clare că viteza poate influenţa rata de conversie a unui site şi cu cât scate perioada de încarcare, cu atât numărul conversiilor cresc.

Cât despre partea de SEO, Google a anunţat în nenumărate cazuri că face o departajare între site-urile care se încarcă repede şi site-urile care se încarcă mai greu.

2-3 secunde este viteza acceptată de Google, iar un factor foarte important care influenţează viteza site-ul este chiar furnizorul de hosting.

Poţi chiar să-ţi faci un test al vitezei AICI (instrument oferit de Google).

Acestea sunt cele mai mari 4 aspecte prin care un hosing bun poate influenţa optimizarea motoarelor de căutare.

Sper că te-a ajutat să vezi dintr-o altă perspectivă, nu doar cea legată de preţ, importanţa hostingului pentru site-ul tău.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Articol realizat cu sprijinul mxhost.ro în campania de susţinere a lui Zolty.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.