Ghid Poker: 10 Sfaturi de urmat pentru a castiga din poker

Îmi place mult să joc şi să privesc un joc de poker, însă până acum nu am încercat şi nu m-am gândit niciodată să fac bani din asta. În schimb, am tot cunoscut oameni care câştigă mii de euro din poker online şi care sunt de părere că dacă eşti pragmatic, serios şi muncitor, poţi câştiga bani mulţi din acest joc.

Nu este doar un joc de noroc. Este un joc în care ai nevoie de multă inteligenţă, răbdare şi încredere în propriile forţe.

Este un joc care a ajuns să fie o sursă principală de venit pentru jucătorii înrăiţi şi pentru pasionaţi.

Ghid Poker 10 Pasi de urmat pentru a castiga din poker
Ghid Poker 10 Sfaturi de urmat pentru a castiga din poker

Pentru a afla mai multe detalii profesioniste în legătură cu poker-ul l-am invitat pe Andrei de la www.pokeratu.ro să ne prezinte câţiva paşi pe care el îi urmează pentru a juca deştept poker. I-am urmărit o perioadă blogul şi am decis că e bun pe ceea ce face.

Ghid Poker: 10 Sfaturi de urmat pentru a castiga din poker

[divider top=”no”]

Trebuie să ştii incă de la început că nimeni nu deţine ghidul perfect pentru tine, fiecare jucător de poker are propriul să stil de a învăţa si juca, insă regulile de mai jos sunt de bază şi utile pentru întreaga ta cariera de jucător, indiferent de nivelul la care joci sau stilul de joc:

1. Trebuie să-ţi placă jocul

Condiţia numărul 1 pentru a ajunge caştigător la poker este pasiunea pentru joc. Inceputul este greu în orice activitate, dar dacă vei juca poker cu placere cu siguranţă vei trece mai uşor pentru multele ore necesare pentru a învăţa jocul.

2. Invaţă jocul la cele mai mici mize disponibile!

Ştiu că probabil nu vei fi încântat de câştigurile minime de la mizele mici, însă la început este important să inveţi jocul si mai puţin să caştigi mult.

Aşadar mizele de 0.01/0.02 $ (buy-in 2$) sau 0.02/0.04 (buy=in 4$) reprezinta locul perfect pentru a învăţa regulile de bază.

3. Joacă în bankroll!

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul, bankroll-ul reprezintă banii disponibili pentru poker. Pentru cash recomand un bankroll minim de 30 buy-inuri.

Daca de exemplu vei juca la 2NL vei avea nevoie de un bankroll de 60$. Nu trece la o miză superioară până nu ai disponibil un bankroll pentru acea miza.

Ex: vei trece de la 2NL la 5NL cand vei avea 150 $.

4. Nu juca urca mizele până nu eşti pregătit!

Incepătorii fac greşela de a trece la mize superioare prea repede, fie când prind o perioadă bună şi pare ca pot câştiga impotriva oricui, sau mai rău, atunci când pierd si vor să recupereze.

Nu o face! De obicei jucatorii de la o miză superioară sunt ceva mai buni si sunt şanse mai mari să pierzi până te obişnuieşti cu noua miză. Construieşte-ţi un bankroll confortabil şi abia apoi poţi incerca să joci la mize mai mari!

5. Nu juca prea multe mâini!

Cea mai frecventă greşeală a începătorilor este selecţia greşită a mâinilor de început.

Pentru a învinge jucatorii de la mizele mici trebuie să joci o gamă de cărţi care o domină pe a adversarilor, vei obţine astfel valoare de la jucătorii care te vor plăti des cu mâini dominate.

6. Nu exagera cu bluff-ul!

Da, este o senzaţie extrem de plăcută atunci când reuşeşi un bluff la masa de joc, însă mai ales la pokerul online de la mize mici vei fi plătit des de adversari, transformând de multe ori bluff-urile in investiţii proaste.

7. Fii atent întotdeauna la adversarii de la masă!

Jucătorii de poker sunt oameni ca şi tine, diferiţi,  fii atent la stilul de joc al fiecăruia şi încearcă să le atribui o gamă de cărţi de fiecare dată cân eşti în mână cu ei.

Nu te gândi doar la cărţile din mâna ta ci şi la cele ale adversarului.

8. Selectează cu atenţie mesele la care joci!

La început, dacă vei juca la cele mai mici mize toţi jucătorii vor fi slabi, însă cu cât urci in mize vei întâlni jucători din ce in ce mai buni.

Ai grijă să ai mereu cel puţin un jucător slab (aka peşte) la masă, când eşti la masă doat cu jucăti buni este timpul să pleci.

9. Păstrează-ţi calmul!

Factorul psihologic este foarte important în poker, vei avea perioade când vei pierde chiar dacă joci bine, ai grijă să faci o pauză atunci când observi că te-ai enervat, vei salva astfel o grămadă de bani.

10. Învată mereu!

Jocul de poker este într-o continua evoluţie. În ultimii ani tot mai mulţi au învăţat să joace de pe site-uri specializate în instruirea jucătorilor de poker, vizionând clipuri ale profesioniştilor sau citind cărţti despre poker. Pentru a fi mereu cu un pas in faţa celorlalţi trebuie să să te perfecţionezi tot timpul. Nu te mulţumi niciodata cu cât câştigi!

Sunt convins că respectând regulile de mai sus vei fi pe drumul cel bun şi vei începe să câştigi. Pe lângă cele 10 aş adăuga şi prietenii, fii alături de oameni cu aceiaşi pasiune ca tine, împreună veţi progresa mai rapid şi veţi trece mai uşor peste perioadele grele.

Baftă la mese!

Andrei

Fondator şi scriitor: www.pokeratu.ro. Poţi intra pe blogul lui pentru a afla mai multe lucruri despre cum se joacă poker deştept.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.