Despre Finantari Nerambursabile cu Voluntarii pentru Idei si Proiecte

Vineri am avut plăcerea să-mi petrec toată ziulica alături de 25 de studenţi foarte faini şi foarte pregătiţi de la VIP (Voluntari pentru Idei şi Proiecte).

A fost o zi în care am susţinut un training despre cum poate un ONG să aplice la fonduri nerambursabile şi cum să se pregătească pentru acest lucru.

Training care îmi place foarte mult şi pe care l-am susţinut de foarte multe ori în timp ce eram în AIESEC Braşov.

Până vineri nu mai intrasem niciodată în contact cu VIP, îi cunoşteam, ştiam că au câteva proiecte foarte cunoscute şi foarte bune, însă nu ştiam mai nimic din ceea ce fac ei şi cum este structurată această organizaţie.

Am aflat că această organizaţie este cea mai bună când vine vorba de dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat în studenţie. Am aflat că fac peste 10 proiecte, multe conferinţe şi evenimente, toate în scop de business şi toate având ca principal obiectiv dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor unui student.

La training am povestit despre ce înseamnă fonduri nerambursabile, la ce fonduri nerambursabile poate aplica un ONG, cum să planifici un proiect finanţabil şi câteva tips & tricks despre cum se completează un formular de finanţare.

Eu m-am simţit foarte bine, am cunosc 25 de oameni cu ambiţii şi vise foarte mari despre ceea ce vor să facă şi sunt foarte bucuros că există astfel de oameni în România.

Sper să mai ajung pe la VIP şi să-i cunosc şi pe restul membrilor din organizaţie!

Atenţie dacă eşti Student!

Această deplasare m-a făcut să mă gândesc mai mult la studenţie. Mi-am aminit cât de mic este procentul celor care fac ceva în timpul studenţiei şi care se gândesc la viitor încă de pe băncile facultăţii.

Aceşti oameni de la VIP se gândesc întotdeauna ce vor să facă pe viitor şi pentru ei organizaţia este doar o rampă de lansare.

Uite un sfat dacă eşti student şi nu faci nimic pe lângă facultate:

Nu-ţi pierde timpul făcând nimic şi prefăcându-te că nu ai timp deloc pentru altceva.

Viaţa este foarte grea atunci când termini şi cu greu îţi va fii să găseşti un loc de muncă aşa cum îţi doreşti după ce termini facultatea. Trebuie să fii foarte bun în ceea ce faci şi trebuie să ai experienţă.

Dacă nu faci nimic în timpul studenţie este puţin probabil că vei avea experienţă şi că îţi vei găsi un loc de muncă bine plătit.

Aceste organizaţii studenţeşti (VIP, AIESEC, etc) nu te ajută doar să-ţi îmbunătăţeşti anumite aptitudini şi cunoştinţe, aceste organizaţii îţi deschid ochii cu privire la ce se întâmplă în viaţa reală şi te pregătesc pentru etapa ce urmează.

Etapa în care vei lucra pe bune, pe bani mai mulţi sau mai puţini, şi vei înfrunta foarte multe greutăţi pe care viaţa ţi le pune în braţe. Greutăţi pe care le poţi învăţa şi le poţi testa în aceste organizaţii dacă eşti implicat şi îţi doresc să faci lucruri măreţe în viaţa.

Totodată, în aceste organizaţii poţi aplica cel mai bine principiul cel mai de preţ promovat de Robert Kiyosaki:

„Folosește-ți inteligența, lucrează ceva timp gratuit și peste ceva timp vei găsi calea de a găsi ceva mai mult, vei vedea lucruri pe care oamenii simpli nu le văd, iar alții nu știu ce caută.”

Sper ca din ce în ce mai mulţi studenţi să se gândească la viitor. Să se gândească că de acum înainte facultatea nu mai este aşa importantă precum era acum 20 de ani, pe timpul părinţilor noştri.

Acum facultatea este doar un hop prin care trebuie să trecem pentru a avea un loc de muncă bine plătit, însă acest hop nu este obligatoriu. Totul depinde de tine şi de ce îţi doreşti tu de la viaţă!

Galerie Foto Training

Mai jos ţi-am pregătit câteva poze de la trainingul de vineri 13 decembrie 2013:

VIP 1

 

VIP 2

 

VIP 3

 

VIP 4

 

VIP 5

 

VIP 6

 

VIP 7

Mulţumesc VIP România pentru această zi şi sper să ne revedem în curând!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.