Cum sa le vorbim copiilor despre bani cu Georgeta Lupescu S07E05

Un nou episod Banii Vorbesc cu un nou subiect extrem de interesant care de data aceasta se adresează părinților.

Este un subiect care pe mine personal, care fac educație financiară încă din 2012, începe acum să mă intereseze cel mai mult. Am o fetiță de 3 ani și mai mult ca niciodata încep să mă gândesc la aceste aspecte importante în dezvoltarea unui copil.

Cred că este un episod care trebuie ascultat de cât mai mulți părinți și cu siguranță voi mai face alte episoade pe acest subiect.

Vom răspunde la întrebare cu ajutorul Georgetei Lupescu, trainer de educație financiară și fondatoarea proiectului Savorbimdesprebani.ro și a pagini de facebook Educatie financiara pentru parinti si copii.

Georgeta sustine costant seminare, workshopuri și evenimente pentru părinți și copii despre administrarea banilor și finanțe personale.

Așadar, dacă ești părinte, i-a o foaie de hârtie și începe să iei notițe. Vor fi de ajutor și sunt sigur că te vei întâlni cu multe dintre lucrurile pe care Georgeta le menționează în acest episod.

Podcastul Banii Vorbesc este susținut de XTB unde ai posibilitatea să investeși în acțiuni și ETF clasice fără comision. Dacă dorești să testezi platforma XTB – îți poți face aici un cont demo.

Vă invit sa urmăriți episodul și să reveniți cu orice întrebare aici sau pe canalul de youtube.

Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu! Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cine este Georgeta Lupescu si cum arata o zi din viata ta.
 • Cand ai inceput drumul tau catre educatie financiara?
 • Cat de importanta este educatia financiara la copii?
 • Cine ar trebui sa se implice in acest demers?
 • Avand in vedere ca parintii nu sunt educati financiar in Romania (de cele mai multe ori) – care ar fi solutia pentru copii in acest demers? Ce ar trebui sa faca parintii in acest caz?
 • Cat de mult sunt influentati copii de catre noi? Parintii? – cand vine vorba despre bani
 • De la ce varsta incepe educatia financiara?
 •  Cum invata un copil de 5 ani valoarea banilor?
 • Cand sunt mici ei cred ca banii sunt nelimitati – cum ne protejam de acest lucru si cum ii invatam ca nu este chiar asa.
 • Ne poti oferi cateva idei pe care un parinte le-ar putea aplica in educatia financiara a copilului?
 • Cand se termina rolul nostru de educatori financiari pentru copii? Se termina vreodata?
 • Un mesaj pentru partincii care au copii mici si care vor sa incepa sa-i invete despre bani.
Pentru orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.