Cum sa cumperi lucruri Gratis!

Articol realizat de Dragomir Voicu, cofondator Bişniţ.ro.

Oamenii au tendința să cumpere constant și ajung ca foarte multe lucruri pe care le au să nu le mai folosească, deși acestea sunt perfect funcționale și utile.

De curând, s-a lansat în România o platformă pe care utilizatorii au șansa să valorifice aceste obiecte în puncte, cu care pot apoi să își acopere nevoia de alte lucruri care le folosesc. Practic, această platformă constituie și o metodă foarte eficientă de economisire.

Un sistem prin care toți utlizatorii au acces la lucruri gratis!

lucruri gratis bisnit

BișNiț.ro, este platforma ideală pentru donații, deoarece se elimină din start inegalitatea de șanse dintre doritori. Astfel, se creează un mediu fair-play, unde pe de o parte donatorul nu este supus stresului de a alege el destinatarul obiectului, iar pe de altă parte, doritorii participă în mod corect la procesul de atribuire a obiectului respectiv.

Prin această platformă, se dorește crearea unei comunități bazată pe încredere și respect, ale cărei scopuri sunt:

  • reutilizarea și refolosirea obiectelor,
  • responsabilizarea socială a utilizatorilor, prin încurajarea donațiilor de obiecte.

Uite cum funcţionează

BișNiț.ro funcționează prin licitații pe bază de Niți (puncte), pe care utilizatorii îi obțin atât gratuit, la înregistrare, cât și ca răsplată pentru fiecare obiect pe care îl donează.

Pentru ca acest sistem să funcționeze și pentru a asigura cumpărătorii de seriozitatea ofertelor de pe site, prima listare a unui obiect este Gratuită, urmând ca de la a doua, să se perceapă o taxa modică, care are ca scop verificarea donatorului.

Două puncte sociale foarte importante pe care le rezolvă acest proiect

  • Responsabilitatea socială, prin redefinirea și popularizarea conceptului de donație, la care aduce un mare plus prin faptul că donatorul și donatarul sunt pe picior de egalitate, pentru că ambii beneficiază de același tratament, bazat pe demnitate, respect și altruism.
  • Componenta ECO, exprimată prin refolosirea și reutilizarea obiectelor, care are ca efect reducerea risipei.

Practic, site-ul constituie și o metodă foarte bună de economisire și eficientizare a bugetului personal.

bisnit.ro

Cum se face livrarea?

Există în acest moment 3 metode:

  • livrare personală
  • livrare prin poștă sau curier
  • livrare digitală

În cazul în care un donator alege livrarea prin Poșta Română (dacă cumpărătorul este din alt oraș), are posibilitatea să trimită produsul Gratuit (plătind el taxa de livare 2.4 lei/colet) sau să trimită în sistem ramburs, în acest caz cumpărătorul urmând să achite aprox 10 lei, la primirea coletului.Aceste tarife sunt pentru obiecte de până la 2 kg (mai multe detalii la Poștă Română).

Legat de livrarea digitală, aceasta se poate alege în cazul monedei bitcoin, ebookuri sau coduri la diferite jocuri online.

Cât costă un Nit?

Un Nit nu are o valoare monetară, nu poate fi schimbat pentru bani în interiorul sau înafara site-ului. Valoarea unui Nit e dată de utilizatori prin tranzacțiile efectuate între ei. Plus că, nu poți pune un preț pe o faptă bună.

BișNiț.ro are și o categorie de Vouchere (furnizate doar de către persoane juridice).În această categorie se găsesc Reduceri de 100% la diferite servicii, obiecte sau ebookuri, iar furnizorii acestor vouchere, beneficiază prin imagini și descriere de publicitate gratuită pe toată perioada cât aceste vouchere sunt active.

Ce mai aștepți? Intră în comunitate și ia-ți lucruri Gratis!

 Nu uita să faci și o faptă bună, donând câteva obiecte pe care nu le mai folosești, însă care pot fi utile celorlalți, în acest fel, această comunitate poate crește și se poate autosusține.

Acest articol este un guest-post scris de Dragomir Voicu de la blogul ProfitXtrem.com și cofondator BișNiț.ro.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.