Cum poti primi, in mod gratuit, masina de schimb in cazul unui accident

Încă din decembrie 2016, Legea Asigurărilor a fost modificată, iar una dintre aceste modificări vine în ajutorul șoferilor, punându-le la dispoziție o facilitate extrem de avantajoasă.

Conform acestei legi, partea păgubita într-un accident auto primește, față niciun cost, o mașină de înlocuire pe toată perioada în care mașina să se află la reparat într-un service.

Mașina oferită este similară celei avariate, fiind pusă la dispoziția șoferului în momentul în care autoturismul avariat intră în service pentru a i se remedia avariile.

Decontand contravaloarea închirierii în mod direct de la compania de asigurări, mașina de înlocuire este obținută direct de la o companie de închirieri auto. Această mașină este oferită de către compania de asigurări a șoferului care este responsabil pentru producerea accidentului.

În cazul în care ești implicat într-un accident, ești persoana păgubită, ai dreptul la o mașină de înlocuire, conform legii, dar trebuie să intri în contact cu o companie de închirieri auto, aceasta punându-ți la dispoziție mașina de care ai nevoie.

Am descoperit că Autonom a dezvoltat proiectul autoinlocuire.ro și poate fi o soluție de avut în vedere, această firma punându-ți la dispoziție mașina necesară – indiferent de localitatea în care ești. Vei beneficia de mașina de înlocuire și nu trebuie să te mai gândeșți la costuri și la depozit pentru că acest cost este acoperit de asiguratorul vinovatului.

Serviciul este disponibil oriunde în țară, iar pe teritoriul României vei avea parte de kilometri nelimitați.

Mașina înlocuită va fi similară cu cea deținută, ea acordându-se în momentul în care mașina a intrat în service.

Cum se obține mașina de înlocuire, in mod gratuit?

1. Deschiderea dosarului dauna

Ai nevoie de constatarea amiabilă completată de ambele părți sau în cazul în care în accident au fost implicate mai multe mașini, aveți nevoie și de documentele emise de către Poliție.

2. Calcularea zilelor

În funcție de ceea ce scrie pe devizul de reparare, beneficezu de mașina de înlocuire. Trebuie să știi că fiecare patru ore de manoperă înseamnă o zi de închiriere.

3. Obținerea documentelor justificative

Vei primi o notă de constatare după ce s-a deschis dosarul de dauna, iar cu aceasta vei merge la service pentru a obține devizul de reparație.

4. Confirmarea de la asigurator

Imediat după ce ai toate aceste documente la dispoziție, vei putea obține și confirmarea de la asigurator, luând legătura cu compania de închirieri aut: autoinlocuire.ro

În acest moment poți prelua autovehiculul de înlocuire, atunci când mașina intră în service.

Autonom Car prin autoinlocuire.ro asigură vehicule similare, indiferent de clasa, excepția făcând-o vehiculele cu modele exclusiviste. Autonom Car mai oferă chiar și microbuze la schimb, dar și pick-up-uri sau dube pentru transportul de marfă.

Livrarea autoturismului se face în momentul în care faci dovada deținerii actelor necesare și anume a Devizului De Reparație, precum și a Notei de Constatare, iar mașina intră în service.

Nu trebuie să duci mașina într-un anumit service pentru că fiecare își poate repara mașină unde dorește.

Nu contează unde are vinovatul RCA atâta timp cât RCA-ul este emis de o societate care activează în România.

În ceea ce privește documentele de care vei avea nevoie pentru a solicita o mașină, trebuie să deții:

  • nota de constatare,
  • devizul de reparație,
  • copia după certificatul de înmatriculare,
  • copia după permisul de conducere,
  • cartea de indentitate.

Noua reglementare face referire doar la situația în care autoturismul este reparat pe baza unui dosar de dauna RCA, acesta fiind deschis direct la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului.

Poți solicita mașină de schimb doar dacă ești personana pagubită.

Acest lucru înseamnă că nu beneficiezi de mașina de înlocuire, dacă te decizi să repari mașină pe dosar de Casco. 

Primești mașină de schimb în cazul în care apelezi la reparația mașinii pe dosar de CASCO, dar cu regres pe RCA-ul vinovatului.

În cazul în care reparația se prelungește, asigurătorul acoperă doar numărul de zile calculate conform devizului. Utilizatorul mai are și posibilitatea de a păstra mașina de înlocuire în plus față de zilele decontate de către asigurator.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru solicitarea unei mașini, te invit pe autoinlocuire.ro și poți solicita de acolo o mașină, urmând ca după să fii contactat.

Eu sper să nu ai nevoie de aceste informații și să ai parte de cât mai puține evenimente neplăcute. Recomandat este să păstrezi articolul sau recomandarea și să ai în vedere acest aspect pe viitor.

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.