Cum poti face bani prin inchirierea propriei masini

Căutând diverse metode de creştere a veniturilor, am descoperit această nouă aplicaţie/companie care ar putea fi de ajutor pentru deţinătorii de maşini şi care vor să facă un ban în plus.

Perpetoo este un serviciu nou în România (sau nou pentru mine), prin intermediul căruia vă puteți închiria propria mașină către alți șoferi. Perpetoo este așadar un serviciu de sharing de la persoană la persoană, acest serviciu fiind lansat deja la noi în țară.

Aurelian Marin, proprietarul agenției de turism Paradin din Constanța este cel care cofondează acest proiect.

Acest serviciu este disponibil atât în București, cât și în alte orașe mari din țară și anume Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, dar şi alte oraşe sunt pe listă în acest moment (Braşov, Sibiu, Constanţa, Oradea). Serviciul este dezvoltat exclusiv pe baza capitalului privat românesc, acesta însumând până în momentul de față o suma de 300.000 de euro. La optimizarea, precum și dezvoltarea acestei platforme lucrează un număr de peste 30 de specialiști.

Scopul serviciului este de a fluidiza traficul din marile orașe și să eficientizeze în același timp și parcul auto deja existent. Toți utilizatorii vor avea în acest fel de câștigat. Astfel, proprietarii vor putea să câștige venituri suplimentare din închirierea propriei mașini, iar românii și turisitii veniți în România vor putea plăti mai puțin atunci când vor dori să închirieze o mașină.

Acest concept de serviciu se adresează utilizatorilor activi și anume celor care doresc să ia o mașină atunci când pleacă în vacanță, dar și celor care se folosesc de mașină în interes de serviciu.

Perpetoo va avea astfel mai multe avantaje, în comparație cu serviciile tradiționale de rent-a-car.

Fondatorii aplicației mizează pe atractivitatea prețurilor, dar și a flexibilității în realizarea rezervarii. În același timp, ei mai mizează și pe ușurință de utilizare.

În prima etapă, proprietarii de mașini care doresc să-și închirieze mașinile, își vor pune mașină pe site-ul www.perpetoo.com, urmând că ulterior acest serviciu să devină disponibil pentru cei care doresc să inchirieze mașini.

Proprietarii care vor dori să-și pună la dispoziție vehiculul, vor putea face acest lucru, dacă sunt respectate în primul rând unele condiții. Mașina trebuie neapărat să fie proprietate privată, ea având cel mult 8+1 locuri.

Trebuie să fie fabricată începând cu anul 2010 și să aibă RCA, revizia auto făcută, precum și ITP-ul la zi. Ea mai trebuie să aibă și vigneta valabilă și să fie echipată corespunzător.

Utilizatorii care își vor pune la dispoziție mașina, vor putea câștiga niște sume cuprinse între 1000 și 4000 de lei sau chiar mai mult. Această suma va depinde de modelul mașinii, dar și de perioada de timp în care ea va fi închiriată. Proprietarii autovehiculelor vor fi aceia care vor stabili prețurile de închiriere.

Proprietarii de mașini se vor bucura și de asigurarea CASCO, această fiind dispponibila pe toată perioada inchiriereii mașinii. Serviciul acesta este dezvoltat de doi antreprenori români, iar la construirea, precum și la optimizarea platformei lucrează o echipa într-o continuă creștere.

Perpetoo mai colaborează și cu alte companii locale de renume, astfel încât să își dezvolte mai mult serviciul, pentru a oferi persoanelor interesate cea mai bună, dar și sigură experiență de utilizare.

Modelele de afaceri colaborative și anume sharing economy, au avut un trend ascendent clar în ultimii 10 ani. Au apărut așadar companii precum Airbnb care au devenit la scurt timp giganți în domeniul lor de activitate.

Un astfel de exemplu de afacere colaborativă este serviciul de car sharing peer to peer. Prin intermediul acestui serviciu, utilizatorii își pun la dispoziție mașina proprietate personală spre închiriere, în schimbul unei anumite sume de bani.

Un astfel de serviciu este unul utilizat cu succes în mai multe țări ale lumii precum Statele Unite, Australia, Franța, Spania, dar și Portugalia sau Canada.

Reprezentanții Perpetoo estimează că în primul an de activitate peste 3000 de proprietari își vor pune la dispoziție mașina prin intermediul platformei. În ceea ce priveste aspectul închirierilor, acesta va fi unul mai ridicat, depăşind 25.000.

Este un idee care putea ajuta pe proprietarii de maşini să facă un ban în plus. Aşa cum funcţionează foarte bine airbnb (închirierile în regim hotelier), aşa o să funcţioneze şi acest serviciu.

Din ce în ce mai bine.

Acest articol l-am realizat cu dorinţa de a promova o idee care ar putea prinde şi care ar putea ajuta anumite persoane. Nu am fost deloc contactat de perpetoo înainte 🙂

Este o recomandare care sper să te ajute. Merită să arunci un ochi peste ea.

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.