Cum poti afla pretul REAL / CORECT unei masini second hand

În această perioadă am tot avut discuţii despre maşinile second-hand. Vreau încă din start să-ţi spun că recomand să-ţi cumperi o maşină second-hand în loc de una nouă deoarece valoarea unei maşini noi scade cu cel puţin 20% din clipa în care ai achiziţionată.

Varianta bună când vorbim despre maşinile noi este atunci când le cumperi pe persoană juridică. Dacă procedezi aşa poţi beneficia de reduceri de impozite şi taxe având în vedere că este o cheltuială deductibilă.

Însă dacă nu eşti în fericitul caz să-ţi cumperi maşină pe firma, maşina second-hand ar putea fi cea mai bună variantă pentru tine.

Însă în acest caz apar două frici: să nu cumperi o maşină cu multe probleme tehnice şi de a nu plăti mai mulţi bani decât este necesar pe maşină.

Prima frică o poţi rezolva dacă, înainte să cumperi o maşină, mergi cu ea la un service autorizat sau cel puţin la un mecanic care îţi este prieten şi care îţi poate spune lucrurile pe faţă. Mai bine ştii de la început cu ce te confrunţi. Îţi spun din start că rar vei găsi o maşină bună din toate punctele de vedere. Depinde foarte mult ce probleme grave are. Dacă crezi că nu sunt foarte mari, atunci merită să intri în discuţia despre bani.

La nivel de bani, mulţi începători păţesc să ofere mult prea mulţi bani decât este necesar. Aici vine şi recomandarea mea de aplicaţie din aceast articol.

De curând am dat peste aplicaţia web vezicatface.ro şi pot spune că a început să-mi placă foarte mult. Deja am verificat preţurile la multe maşini.

Pe scurt, ea te ajută să vezi care este costul real/corect a unei maşini second hand analizând mai mulţi indicatori.

Analiză oferită de aplicaţie*

Cumpara si vinde masini inteligent VeziCatFace.ro 2

M-am tot uitat la preţuri pe olx.ro şi pe auto.ro şi am descoperit preţuri mult prea mari decât îmi arată aplicaţia.

Evident că aplicaţia gratuită face o analiză standard, însă ai opţiunea de a alege şi o variantă premium pentru o analiză mai amănunţită. Varianta premium nu costă extraordinar de mult şi se merită dacă vrei să-ţi cumperi o maşină în viitorul apropiat şi nu ai la cine să apelezi pentru sfaturi.

Acum eu sunt curios cât de repede va fi promovată această aplicaţie în rândul maselor. Nevoia este destul de mare, iar consumatorul trebuie să fie ajutat în alegere.

Tot ce mai rămâne este să te joci puţin pe site-ul vezicatface.ro ca să vezi cum funcţionează şi să dai un share la acest articol să ajungă la cât mai mulţi.

Spor la condus 🙂

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.