Cum investesc in actiuni individuale din SUA? cu Olga Ursu S07E17

Bine te-am regasit la un nou episod banii Vorbesc. Un episod in care vom vorbi despre investitii in actiuni internationale (in special in cele din SUA) – un subiect foarte interesant care sper sa-ti atraga atentia si sa ramai pana la finalul episodului.

Alaturi de mine, in acest episod, este Olga Ursu, fost broker de investitii, experienta de peste 17 ani in domeniu (trecuta prin criza financiare si cresteri economice), actual consultant financiar de investitii autorizat de ASF, iar in ultimii ani s-a specializat pe tranzactionarea optiunilor si a actiunilor pe piata din SUA.

Ne va ajuta sa intelegem foarte bine cum ar trebui sa analizam un portofoliu de actiuni pe pietele straine si cum si-a dezvoltat ea un portofoliu in aceasta directie. Pe Olga o puteți găsi pe site-ul olgaursu.ro.

Recomandare eveniment: Invest Strategy Forum – 6-8 octombrie – Poiana Brasov – investstrategyforum.ro – 3 zile, 2 nopti, 100 de participanți și 6 speakeri care te vor ajuta să înțelegi mai bine cum să-ți dezvolți o strategie de investiții active sau pasive.

P. Podcastul Banii Vorbesc este susținut de XTB unde ai posibilitatea să investeși în acțiuni și ETF clasice fără comision. Dacă dorești să testezi platforma XTB – îți poți face aici

Vă invit sa urmăriți episodul și să reveniți cu orice întrebare aici sau pe canalul de youtube. Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu! Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Care este diferenta intre a investi intr-un ETF care replica S&P500 si a investi individual in actiuni?
 • Un studiu a celor de la JP Morgan ne arata faptul ca pana in 2021 (timp de 20 de ani), investitorii care au incercat sa investeasca individual au ajuns la randamente mult mai mici decat piata in general (S&P500) – de ce majoritatea investitorilor esueaza sa faca randamente mai mari decat piata cand investesc in actiuni individuale?
 • Cum ar trebui sa inceapa un investitor atunci cand se hotaraste sa realizeze un portofoliu de actiuni din SUA?
 • Care ar fi cele mai importante aspecte / criterii în alegerea unor acțiuni?
 • Care sunt indicatorii cei mai importanti ale unei actiuni cand o analizam? La ce sa ne uitam cand o analizam?
 • Cate actiuni ar trebui sa avem in portofoliu? Sectoare diferite?
 • Cat de des ar trebui sa le monitorizam? (cat timp ar trebui sa alocam acestui portofliu in general)
 • Cand alegi sa vinzi o actiune? trebuie sa ai principii clare de vanzare? Ex: la -15 vinzi la +30 vinzi.
 • Riscurile investitiilor in actiuni individuale este mai mare decat in cazul indicilor. Ce solutii avem ca sa diminuam riscul?
 • In cazul ETF-urile pe indici activitatea este una pasiva. Cum este in cazul cand investesti in actiuni individuale?
 • Cum arata portofoliul Olgai Ursu? 🙂
 • Cum vezi piata din SUA in 2023? La ce sa ne asteptam?
 • Un ultima sfat pentru cei care vor sa investeasca in actiuni individuale in SU

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.