Cum faci bani cu eToro?

Înainte de a vă prezenta oferta eToro, o să vă spun câteva cuvinte despre bani și despre ce putem face cu ei. În școală nu se face educație financiară, așa că trebuie să ne educăm singuri. Trebuie să învățăm mai ales din cărți și de pe Internet, cum să câștigăm bani, cum să-i economisim, cum să-i cheltuim și cum să-i investim.

Societatea consumeristă în care trăim ne învață mai ales cum să cheltuim banii, ne învață să ne folosim timpul pentru a primi un salariu lunar, dar nu ne învață cum să facem ca banii să lucreze pentru noi. Banii trebuie să producă alți bani, iar acest lucru e posibil investind în active.

Activele sunt cele care ne bagă bani în buzunar, în timp ce pasivele ni-i scot. Casa în care locuiești e un bun pasiv, deoarece plătești întreținere, impozit, asigurare, dar se poate transforma în activ, dacă o închiriezi și primești astfel o sumă de bani lunar. Mașina personală e tot un bun pasiv, la fel ca frigiderul, televizorul, calculatorul.

Eu am reușit să-mi transform calculatorul în activ, deoarece câștig bani cu ajutorul lui. Alte active sunt acțiunile, obligațiunile, depozitele bancare, drepturile de autor, etc. Important e să investim mai mult în active decât în pasive.

eToro e cea mai populară platformă online de tranzacționare Forex. Prin intermediul acestei platforme, atât cei experimentați, cât și începătorii, au posibilitatea să obțină un venit pasiv din tranzacționarea valutelor. eToro a lansat de curând un sistem nou de tranzacționare online.

Acest sistem permite celor fără experiență să tranzacționeze valute, aur sau petrol, pe piața financiară internațională, prin simpla copiere a mișcărilor făcute de cei mai buni traderi. Ai rapoarte lunare și anuale, unde vezi performanțele fiecărui trader și poți să alegi să-i copiezi pe cei mai performanți.

Sumele tranzacționate vor fi direct proporționale cu cele tranzacționate de cel pe care îl copiezi. Puteți de asemenea să investiți în acțiuni la diverse companii celebre, ca Apple, Google, Facebook, sau chiar în moneda Bitcoin.

Iată câteva caracteristici cheie ale platformei eToro:

 1. Tranzacționare Socială: Utilizatorii pot urmări și copia tranzacțiile altor investitori pe platformă. Această funcționalitate permite începătorilor să învețe de la investitorii mai experimentați și să participe la piețe financiare.
 2. Diversitate de Active: Etoro oferă acces la o gamă variată de active, inclusiv acțiuni ale companiilor, perechi de valute, indici bursieri, criptomonede, mărfuri și altele.
 3. Platformă Intuitivă: Interfața Etoro este concepută pentru a fi ușor de utilizat, ceea ce o face potrivită atât pentru începători, cât și pentru investitorii cu experiență.
 4. Instrumente de Cercetare: Platforma furnizează instrumente de analiză tehnică și fundamentală pentru a ajuta investitorii să ia decizii informate.
 5. Conturi Demo: Etoro oferă conturi demo, care permit utilizatorilor să exerseze tranzacționarea fără a investi bani reali.
 6. Reglementare: Etoro este reglementată în diverse jurisdicții, ceea ce sporește încrederea utilizatorilor în serviciile sale.
 7. Criptomonede: Pe lângă tradiționalele piețe financiare, Etoro oferă și tranzacționare cu criptomonede, permițând utilizatorilor să cumpere, să vândă și să tranzacționeze active digitale precum Bitcoin, Ethereum și altele.

Tranzacționarea pe piețele financiare implică anumite riscuri pe care investitorii ar trebui să le ia în considerare. Iată câteva dintre cele mai importante riscuri asociate tranzacționării:

 1. Riscul de Pierdere a Capitalului: Una dintre cele mai evidente riscuri este posibilitatea de a pierde capitalul investit. Prețurile activelor financiare pot fluctua în mod semnificativ, și nu există garanția că vei obține profit.
 2. Riscul de Volatilitate: Volatilitatea piețelor financiare poate duce la creșteri sau scăderi bruște ale prețurilor. Investitorii trebuie să fie pregătiți pentru mișcări imprevizibile ale pieței.
 3. Riscul de Lichiditate: Anumite active pot fi mai puțin lichide, ceea ce înseamnă că pot fi dificil de vândut sau cumpărat în momentul dorit. Acest lucru poate afecta capacitatea de a ieși rapid dintr-o poziție.
 4. Riscul de Leverage (Efect de Levier): Utilizarea efectului de levier poate amplifica atât câștigurile, cât și pierderile. Investitorii care utilizează levier pot să piardă mai mult decât suma investită.
 5. Riscul de Anulare a Tranzacțiilor: Unele piețe pot experimenta perioade de volatilitate excesivă sau erori tehnice, ceea ce poate duce la anularea sau respingerea tranzacțiilor.
 6. Riscul de Dezinformare sau Neglijență: O înțelegere necorespunzătoare a pieței sau a activului în care investiți poate duce la luarea de decizii nepotrivite. Neglijența sau nepăsarea în cercetare și analiză pot crește riscul.
 7. Riscul de Evenimente neașteptate: Evenimente neprevăzute, cum ar fi crize economice, conflicte geopolitice sau catastrofe naturale, pot avea un impact semnificativ asupra piețelor financiare.
 8. Riscul de Fiscalitate: Impozitele asupra câștigurilor de capital pot reduce rentabilitatea investițiilor. Investitorii ar trebui să fie conștienți de legislația fiscală și să plătească impozitele corespunzătoare.
 9. Riscul de Diversificare Inadecvată: Concentrarea prea mare a capitalului într-un singur activ sau într-o singură piață poate crește riscul. Diversificarea corectă poate ajuta la reducerea expunerii la riscuri specifice.
 10. Riscul Psihologic: Tranzacționarea poate fi stresantă, și sentimentele cum ar fi frica sau avaritia pot influența deciziile de investiții. Este important să fii disciplinat și să eviți deciziile bazate pe emoții.
 11. Riscul de Fraude sau Escrocherii: Pe piețele financiare există riscul de a întâlni scheme de fraudă sau escrocherii. Investitorii ar trebui să fie vigilenți și să aleagă platforme de tranzacționare de încredere.

Nu e nevoie de nicio depunere, trebuie doar să vă înregistrați cu datele Facebook și să distribuiți mai departe, pentru a afla și alții de ofertă.

Dacă te interesează platforma eToro, poţi găsi mai multe informaţii şi să te înregistrezi de AICI.

Daca esti interesat de un curs complet de investitii, te invit sa parcurgi cursul Strategii si Tipuri de Investitii. Foloseste codul 100off pentru o extra reducere de 100 lei.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.