Banii Vorbesc S.06 Ep.12 Corneliu Ionescu: Ce trebuie sa faci inainte de a investi

De foarte multe ori am intalnit persoane care au început să investească fără prea mult studiu și, cel mai important, fără a avea un plan bine facut și o situație financiară stabilă.

Sunt persoane care se apucă să investească sărind anumite etape și anume: să faci un buget, să știi cum să economisești, să știi să-ți setezi obiective, să știi pentru ce investești sau chiar să ai un fond de urgență.

Trebuie să bifezi anumite puncte înainte de a începe să investești și despre acest aspect vorbim în acest episod cu Corneliu Ionescu, fondatorul banometru.ro, un program gratuit care îți oferă sprijinul unui coach financiar pentru a crea și urma un plan potrivit ție.

Unul dintre cele mai bune proiecte de educație financiară din România care ajută oamenii să trecă peste dificultățile financiare – toate acestea într-un mod gratuit cu ajutorul cursurilor și a coaching-ului online.

Corneliu ne va vorbi despre toate etapele premergătoare realizării unei invetiții și ce trebuie să faci, pas cu pas, că să dai drumu investiției tale. Ne va vorbi și despre riscurile pe care ni le asumăm, dar și despre datorii și cum să le gestionăm.

Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu!

Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cum crezi ca au evoluat romanii cand vine vorba de educatie financiara in ultima perioada? de cand cu pandemia?
 • Care sunt pasii pe care trebui sa ii parcurgi pana la a incepe sa investesti? Cum sa ne pregatim de acest lucru?
 • Bugetul ? cat de important este sa il avem luna de luna?
 • Pentru cei care abia trec de la o luna la alta? Care ar fi sfatul pentru gestionarea bugetului la limita?
 • Tot legat de buget? Urmeaza iarna cu scumpiri mari pe zona de energie, dar si la nivel de alimente? Salariile au crescut mai putin.. ce facem?
 • Stim ca sunt multi romanii cu zeci/sute de mii de lei in conturi, insa sunt romani (milioane) care nu au deloc bani in conturi? Ce ar trebui ei sa faca sa inceapa sa economiseasca?
 • Care ar fi o regula de economisire pe care o recomanzi?
 • Cum sa ne gestionam datoriile? Incercam sa le stingem si dupa investim sau mergem cu ele in paralel? Cum as putea lua o decizie? Care sunt datoriile bune si care sunt cele rele?
 • Sunt multe persoane care apeleaza la credite aproape pentru orice? Cand ar trebui sa apelam la un credit? Ce socoteli ar trebui sa ne facem inainte de toate? 
 • Avem un buget pe care il gestionam bine, stim ce avem de facut cu creditele in caz ca avem, ce mai trebuie sa avem in vedere inainte sa ne apucam de investitii?
 • Ce sfaturi ai pentru cei care nu castiga asa mult? Cum ar putea sa-si creasca veniturile in aceasta perioada?
 • Cat de important este sa cerem ajutorul? cand vine vorba despre banii nostri?

Pentru orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.