24 Citate Steve Jobs cu adevarat motivationale

Am revenit cu o serie foarte interesanta de citete spuse de Steve Jobs.

Tie care iti place cel mai mult?

Citate Steve Jobs

1. „Timpul tau este limitat, asa ca nu il irosi traind viata unei alte persoane. Nu fi prins in dogma – care traieste cu rezultatele gandirii altor oameni. Nu lasa zgomotul altor opinii sa iti inece propria voce interioara. Si, cel mai important, invata sa ai curajul sa iti asculti inima si sa iti urmezi intuitia. Intr-un fel ei deja stiu ceea ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este secundar.”

2. „Pentru mine nu conteaza daca sunt cel mai bogat om din cimitir. Ceea ce conteaza pentru mine este sa ma duc seara la culcare spunand ca am facut ceva superb.”

3. „Asta a fost una dintre mantrele mele – concentrare si simplitate. Simplu poate fi mai greu decat complex; trebuie sa muncesti din greu sa-ti eliberezi modul de a gandi pentru a putea simplifica.”

4. „Cand aveam 17 ani, am citit un text care spunea ceva de genul: „Daca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima din viata ta, la un moment dat vei avea dreptate”. Citatul m-a impresionat si, de atunci, in cei 33 de ani care au trecut, m-am uitat in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat: „Daca astazi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ce am de gand sa fac astazi?”. Și ori de cate ori raspunsul a fost „Nu” pentru mai multe zile la rand, am stiut ca trebuie sa schimb ceva.”

5. „Sunt convins ca aproape jumatate din ce-i separa pe antreprenorii de succes, fata de cei fara succes este perseverenta.”

6. „As renunta la toată tehnologia mea pentru o dupa amiaza cu Socrate.”

7. „Uneori, in timp ce inovezi, faci greșeli. Cel mai bine este să le accepti rapid si sa mergi mai departe îmbunatatind alte inovatii.”

8. „Lucrurile mele preferate in viata nu costa niciun ban. Este cat se poate de clar ca cea mai pretioasa resursa pe care o avem este timpul.”

9. „Oamenii care sunt suficient de nebuni ca sa creada ca pot schimba lumea sunt si cei care o fac.”

10. „Suntem aici pentru a ne aduce aportul la crearea lumii. Altfel, de ce am fi aici?”

11. „Nu are sens să angajezi oameni inteligenti, dupa care sa le dai indicatii ce sa faca. Noi angajam oameni care sa ne spuna noua ce sa facem.”

12. „Atunci cand cresteti, vi se impune perceptia ca lumea trebuie acceptata asa cum este ea, sa traiti linistit propria viata si sa nu incercati sa miscati fundamentul. Dar, aceasta e o abordare limitata. Viata va fi mult mai bogata, numai cum veti intelege un simplu fapt: totul in jurul vostru a fost creat de oameni ca voi. Scapati de idea gresita despre predeterminarea vietii. Dupa ce veti intelege ca puteti sa scriti singur scenariul ei, lumea nu va mai fi niciodată la fel.”

13. „Acum stiu, atunci cand am acumulat suficienta bogatie ca sa ne ajunga pentru toata viata, ar trebui sa ne preocupam de alte lucruri care nu au legatura cu bogatia…”

14. „Fiecare vis la care renunti e o bucatică din viitorul tau care inceteaza sa existe.”

15. „Daca crezi ca nu meriti, nu vei avea nimic.”

16. „Atunci cand esti tanar si privesti TV, crezi ca companiile de televiziune au convenit sa faca din oamenii niste prodti. Dar, apoi devii matur si intelegi ca, oamenii insisi doresc acest lucru. Si acest gand este mult mai amenintator. Complotul nu este teribil. Poti ucide ticalosii, incepe o revolutie! Insa nu exista nici un fel de complot, companiile de televiziune doar satisfac cererea. Din pacate, este adevarat.”

17. „Mancam alimente crescute de alti oameni. Purtam haine cusute de alti oameni. Vorbim limbile care au fost inventate de alti oameni. Cred ca a sosit timpul sa fim si noi de folos omenirii.”

18. „Lucrurile mari in afaceri nu sunt niciodata facute de o singura persoana, sunt facute de o echipa de oameni.”

19. „Trebuie să crezi în ceva: intuiţie, destin, viaţă, karma, orice. Abordarea asta nu m-a dezămăgit niciodată şi a făcut toată diferenţa în viaţa mea.”

20. „Vreau să aduc un ”Ding” Universului.”

21. „Degeaba prepari un tort minunat, dacă glazura e proasta.”

22. „Uita-te in jur, tot ceea ce vezi e construit de oameni mai putin inteligenti decat tine, cum sa nu realizezi ce amprentă uriasa poti lasa in lumea asta?”

23. „Sunt sigur ca multi dintre voi au trecut prin aceasta experienta in perioadele de schimbare: cresti ca si individ, iar oamenii au tendinta de a te trata ca si in urma cu 18 luni, un lucru extrem de frustrant atunci cand te dezvolti si simti ca esti mai capabil. Acelasi lucru se intampla cu o companie si presa. Presa va avea o intarziere. De aceea, cel mai bun lucru pe care il putem face in ceea ce priveste presa este sa o acceptam asa cum este si sa incercam sa o educam privind strategia noastra.”

24. „Fiti curiosi, fiti indrazneti!”

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.