Citate OSHO cu adevarat deosebite

Îţi prezint în cele de mai jos cele mai interesante citate spuse de Osho. Poţi alege unul dintre citate şi poţi da share pe facebook al articolului.

Succes la inspiraţie!

 1. Natura n-are idee de bani; altfel dolarii ar fi crescut in copaci. Natura nu are idee de bani;banii sunt o pura invetie a omului.
 2. Faptul ca-i judeci pe altii face ca egoul tau sa creasca. De aceea oamenilor le place sa vorbeasca despre greselile altora – le da sentimentul ca ei sunt corecti.
 3. Nu la lumea materiala este necesar sa renuntam, ci la trecut si la conditionarile acestuia, la sistemul de convingeri gresite care ne inlantuie si pe care fiecare generatie îl impune celor urmatoare.
 4. Renunta la comparatii si poti sa te bucuri de viata la maxim.
 5. Tacerea este spatiul in care omul se trezeste.
 6. Oriunde se intampla sa va aflati, acolo trebuia sa ajungeti.
 7. Totul se afla în echilibru. Singura problema care exista sunteti voi; in sine, lumea nu are niciun fel de problema.
 8. Cel care nu se iubeste pe sine nu va putea iubi niciodata pe altcineva.
 9. Oamenii care afirmă ca viata nu are  nici un rost sunt cei care nu cunosc iubirea.
 10. Nu condamnati senzualitatea! Ea a fost condamnata in intreaga lume si, din cauza acestei condamnari, energia care poate inflori in senzualitate se transforma in perversiune, gelozie, furie, ura; ea genereaza o existenta arida, lipsita de orice savoare. Senzualitatea este una din binecuvantarile omenirii. Este sensibilitatea voastra, este constiinta voastra. Este constiinta voastra filtrata prin corp.
 11. In momentul în care simti ca nu mai esti dependent de nimeni, in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda, o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune. Dar asta nu inseamnă ca atunci vei inceta sa iubesti. Din contra, vei cunoaste pentru prima data o noua dimenisune, o noua calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limiteaza la cuvinte, si care se apropie mai degraba de prietenie pura.
 12. Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi.
 13. Nu incerca sa creezi ceva supraomenesc. Fii uman, accepta caracterul uman al celuilalt, cu toate slabiciunile la care este expus acesta. Partenerul tau va comite greseli, la fel cum tu vei comite greseli – si amandoi trebuie sa invatati. A fi împreună este o mare invatatura – a iertarii, intelegerii faptului ca celalalt este la fel de uman ca tine. Doar un pic de iertare…
 14. Daca adevarul nu este al vostru, atunci nu este adevar. Pentru a fi adevar trebuie sa va apartina, sa provina din experienta voastra; adevarul nu poate fi imprumutat.
 15. Rebelul se misca, pur si simplu, in afara trecutului si nu ii permite niciodata trecutului sa il domine. Este un proces constant, continuu. Intreaga viata a rebelului este un foc arzand. Pana la cea din urmă respiratie a sa, este proaspat, este tanar. El nu va intampina nici o situatie conform experientei sale trecute; el va trata fiecare situatie potrivit starii sale de constiinta prezente.
 16. Nu incerca sa intelegi viata. Traieste-o! Nu incerca sa intelegi iubirea. Intra in iubire!
 17. Dacă nu esti capabil de a fi singur, relatia ta este falsa. Este doar un truc pentru a evita singuratatea, nimic altceva.
 18. Nu lasa pe cineva sa spere la un viitor alaturi de tine, daca nu ai de gand sa faci parte din el
 19. Traieste total, traieste cu pasiune . . . In felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar intreaga ta viata se transforma intr-o insiruire de clipe aurite. O astfel de fiinta nu moare niciodată, caci atingerea ei seamana cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimbă în aur.
 20. Renunta la ideea de a deveni cineva, fiindca esti deja, o opera de arta.
 21. Daca vrei sa inveti ceva, invata increderea – nimic altceva nu mai este de folos. Daca esti la pamant, nimic altceva nu ajuta – invata increderea. Daca nu simti nici un rost in viata si te simti fara rost, nimic altceva nu ajuta – invata increderea. Increderea iti da speranta, fiindca increderea te face capabil sa iti permiti sa fii.
 22. Prostii rad unii de ceilalti. Inteleptii rad de ei insisi.
 23. Tot ce are nevoie aceasta lume este o curatare a inimii de toate inhibitiile trecutului. Si rasetele si lacrimile pot face asta. Lacrimile pot scoate afara toata agonia care salasuieste ascunsa in tine, iar rasul iti ia tot ceea ce te opreste din a a trai in extaz. Odata ce inveti aceasta arta, vei fi imediat surprins.
 24. Acesta este un simplu secret al fericirii. Orice faci, nu lasa trecutul sa iti controleze mintea; nu lasa viitorul sa te perturbe. Pentru ca trecutul nu mai e si viitorul nu este inca. Sa traiesti in amintiri, sa traiesti in imaginatie, inseamna sa traiesti in non-existenta. Si cand traiesti in non-existenta, ratezi existenta. In mod natural te vei simti mizerabil, fiindca iti ratezi toata viata.
 25. Viata trebuie sa fie o sarbatoare continua, un festival de lumini tot anul. Numai atunci te poti dezvolta, poti inflori.
 26. Sa faci totul in mod creator, sa transformi raul in bine – asta numesc eu arta de a trai.
 27. Maturitatea nu are nimic de a face cu experienta de viata. Ea are legatura cu calatoria launtrica, cu experientele interiorului.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.