20 de Citate Octavian Paler care te vor pune pe ganduri

Astăzi vreau să-ţi prezint câteva citate Octavian Paler care te vor pune pe gânduri şi care îţi vor arăta adevăratul sens al vieţii. Sunt un pasionat de citate deoarece ele sunt un factor important în inspiraţia mea zilnică.

Să-ţi povestesc câteva lucruri despre acest mare scriitor. Octavian Paler s-a născut în Lisa (2 iulie 1923) , judeţul Braşov (braşovean ca şi mine) şi a fost de-a lungul vieţii prozator, eseist, jurnalist şi un foarte bun comentator al fenomenelor politice şi culturale româneşti.

 Citate Octavian Paper

A publicat foarte multe cărţi care au ajuns să fie unele dintre cele mai căutate şi citite cărţi din România.

Printre cele mai cunoscute cărţi pe care le-a scris şi pe care ţi le recomand sunt:

Dacă ai ocazia să citeşti o carte, indiferent dacă o cumperi sau o găseşti gratuit pe internet, îţi recomand să o citeşti. Vei trage foarte multe învăţături din cărţile lui pe care le poţi aplica în viaţa ta personală.

Mai multe despre activitatea şi viaţa lui poţi găsi AICI.

Mai jos, ţi-am pregătit 20 de citate Octavian Paler care mi-au plăcut foarte mult şi care m-au ajutat să văd mediul înconjurător cu alţi ochi.

Ţi le recomand cu mare căldură şi îţi propun să te gândeşti la mesajul fiecărui citat în parte. La sfârşit aştept să-mi spui care este citatul tău preferat!

20 de Citate Octavian Paler care te vor pune pe ganduri

1. Am observat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.

2. Când aveam posibilitatea să-mi îndeplinesc visul, mi-am dat seama că şi pasiunile îmbătrânesc.

3. Noi astăzi suntem o ţară de oameni singuri. Atât de singuri, încât până şi nefericiţii nu sunt solidari între ei.

4. Eu îmi iubesc ţara, dar din iubirea mea face parte şi disperarea mea de a vedea ce trăim şi cum trăim.

5. Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.

6. Politica nu are principii. Are numai interese.

7. Nu dispreţui lucrurile mici. O lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric.

8. Dragostea e o luptă între doua suflete şi între două trupuri în care uneori nu e niciun învingator, alteori nu e niciun învins.

9. Să nu crezi că poţi stabili cursul iubirii. Dacă te consideră vrednic, îţi va îndrepta ea cursul.

10. Cine s-a ridicat împotriva tăcerii a riscat totdeauna să se facă tăcere în jurul lui. Oamenii îţi iartă multe, dar nu-ţi iartă când le arăţi cu degetul laşitatea. Ei vor să pară nobili chiar când nu fac nimic pentru asta sau mai ales când nu fac nimic.

11. Am învăţat că poţi continua încă mult timp după ce ai spus că nu mai poţi.

12. Am învăţat că durează ani să câştigi încrederea şi că doar în câteva secunde poţi să o pierzi.

13. Defectele mele sunt principala mea calitate. Defectelor mele le datorez puţinul cât l-am făcut eu în această viaţă.

14. Iremediabilă este numai greșeala de a te lăsa strivit

15. Timpul e o fiară care are nesfârşita răbdare de a înghiţi totul.

16. Măsurarea vieţii omului nu este în funcţie de timp, ci de buna ei folosire, doar o viaţă trăită pentru alţii este o viaţă care merită trăită.

17. Un om care trăieşte în spiritul valorilor ce sprijină viaţa nu va încerca să dovedească nimic; nici sfinţenia, nici bunătatea, nici puterea sa. De aceea oamenii de acest calibru trâiesc mai degrabă în izolare, dar atunci când cerem exprimarea iubirii, s-ar putea să-i întâlnim, iar întâlnirea cu ei ne poate schimba viaţa.

18. Una din prejudecăţile lumii noastre este de a pune etichetă, de a clasifica totul; oamenilor li se pare că au şi înţeles ceea ce au clasat.

19. Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce doreşti, ci să doreşti ceea ce ai.

20. Vai de cel care după ce deschide uşa camerei seara nu are cui spune: “Bună seara”.

Te invit în continuare să-mi spui care dintre aceste citate Octavian Paler te-au pus gânduri cel mai mult şi care te-au făcut să vrei mai multe de la propria persoană.

Dacă ţi-au plăcut citatele, ajută-mă să le promovez şi prietenilor tăi cu ajutorul unui like şi share pe butonaşele de mai jos!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.