Cele mai Interesante 15 Citate spuse de Marele Inventator Thomas Edison

Thomas Edison (1847-1931), a fost unul dintre cei mai mare inventatori din America de la sfârșitului de secolului XIX – început de secolului XX.

A fost supranumit  “Magicianul din Menlo Park” datorită invenţiilor lui foarte importante din domeniul electricităţii, telefoniei, al sistemului de transmisie multipla a telegramelor, înregistrării mecanice a sunetului și cinematografiei.

Numărul de brevete pe care le-a realizat este unul istoric, un total de 1903 de bucăţi, primul lui brevet de invenţie fiind obținut pentru mașina electromagnetică de înregistrat voturi în 1868.

Citate de Thomas Edison

Totodată a fost şi un afacerist foarte bun realizând afaceri foarte bune cu ajutorul invenţiilor pe care le-a realizat.

În continuare îţi voi prezentat cele mai interesante şi cele mai cunoscute 15 citate spuse de marele inventator american Thomas Edison:

15 Citate spuse de Marele Inventator Thomas Edison

1. Oportunitatea e pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e imbrăcată în salopetă și arată ca munca.

2. Nu am dat greş. Pur şi simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcţionează.

3. Cel mai mare neajuns al nostru este că renunţăm prea repede. Cel mai corect drum spre succes este să mai încerci o dată.

4. Am mult mai mult respect pentru cel care are o singură idee şi o pune în practică, decât pentru cel care are o mie de idei şi nu face nimic cu ele.

5. Dacă am face toţi lucrurile pe care suntem capabili sa le facem, ne-am uimi pe noi înşine.

6. Mulţi dintre cei care eşuează o fac pentru că nu şi-au dat seama cât de aproape au fost de succes înainte de a renunţa

7. În viață nu primești niciodată ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi.

8. Cele trei lucruri esenţiale pentru a înfăptui ceva care să merite osteneală sunt munca stăruitoare, perseverenţa şi bunul simt.

9. Orice crează omul cu ajutorul minţii trebuie controlat de către caracterul acestuia.

10. Geniul este 1 procent inspiraţie şi 99 de procente transpiraţie.

11. Dacă un lucru nu funcţionează aşa cum vrei tu, nu înseamnă că este inutil.

12. Pentru a inventa, ai nevoie de o imaginaţie grozavă şi o stivă de vechituri.

13. Este evident că nu ştim decât o milionime de procent despre orice.

14. Soarta, oricât de bine intenţionată ar fi, trebuie să se bazeze pe fapte, nu pe ficţiune. Soarta bazată pe ficţiune este o speranţă falsă.

15. Valoarea ta stă în ceea ce ești, nu în ceea ce ai.

Care din cele 15 citate de Thomas Edison ți-au plăcut cel mai mult?

Lasă-mi un comentariu cu citatul tău favorit!

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.