Citate Dale Carnegie – O sursa de inspiratie

Mai jos ţi-am pregătit cele mai interesante citate spuse de Dale Carnegie.

Foarte interesante toate. Aştept să-mi spui care este citatul tău preferat printr-un comentariu mai jos.

Înainte de citate, eu îţi recomand şi cărţile lui. Găseşti AICI lista cu cele mai bune cărţi scrie de el.

1. Daca vrei ca altii sa te placa, daca vrei sa dezvolti prietenii reale, daca vrei sa ii ajuti pe altii in vreme ce te ajuti pe tine insuti, pastreaza acest principiu in minte: Fii cu adevarat interesat de ceilalti oameni.

2. Daca in drumul tau intalnesti un om prea obosit ca sa-ti poata darui un suras, lasa-i-l pe al tau. Caci nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat acela care nu-l mai poate darui.

3. Cand vorbesti, spui o poveste. Cand asculti, aduci o mangaiere.

4. Aprecierile sincere, la obiect si facute dezinteresat sunt adevarate deschizatoare de inimi.

5. Majoritatea lucrurilor importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce acolo unde parea ca nu mai exista nicio speranta.

6. Cand avem de-a face cu oamenii, trebuie sa retinem ca nu ne aflăm in fata unor fapturi logice. Ne aflam in fata unor fapturi emotionale, cladite din prejudecati si conduse de mandrie si vanitate.

7. De multe ori partenerul, clientul iritat, angajatul nemultumit nu-si doresc de fapt decat un ascultator prietenos si intelegator, fata de care pot sa spuna exact ce au pe suflet.

8. Daca vrei sa culegi miere, nu rasturna stupul.

9. Modestia cu care iti spui punctul de vedere ii va face pe ceilalti mai receptivi, te vor contrazice mai putin atunci când se dovedeste ca ai gresit.

10. Daca vrei ca oamenii sa te ocolesca, sa rada de tine pe la spate sau chiar sa te dispretuiasca, iata reteta: nu asculta niciodata pe nimeni prea mult. Vorbeste in continuu despre tine. Daca iti vine vreo idee in timp ce vorbeste cealalta persoana, nu o lasa sa termine, intrerupe-i discursul chiar la mijlocul frazei.

11. Vorbiti oamenilor despre ei insisi si va vor asculta ore intregi.

12. Daca exista vreun secret al succesului, el rezida din capacitatea de a intelege punctul de vedere al celuilalt si de a vedea lucrurile atat din perspectiva acestuia, cat si al dumneavoastra.

13. De multe ori nu prea iti vine sa zambesti. Straduieste-te, inveseleste-te singur. Comporta-te ca si cum ai fi fericit si asta te predispune la fericire.

14. Cred ca puterea mea de a trezi entuziasmul oamenilor cu care lucrez este cel mai de pretios capital al meu si sunt convins ca unicul mijloc de a descoperi ce e mai bun in oameni este prin aprecieri si incurajari.

15. Nu vei avea niciodata succes daca nu faci ceea ce iti place.

16. Cum, mult mai repede decat vantul, soarele poate face omul sa-si scoata haina, in acelasi fel, bunatatea, prietenia si aprecierea ii pot face pe oameni sa-si schimbe parerea mai repede decat orice amenintari sau dezlantuiri de furie.

17. Expresia fetei este mai importanta decat haina pe care o purtati.

18. Daca ai dori sa schimbi oamenii, incepe cu tine. E mai folositor si mai sigur!

19. Crede ca vei reusi si o sa reusesti.

20. Nu iti asterne un ranjet pe chip. Nu pacaleste pe nimeni. Imbraca-ti chipul cu un suras adevarat, cu multa lumina in ochi, ce vine din suflet si incalzeste inimile celorlalti.

21. Fiecare zi este o noua viata pentru un om intelept

22. Daca suntem atat de autosuficienti si egoisti incat nu putem raspandi in jur putina fericire si apreciere fara a cauta sa obtinem un profit in schimb – daca sufletele noastre nu sunt mai mari decat merele padurete acre, ne vom alege cu esecul pe care il meritam din plin.

23. Laudand in loc sa condamnam ii inspiram pe ceilalti sa-si imbunatateasca continuu imaginea.

Care este citatul tău preferat spus de Dale Carnegie?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.