11 citate spuse de cel mai bogat om din lume – Carlos Slim

Carlos Slim Helu, mexican de origine, este cel mai bogat om din lume cu o avere de peste 75 de miliarde de dolari şi cu afaceri în foarte multe domenii de activitate.

Slim deţine o mare parte din industria de telecomunicații din Mexic şi din America Latină. El controlează companiile Teléfonos de México (Telmex), Telcel și América Móvil.

Având o vârstă de 73 de ani, acesta se implică activ în toate afacerile sale, însă la conducerea acestora se alfă cei 3 fii ai săi: Carlos Slim Domit, Slim Marco Antonio Domit și Patrick Slim Domit. Mai multe despre activitatea lui puteţi afla de AICI.

În continuare îţi voi prezenta 11 citate care mi-au plăcut cel mai mult spuse de Carlos Slim.

Citate Carlos Slim

 1. Când traieşti după cum îţi spun alţii, eşti mort. Nu vreau să trăiesc gândindu-mă la cum o să-şi amintească lumea de mine după moarte.
 2. Când ne uităm la numere vom ştii exact ce s-a întâmplat.
 3. Dacă trebuie să facem greşeli, să facem greşeli mici. De preferat este să nu facem greşeli, desigur, dar greşelile mici sunt cele mai bune greşeli.
 4. Singura modalitate de a scăpa de sărăcie este un loc de muncă.
 5. Nu poţi avea oameni pesimişti în afacerea ta. Ei te vor conduce la mediocritate.
 6. Când nu ai bani, atunci este o problemă. O problemă şi mai mare apare atunci când ai bani în exces şi nu desfăşori afaceri pentru a-i investi în locuri de muncă şi în societate.
 7. Cu cât te educi mai mult pe mai multe arii cu atât vei găsi mai multe locuri de muncă. Nu poţi găsi multe locuri de muncă dacă tot ce ai învăţat este să faci doar un singur lucru.
 8. Cred că antreprenorii pot gândi pe termen lung şi pot găsi soluţii aplicabile pe termen lung şi nu pe termen scurt.
 9. Cel mai important lucru pentru liderii de companii este realizarea unui capital uman, o echipă de oameni care are acelaşi scop şi aceaşi aliniere.
 10. În acest nou val de tehnologie, nu poti face totul singur, trebuie să formezi alianţe pentru a avea succes.
 11. Cheia către succes este internetul. Statele Unite ale Americii este de departe ţara cea mai avansată în această nouă cultură digitală. aşa că trebuie să fiu acolo. Internetul este inima acestei civilizaţii noi, iar telecomunicaţiile reprezintă sistemul nervos.

Te rog votează care crezi că sunt cele mai bune citate spuse de cel mai bogat om din lume, Carlos Slim.

Top 11 Citate Carlos Slim (alege maxim 3)

View Results

Loading ... Loading ...

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.
//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js