Citate Aristotel pentru o viata inspirata

Ţi-am pregătit mai o jos o serie cu cele mai bune citate spuse de Aristotel.

Pentru inspiraţia ta zilnică.

1. „E absurd sa cauti a judeca adevarurile dupa lucrurile materiale ce se schimba intr-una si nu staruie niciodata in aceeasi stare; cand cauti adevarul, trebuie sa te bizui pe cele ce raman pururea aceleasi si nu sufera nici o schimbare.”

2. „Cel bland nu inclina spre razbunare, ci mai mult spre iertare.”

3. „Omul cinstit nu face niciodata de bunavoie ceva rau.”

4. „Cand se bazeaza pe interes, prietenia dispare odata cu interesul, pentru ca cei doi nu erau prieteni unul altuia, ci ai profitului. De aici rezulta ca prieteniile bazate pe placere sau pe interes sunt posibile si intre doi oameni viciosi, si intre un om virtuos si unul vicios, si intre unul nici virtuos, nici vicios si oricare altul. Este clar insa ca prietenia bazata pe valoarea personala nu este posibila decat intre oameni de virtute, caci oamenii viciosi nu se simt atrasi unul de altul decat daca e vorba de un interes. Dimpotriva, a avea incredere unul in altul, a nu se nedreptati niciodata unul pe altul si toate celelalte calitati cerute unei adevarate prietenii caracterizeaza prietenia dintre oamenii virtuosi.”

5. „Curajosi sunt considerati cei capabili sa tina piept lucrurilor dureroase. Si, tot din acest motiv, curajul este asociat cu durerea si primeste pe deplin elogii; caci mai dificil e sa suporti ceva dureros decat sa te abtii de la ceva placut.”

6. „In momentele cele mai intunecate trebuie sa ne concentram pentru a vedea lumina.”

7. „Nu veti face nimic in lumea aceasta fara curaj. Este cea mai mare calitate a mintii, urmata de onoare.”

8. „Invidia este un fel de intristare pentru fericirea de care ni se pare ca se bucura egalii nostri.”

9. „Toti oamenii au de la natura dorinta de a cunoaste.”

10. „Invingatorii nu renunta, iar cei care renunta nu ajung invingatori.”

11. „Secretul umorului este surpriza.”

12. „Fericirea consta in fapte conforme intru totul cu virtutea, intelegand prin virtute virtutea absoluta, nu cea relativa. Virtutea absoluta este cea care tinde spre frumusete si cinste, iar cea relativa se refera la lucrurile necesare.”

13. „E un principiu dovedit ca trebuie sa inveti sa asculti pentru a sti comanda. De aceea, maiestria conducerii nu este un act, ci o deprindere.”

14. „Chiar si atunci cand legile au fost scrise, ele nu ar trebui intotdeauna sa ramana neschimbate.”

15. „Se vede omul de buna-cuviinta din faptul ca spune si asculta numai ceea ce se potriveste unui barbat civilizat si nobil.”

16. „La omul necinstit, ca si la cainele tacut, nu vocea e de temut, ci tacerea.”

17. „Scopul omului intelept nu este de a-si asigura placerea, ci de a evita durerea.”

18. „O exagerare sau o masura neindestulatoare de mancare si bautura strica sanatatea, pe cand o masura potrivita o produce, intareste si pastreaza.”

19. „Cei care cunosc, fac. Cei care inteleg invata.”

20. „Tineretul este usor de inselat pentru ca el traeste numai cu speranta.”

21. „Omul bun se relationeaza cu aproapele sau ca si cu sine insusi.”

22. „Frumusetea sufletului straluceste atunci cand o persoana intampina fara sa-si piarda cumpatul fiecare nesansa pe masura ce se iveste, nu pentru ca nu ar simti, ci pentru ca este o persoana cu caracter superior si plina de eroism.”

23. „Oricine se poate supara – este usor. Dar sa te superi pe cine trebuie, atat ca trebuie, in momentul potrivit, pentru un motiv corect si intr-un fel potrivit – asta nu mai este deloc simplu.”

Care dintre aceste citate spuse de Aristotel ţi-a plăcut cel mai mult?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.