Cipru nu mai este sigur. Ce alternative avem?

Cipru nu mai este sigur. Ce alternative avem?De cateva zile se vorbeste despre prabusirea paradisului fiscal din Cipru. Cei mai multi analisti vorbesc despre noua impozitare impusa de statul cipriot ca fiind una care va ingropa foarte mult moneda euro si va isca multe conflicte intre state (in special cu Rusia).

La prima vedere, aplicand noua taxa de 6,75% la depozite mai mici de 100.000 euro si de 9,9% la depozite mai mari de 100.000 de euro, guvernul cipriot va beneficia de un buget de peste 6 miliarde de euro.

Aceasta fiind o masura foarte buna pentru situatia ecomica a Ciprului dar o veste foarte proasta pentru investitorii straini.

Avand in vedere ca parlamentul cipriot nu a fost de acord cu aceasta lege, Cipru in momentul de fata sta la ajutorul Uniunii Europene sau a Rusiei.

Indiferent unde se va ajunge, Cipru nu mai este sigur pentru nici un investitor iar cei mai multi care au conturi bancare si afaceri in aceasta tara incep sa se gandeasca la alte alternative.

Practic, Ciprul se transforma dintr-o tara cu un mare paradis fiscal intr-o tara care nu mai este atractiva.

In ciuda faptului ca Cipru are un impozit pe profit de doar 10% si un TVA de doar 15%, cu aceasta situatie economica, investitorii straini incep sa se gandeasca la alte tari.

Ce alternative avem de la Cipru?

1. Romania

Romania este o tara care poate atrage destul de multi investitori din Cipru, sau cel putin sa atraga romanii care au infiintate firme in Cipru.

Cu un impozit pe profit de 16% si cu un TVA de 24%, Romania poate fi o tara atragatoare pentru investitii. Nu exista nici o taxa pe depozitele bancare iar situatia economica a tarii incepe sa fie din ce in ce mai buna.

2. Bulgaria

Bulgaria, vecina din sud, renumita ca fiind una dintre bune tari din punct de vedere al sistemului fiscal poate fi intitulata ca fiind cea mai atractiva tara si cea mai deschisa pentru cei care vor sa-si retraga depozitele si afacerile din Cipru.

Totodata, Bulgaria are un sistem fiscal farorabil firmelor cu taxe mici. In urmatorul tabel aveti cele mai importante impozite si taxe din Bulgaria.

Denumirea taxelorProcentaj Bulgaria
Impozit pe profit10%
Impozi pe venit10%
Impozit pe dividende5%
Cota TVA20%
Depunere Declaratii TVALunar
Depunere Declaratii fiscaleTrimestrial
Plata impozitului pe profitAnual
Curs valutarFix 1 euro = 1.95 BGN
Recuperare TVAIn 45 de zile de la cerere

O comparatie intre Romania si Bulgaria poti gasi AICI.

O data cu aceasta criza cipriota, statul bulgar a inceput sa traga sfori si sa atraga din investitorii care nu mai au incredere in Cipru. O actiune destul de buna pentru acesta perioada tulbure.

Tu ce parere ai? Ce alternative sunt pentru cei care au depozite bancare in Cipru?

Crezi ca Cipru isi va reveni usor din aceasta criza?

Articol realizat de Firme Bulgaria. Firma ce te ajuta sa-ti realizezi propria infiintari firme bulgaria.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.