Cele mai ieftine supermarket-uri din Romania

De curând ZF.ro a publicat un studiu foarte interesant după părerea mea în legătură cu cât de ieftine sau cât de scumpe sunt locurile de unde ne facem cumpărăturile din România.

Este bine să facem cumpărături de la supermarket-uri sau hypermarket-uri însă este necesar să ştim care dintre ele sunt cele mai convenabile.

Au fost analizate 2 supermarket-uri: Billa, Mega Image şi 4 hypermarket-uri: Real, Auchan, Carrefour şi Cora din care s-au ales o serie de produse elementare în casele noastre.

Mai jos găseşti un infografic cu informaţiile studiului şi o mică analiză personală asupra rezultatelor.

Cele mai ieftine supermarket-uri din Romania

Cele mai ieftine supermarket-uri din Romania

Kaufland

La solicitarea mai multor cititori, am realizat o mică analiză ale acestor produse şi în Kaufland. Menţionez că analiza nu a fost la data de 31 octombrie, ci pe 7 noiembrie.

Sunt câteva produse pe care nu le-am găsit în Kaufland Braşov. Dacă aceste produse se află într-un alt Kaufland, dă-mi de veste pentru a completa tabelul.

Kaufland 2

Rezultate studiu

Din studiu putem observa că preţurile cele mai ieftine le găseşti la Carrefour, urmat de Auchan, Cora şi Real, adică în hypermarket-uri cum era de aşteptat.

În Carrefour găsim cele mai mici preţuri şi după părerea mea este locul ideal de a face cumpărături.

Problema apare la timpul pe care noi îl petrecem pentru a face cumpărături la Carrefour. De regulă, Carrefour se află într-un loc mai greu accesibil pentru cei care vin de la muncă seara şi au de făcut cumpărături.

Pentru aceştia magazinele precum Billa şi Mega Image sunt bune pentru că le poţi găsi mai oriunde (cel puţin în Bucureşti) şi de unde îţi poţi face cumpărăturile rapid, fără să pierzi prea mult timp.

Totodată, acest beneficiu de timp se plăteşte în plus la casele de marcat. Dacă nu ai timp, poţi încerca astfel de magazine, dar dacă ai posibilitatea să faci cumpărături de la Carrefour, atunci mergi acolo.

Pe moment reducerea de 10-12 lei nu se cunoaşte, dar gândeşte-te la cât de multe cumpărături faci. Gândeşte-te de câte ori mergi pe săptămână şi câţi bani cheltuieşti pe astfel de produse de larg consum.

În medie economiseşti 10 lei la 100 de lei, asta înseamnă cam 100 de lei la 1000 de lei. Eu zic că este o sumă destul de bună care te face să recunoaşti că trebuie să faci diferenţa dintre posibilităţi înainte de a face cumpărături.

O analiză trebuie făcută şi după modul în care ne deplasăm în aceste locuri. Dacă necesită drumul cu maşina, trebuie luate în calcul şi benzina şi uzura maşinii. În multe cazuri acestea pot face diferenţa dintre alegeri.

La fel putem discuta şi la haine, însă acolo este o discuţie destul de mare privind brandurile, calitatea şi mofturile fiecăruia.

Întrebare de final

De la ce supermarket/hypermarket îţi faci cumpărăturile şi de ce îl preferi?

Aştept părerea ta despre acest subiect şi aştept opinii referitoare la studiul de mai sus.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

sursă informaţii: zf.ro

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.