Ce beneficii are o platforma de tranzactionare online pentru fondurile mutuale?

„Mai jos este un articol despre investonline.ro – platforma de investiţii în fonduri mutuale prin care eu investesc lunar o sumă de bani şi despre care am vorbit de multe ori pe acest blog. Motivele pentru care i-am ales se regăsesc şi în acest articol. O să mai continui să-i invit să ne povestească despre fondurilor lor pentru că sunt de părere că sunt unii dintre cei mai profesionişti din ţară.” – Laurenţiu Mihai

Idealul spre care tindem este acela de a ne simplifica cât mai mult viața și de a ne-o face deci cât mai comodă și mai plăcută.

De aceea, încercăm să găsim variante (mijloace) care să ne conducă rapid și sigur către obiectivele propuse, fie că vorbim de viața profesională sau de cea personală.

Și iată că mediul online scurtcircuitează cu mare viteză toate zonele noastre de interes prin intermediul site-urilor, blogurilor, aplicațiilor, platformelor etc. De multe ori se folosește expresia „Internetul este viitorul.”.

Este adevărat, ne-am mutat viața în online pentru că suntem în permanență conectați prin device-uri la toate aplicațiile pe care și le-ar putea imagina vreodată cineva și pentru că, practic, la un click distanță ajungi cât de departe te duce gândul… sau buzunarul.

Se pare însă că romanii nu sunt foarte încrezători în tranzacționările online. Aleg, comandă online, dar plătesc cash, la livrare. Un studiu recent GPec, publicat la începutul anului, relevă faptul că 90% din totalul cumpărătorilor online plătesc cash, la livrarea comenzii.

De unde provine această incertitudine? Printre cauzele acestei situații se regăsesc neîncrederea în calitatea produselor sau în siguranța platformele de tranzacționare.

Încă din anul 2010, echipa Certinvest venea în întâmpinarea clienților și lansa, în premieră, platforma de tranzacționare online în fonduri mutuale, investlonline.ro, punând la dispoziția clienților și un ghid de utilizare, care oferă informații detaliate despre toți pașii operaționali ce trebuie parcurși în vederea deschiderii unui cont online.

Practic, platforma de tranzacționare online cu unități de fond investonline.ro, oferă clienților posibilitatea de a lansa cereri de răscumpărare atunci când au nevoie de economiile acumulate, fără să fie nevoiți să se deplaseze la sediul unui distribuitor pentru a depune cererea de răscumpărare în timpul programului de lucru.

Atât deschiderea unui cont de utilizator, cât și efectuarea de operațiuni de subscriere și/sau răscumpărare prin intermediul acesteia, sunt gratuite.

Dacă nu sunteți hotărâți ce fond de investiții vi se potrivește mai bine, după ce v-ați deschis un cont online, aveți la dispoziție două numere de telefon la care puteți apela specialiștii administratorului de fonduri.

Să nu vă imaginați că aceste tranzacționări online nu sunt atent monitorizate de instituțiile și organismele legislative abilitate, care au rolul de a asigura buna desfășurare a activității fondurilor de investiții.

Asemeni tranzacțiilor desfășurate la sediul distribuitorilor sau la sediul administratorului de fonduri,  tranzacțiile online sunt controlate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF – se ocupă cu verificarea respectării prevederilor legislative referitoare la activitatea fondurilor de investiții), Banca Națională a României  (realizează și verifică respectarea cadrului legislativ, reglementând băncile depozitare ale unităților de fond) și depozitarul fondului (se ocupă de monitorizarea calculului de active ale fondului și certifică valoarea acestora).

Astăzi, peste 25% dintre clienții activi ai fondurilor administrate de  Certinvest au cont deschis pe investonline.ro. Un factor care a accelerat procesul de aderare la această platformă este și acela că investonline.ro se contituie și într-un ghid de educație financiară, oferind gratuit accesul la o serie de informații valoroase, care ajută clientul sau posibilul client să-și investescă economiile în acord cu obiectivele acestuia, cu sumele pe care dorește să le investească, cu gradul de risc pe care este pregătit să și-l asume și cu orizontul de timp pe care îl are în vedere.

Astfel, practic toată lumea are acces la investițiile financiare.

Să aveți investiții profitabile!

Citiți prospectul de emisiune și informațiile cheie destinate investitorilor prevăzute de art. 98 din OUG nr. 32/2012, înainte de a investi în aceste fonduri, precum și indicarea unde și in ce limbă investitorii și potențialii investitori pot obține aceste informații sau cum pot avea acces la ele. Performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

Articol scris de echipa investonline.ro.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.