De ce faci economii daca traiesti intr-o casa inteligenta

O casa inteligenta înseamnă, în primul rând, opusul tuturor clişeelor despre această idee. O astfel de achiziţie te poate speria, însă totul ţine de impactul general sau, mai bine zis, păreri din auzite. Aşa cum, la nivel de contabilitate, orice produs se poate amortiza într-o perioadă de câţiva ani, la fel poate fi gândită învestiţia într-o casa inteligenta.

Cum aş putea defini o astfel de casă, oferindu-i posibilitatea să se transforme într-un cămin primitor? Odată ce ai început să îţi renovezi sau echipezi casa, lista poate include rulouri exterioare, jaluzele sau perdele interioare, marchize, un eventual ecran de proiecţie şi uși de garaj sau de intrare.

În sine, astfel de obiecte îţi pot oferi atât avantaje, cât şi un întreg soi de inconveniente: potenţiale răceli, pentru atunci când ieşi din casă pe vreme rea, ca să închizi porţile sau să cobori rulourile.

casa inteligenta
Casa inteligenta Somfy

Apoi, există riscul să strici mecanismul de închidere al ecranului de proiecţie, dacă nu eşti atent. Marchizele pot ceda în urma unui vânt prea puternic, în timp ce perdelele pot întâmpina obstacolele. Aceştia sunt primii paşi în plus pe care îi fac sistemele de automatizare ce compun o casa inteligenta.

Confort de interior

Principalele avantaje pe care le oferă sistemele automatizate sunt siguranţa şi confortul. În plus, opţiuni precum „Home motion” te vor ajuta să manevrezi toate obiectele din casă, în acelaşi timp. Ecranul de proiecţie se poate lăsa în acelaşi timp cu rulourile, apoi filmul poate începe.

Într-o casa inteligenta, fiecare dintre echipamentele din casa ta primesc un motor, un sistem de senzori şi o telecomandă. În timp ce singura telecomandă poate fi folosită pentru toate produsele de mai sus, senzorii sunt personalizaţi şi beneficiază de setări diferite.

Rulourile se pot deschide la o oră presetată şi se vor închide în acelaşi mod. Setările din panoul de control îţi permit să alegi ca rulourile să se mişte odată cu răsăritul şi apusul soarelui. Siguranţa este adusă de setarea de simulare a prezenţei, potrivită pentru vacanţe.

O casa inteligenta trebuie accesorizată cu un ecran de proiecţie. Din start, investiţia nu va include şi telecomanda, care poate fi aceeaşi pentru toate sistemele din casă.

Un ecran de proiecţie pentru care ai renunţat la televizor îţi va oferi facturi de curent electric mai mici şi te va scuti de bruiajul fonic creat de un televizor ce funcţionează doar pe post de fundal pentru alte activităţi.

Economie din exteriorul casei

Uşa de garaj, marchizele, rulourile exterioare, poarta automată funcţionează pe bază de telecomandă şi senzori de mişcare, temperatură, vânt, lumină şi obstacole. Odată ce apare o problemă, senzorii acţionează în consecinţă. Putem spune că sistemele de genul acţionează pe baza prevenţiei.

Poate porni o furtună atunci când nu eşti acasă, iar fără o închidere pe bază de senzori de vânt, marchizele pot suferi avarii serioase, la fel ca şi bugetul tău.

Însă, pentru zilele relaxante, există sistemele dinamice de umbrire. Tehnologia radio prin care acţionează faţada bioclimatică va avea grijă de tine, atunci când eşti afară şi de interiorul casei.

Un sistem de umbrire îţi va apăra geamurile de razele soarelui şi interiorul camerelor de supraîncălzire.

Astfel de sisteme, împreună cu un set de jaluzele din aluminiu, îţi izolează termic locuinţa. Vara, nu vei avea nevoie de aer condiţionat, iar pe timpul iernii s-ar putea ca frigul să-ţi ocolească locuinţa. Aceste faţade poartă şi denumirea de „bioclimatice”, pentru că reduc amprenta de carbon a casei.

Informaţii despre casa inteligenta si sistemele de automatizare Somfy poţi găsi uşor. Important este să știi ce ai nevoie pentru locuința ta și să alegi un produs cu adevărat revoluționar, care te va ajuta să economisești pe termen lung.

Acest articol a fost realizat de echipa CasaSomfy.ro. Pentru a afla mai multe informaţii despre ce înseamnă viitorul în amenajarea unei case, te invit să le urmăreşti blogul!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.