Este boilerul electric un dispozitiv eficient care sa te ajute sa economisesti?

Există zone în țara noastră care încă sunt incapabile să ofere branșament locatarilor la rețeaua de gaz, drept pentru care modernizarea propriei locuințe nu poate fi posibila decât într-o anumită limitare.

În acest caz, expertii de la Bobcomprest.ro va pot oferi boilere electrice care își găsesc pe deplin importanța într-un asemenea decor, pentru a oferi tuturor oamenilor motive în plus de a zâmbi, mai ales când vine vorba de efectuarea unor operațiuni de igienă personală, care conduc la relaxarea și destinderea propriului corp.

Sunt numeroase voci însă care atestă că atașarea unui boiler electric în structura unei locuințe poate lăsa și urme la factura de utilități și se poate dovedi într-un final o investiție inutilă. Oare așa să fie?

Specialiștii recomandă anexarea unui boiler electric în casele de mici dimensiuni

Fiind o instalație care este capabilă de a încălzi un volum destul de restrâns de apă, maximum atins fiind cel de 100 litri, trebuie să știți faptul că aceasta este recomandată familiilor cu 2 sau maxim 3 membrii, a căror nevoi pot fi acoperite cu brio.

Timpul de așteptare în rândul încălzirii apei poate fi deosebit de extins 

Dacă boilerul electric nu este folosit la foc automat, acesta poate reprezenta fără doar și poate o soluție de luat în seamă pentru casele de mici dimensiuni.

În caz contrar, dacă îl solicitați la foc automat pentru operațiuni de curățare ale casei, simultan și cu alte acțiuni, timpul de așteptare al încălzirii apei poate varia, de la 1 la 3 ore, lucru care cu siguranță vă va ține pe loc și va întârzia în exercitarea sarcinilor propuse.

Indicii de performanță direct proporționali cu nivelul de consum

Pentru a avea parte de un circuit cât mai rapid al apei prin intermediul vasului de contact care face posibilă încălzirea este nevoie fără doar și poate să apelăm la anumite mărimi fizice și termice precum puterea sau presiunea.

Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât consumul de energie electrică va fi mai mare, lucru care îl confirmă și persoanele care au achiziționat deja un boiler electric.

Acestea susțin că la cea mai înaltă treaptă de funcționare se poate întâlni chiar și un consum de 5kw, situație care conduce la creșterea în exprimare a facturilor lunare, un lucru pe care cu siguranță nu ni-l dorim.

Producătorii promovează la foc automat variante economice

Progresul tehnologic face posibil în aceste momente apariția unor electrocasnice capabile să ofere performanțe ridicate cu un consum redus.

Este cazul și boilerelor electrice, tot mai multe produse ce ofera eficiență energetică avansată fiind promovate în ultima vreme pentru a face posibilă reducerea costurilor lunare, dar în egală măsură și exercitarea sarcinilor casnice de zi cu zi la un randament crescut.

Pe lângă acestea se pot adăuga o serie de funcții și beneficii pe care le oferă producătorii în exprimarea unui boiler electric, un lucru cu adevărat benefic.

Durata de viață mare face dintr-un boiler electric un produs indispensabil casei

Până nu demult probabil a-ți crezut că toate electrocasnicele se vor defecta la un moment dat datorită uzurii sau folosinței lor prelungite, însă nu este cazul și acum, deoarece un boiler electric are incorporate sisteme de siguranță care îi atestă atât funcționarea cât și calitatea.

Nivelul de fiabilitate și productivitate este crescut, mai ales dacă apelăm la producători consacrați, motiv în plus să credem că ne putem folosi de acesta pe termen lung în toate activitățile indentate.

Boilerele la un preț accesibil nu sunt conform așteptărilor noastre

Piața de electrocasnice oferă de multe ori produse la ofertă, reduse substanțial față de prețul inițial de achiziție.

Însă, chiar și așa, trebuie să balansăm performanțele produsului în raport cu prețul exprimat, lucru care poate fi disproporționat în acest caz.

Spre exemplu, foarte mulți utilizatori se plâng de faptul că produsele cu un preț bun, oferă o exprimare scăzută, boilerul electric nefiind capabil să încălzească un volum mai mare de 30-50l, lucru care nu este benefic caselor cu mai mulți membri.

În acest caz, nivelul de investiție va crește, lucru care poate priva membrii familiei și de exercitarea altor cumpărături.

Clasa energetică și puterea determină timpul de așteptare al încălzirii apei

Timpul este o constantă demnă de luat în seamă în zilele noastre, drept pentru care atunci când alegi un boiler electric trebuie să ții cont de el.

Spre exemplu poate vrei să te orientezi spre un produs cu o putere de 1500W și care face parte din clasa energetică C? Ți-ar conveni să aștepți între 1 și 3 ore pentru ca apa menajeră să fie încălzită la temperatura dorită de tine?

În acest caz trebuie să aflii că indicii de etichetare energetică se află între literele A-G, cu precizarea că în rândul literei A mai poți vedea însemne cu plus, care arată o eficiență mai sporită.

Chiar dacă va fi nevoie să scoți o sumă de bani puțin mai mare din buzunar, acest lucru va fi amortizat în timp,  nivelul la facturile lunare scăzând considerabil, iar timpul de așteptare pentru a se produce încălzirea apei va fi mai mic.

Posibilitățile de montaj, inconvenientul în exprimarea multor boilere electrice

Gama de produse diversificată nu este mereu și un avantaj pentru tine, mai ales dacă nu ai posibilitatea să plasezi acolo unde dorești un boiler electric.

Multe persoane ne spun că fie boilerul electric este prea robust și trebuie ancorat în perete, fie trebuie montat deasupra ghiuvetei, iar dacă amenajarea locuinței nu poate face posibil acest lucru, situația va deveni cu adevărat problematică.

Astfel, alegerea modelului reprezentativ ar putea deveni o dilemă mare, mai ales dacă opțiunile din propria dumneavoastră casă sunt limitate.

La sfârșit amănuntele decisive contează

Prezentarea de mai sus îți poate arăta că un boiler electric este destinat unor case sau familii cu cel mult 2-3 membrii, volumul maxim de apă ce poate fi încălzit fiind de 100l.

Însă, poate reprezenta de departe o variantă mult mai economică față de distribuitorul local în materie de încălzire a apei, iar în timp investiția poate fi amortizată, ba chiar mai mult puteți face economie maximală.

Pentru a avea parte de exprimarea absolută în materie de plasament și eficiență, luați măsuri și identificați un spațiu ce poate ancora acest electrocasnic, în raport cu schema tehnică pentru a putea avea acces instantaneu la acesta.

Sper ca ţi-a fost de folos acest articol.

Aştept părerile tale printr-un comentariu mai jos.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.