Cum sa Castigi Bani cu un Magazin Online in Timpul Facultatii

Astăzi v-am pregătit un guest post realizat de Costin Valentin, un tânăr student care s-a decis să face ceva în timpul facultăţii realizându-şi propriul magazin online.

Este pasionat de calculatoare şi de online şi ne povesteşte despre cum a început el să facă bani cu un magazin online.

Am început acum câteva luni un proiect cu un magazin online după o pauza lungă de 1 an în care am fost cam inactiv în domeniul online. Că tot aveam mai mult timp liber am zis sa mă apuc de un proiect de viitor şi care să îmi aducă şi profit.

După mai multe gânduri şi metode încercate m-am hotărât să creez un magazin online dar prin afiliere cu altă firmă. Am căutat pe internet o idee de viitor până am gasit ceva … mai bine zis o mica afacere cu componente pentru laptopuri.

La început nu a fost chiar aşa de usor pe cum pare pentru că am întâmpinat câteva greutăţi să spun aşa pentru că nu am mai avut niciodata un magazin online şi nu ştiam cu ce se “mănâncă”. A trebuit să mă documentez puţin pe internet pentru a găsi câteva rşspunsuri bune dar şi pe partea de SEO pentru că nu ştiam cum să optimizez un magazin online.

Bun şi făcut, am început să caut o firmă care se ocupa în domeniu, mai bine zis ne cunoşteam mai demult, mai lucrasem împreună dar pe alte proiecte, am vorbit cu ei iar după o săptămână de negocieri am început lucrul.

Timp de o săptămână am lucrat câte 12 ore pe zi pentru site-ul care l-am realizat şi să adaug produsele (doar o parte bineînţeles), că facultatea nu prea mă lăsa să mă ocup şi de alte activităţi.

bani cu un magazin online

De când am început acest proiect cu componente pentru laptopuri şi alte accesorii, din a doua săptămână au început să vină comenzi mai mult pe încărcătoare laptop, ceea ce a fost o surpriză pentru mine pentru că nu mă aşteptam să vina vreo comandă aşa de repede. Din păcate acum sunt în sesiune la facultate şi nu prea am mai avut timp de site şi au mai scăzut comenzile.

Sper ca după ce termin cu facultatea să îmi fac mai mult timp pentru magazinul meu online şi să pot face să crească comenzile. Cu puţină muncă şi pasiune se poate face bani dintr-un magazin online bazat pe o „nişa” care ar merge si e cautată.

Pe viitor dacă mica mea afacere merge bine îmi propun să îmi fac eu firma mea cu componentele mele şi să merg mai departe tot pe această nişa.

Puţin despre mine: mă numesc Costin Valentin, am 20 de ani şi sunt stundent la facultatea de agricultură din Bucuresti. Îmi omor timpul liber în online dar şi în offline în mare parte. Îmi place sa fac mici afaceri şi lucrez cu drag la orice proiect care mă pasionează.

Pentru cei care doresc să îşi deschidă şi ei o mică afacere ca mine vreau să le dau câteva sfaturi utile şi care ar fi de ajutor înainte de a se apuca de treaba:

Un magazin online necesită un domeniu potrivit, cu extensia .ro si o platformă unde poate se creea un magazin online. Un buget minim după părerea mea ar trebuie să fie de minim 10.000 lei în cazul în care nu doreşti să-l realizezi tu de la zero.

Un alt sfat ar fi să nu vă grabiţi şi să lucraţi cu pasiune şi cu gandul că în maxim o luna o sa aveţi primele comenzi.

Ultimul sfat este să nu vă grabiţi cu optimizarea că oricând site-ul tău va putea câdea foarte mult în jos.

Va doresc succes celor care vor sa se apuce de o mica afacere.

Dacă vrei să- vezi activitatea lui Costin Valentin poţi intra pe propriul lui magazin online Maglaptop.ro.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.