Aurul.. O investitie buna?

Stau şi mă gândesc în ultima perioadă dacă aurul este sau nu o investiţie bună. Încă nu sunt 100% sigur de răspuns însă ce pot spune este că e o investiţie foarte bună pe termen lung.

Dacă ne uităm puţin la un grafic (cel de jos) putem trage foarte uşor concluzia că dacă cumpăram aur acum 10 ani acum avem un ROI de cel puţin 200% fără să facem absolut nimic în aceşti 10 ani.

evolutie aur 10 ani

Dacă acum 10 ani aveam bani putem spune că investiţia în aur era cea mai profitabilă. Tot atunci investiţiile în apartamente erau foarte căutate.

Hai să vedem la nivel de 5 ani cum se comportă preţul aurului.

evolutie aur 5 ani

La nivel de 5 ani, ROI-ul ar fi undeva la 100%. Adică dacă cumpăram aur de 10.000 de euro acum 5 ani, acum avem un beneficiu de 20.000 de euri.

Poate reprezenta o investiţie bună dacă avem o sumă foarte mare de bani şi vrem să în ceva în care necesite foarte mult timp de gestionat.

Să analizăm puţin şi ce s-a întâmplat cu preţul aurului în ultimul an şi în ultimele 60 de zile:

evolutie aur 1 an evolutie aur 60 de zile

Dacă analizăm evoluţia ultimului an situaţia nu mai este aşa roz.

Preţul aurului a suferit diferite modificări negative faţă de anii trecuţi. Distanţa este destul de mare până la vârful pe care l-a avut în anul 2011, iar situaţia nu este aşa roz.

Însă este cert că pe termen lung (peste 10 ani) investiţia în aur este bună însă termenul este mult prea mare pentru o investiţie de genu.

Acum vin întrebările!

După ce am văzut câteva grafice privind evoluţia aurului, spune-mi părerea ta despre acest subiect. Poate reuşim împreună să ajungem la o concluzie cu privire la investiţia în aur.

1. Acest an poate reprezenta un an foarte bun în care să se cumpere aur deoarece preţul a scăzut foarte mult?

2. Acest an poate reprezenta un nou an către un viitor succes în investiţii în aur?

3. Acest an seamănă cu anii ‘ 82 sau ’86 de răscruce? sau cu anii ’80 sau ’83, ani de cădere liberă a preţului?

monthly_dollar

4. Este investiţia în aur o investiţie bună?

Dacă da, pentru câţi ani şi începând cu ce sumă? 

Dacă nu, de ce nu este o investiţie bună?

Aştept părerile tale despre acest subiect printr-un comentariu mai jos!

Surse grafice: kitco.com şi goldprice.org.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.