Accize – Ce sunt accizele

Taxa accizelor este o impozitare legislativă pe bunuri sau servicii specifice la cumpărare, cum ar fi combustibil, tutun și alcool.

Acestea sunt impozitele intranaționale impuse în cadrul unei infrastructuri guvernamentale. O taxă federală pentru accize este, de obicei, colectată din vânzările de combustibil pentru motoare, bilete de avion, tutun și alte bunuri și servicii.

Accizele sunt în principal pentru anumite companii.

Consumatorii pot vedea sau nu direct costul accizelor direct. Multe taxe accizabile sunt plătite de comercianții care apoi trec aceasta taxă pe consumatori prin prețuri mai mari.

Comercianții plătesc accizele angrosiștilor și iau în considerare accizele la prețurile produselor, ceea ce crește prețul de vânzare cu amănuntul. Există însă anumite impozite accizate care sunt plătite direct de către consumator, inclusiv impozitele pe proprietate și accizele pentru anumite activități ale contului de pensionare. 

Guvernele au autoritatea de a institui accize.

Deși impozitul pe venit este principalul generator de venituri pentru guvernele de stat, veniturile fiscale sub acciză constituie, de asemenea, o mică parte din veniturile totale. 

Accizele sunt în primul rând impozite comerciale, separate de alte impozite pe care trebuie să le plătească o afacere, cum ar fi impozitele pe venit.

Colectorii de accize trebuie să-și mențină, de asemenea, obligațiile pentru transmiterea accizelor către guvernele de stat și locale. Comercianților li se poate permite deduceri sau credite pe declarațiile lor de impozit pe venit aferente plăților pentru accize.