Cele 10 invataturi despre bani ale lui Napoleon Hill

invataturi despre baniNapoleon Hill (1883-1970) a fost un celebru autor american de cărţi de literatură motivaţională care a ajuns, în scurt timp, consiler pentru mulţi oameni de afaceri, lideri şi preşedinţi precum Woodrow Wilson, Henry Ford şi mulţi alţi.

Preocupările lui au vizat, în principal, convigerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului.

De aceea cea mai celebră lucrare a lui a fost De la idee la bani o carte motivaţională despre cum poţi ajunge să fii un om de succes cu foarte mulţi bani într-un timp bine definit.

Cele 10 invataturi despre bani ale lui Napoleon Hill prezentate în acest articol sunt luate din această carte.

Este un articol cu scop motivaţional şi de aceea vă recomand ca atunci când îl citiţi să încercaţi să vă traspuneţi pe voi înşivă la fiecare învăţătură.

Cele 10 invataturi despre bani ale lui Napoleon Hill

1. Dorinţa

Fără dorinţă nu avem putere de învingere. Fără să ne dorim să facem un lucru până la capăt nu putem să-l terminăm. Dorinţa este cel mai important element în dobândirea banilor.

Dacă vrei să ai bani dar nu este dorinţa aceea arzătoare care să te frământe şi să te trezească în fiecare zi înseamnă că nu asta e dorinţa cea mai importantă a ta.

Fiecare dintre noi trebuie să aibă o dorinţă pe care vrea să o îndeplinească în viaţa lui. Fără o dorinţă clară putem spune că suntem controlaţi de alţii şi că noi existăm pentru a îndeplini dorinţele altora.

Dorinţa creează victoria din înfrângerea temporară deoarece „mintea nu cunoaşte alte limite, în afară de cele pe care le stabilim noi înşine”.

Pentru a avea o dorinţă şi pentru a o realiza trebuie ca tot ce faci să tindă spre îndeplinirea acesteia.

Când te trezeşti, când stai la calculator, când te întâlneşti cu prietenii, când ai întâlniri de afaceri, când mergi la muncă, toate acestea trebuie să ducă la îndeplinirea dorinţei tale.

Dacă nu tind spre dorinţa ta înseamnă că tot ceea ce faci nu te va ajuta să-ţi îndeplineşti visele şi atunci trebuie să faci o schimbare cu privire la asta.

2. Încrederea

Încrederea este al doilea lucru ce ne învaţă Napoleon Hill. Fără încrederea în sine şi fără încrederea care trebuie să le-o acorzi celor din jurul tău nu poţi ajunge la succes, la atingerea dorinţelor.

Dacă nu ai încredere în tine că poţi obţine mulţi bani degeaba vei încerca. Încrederea este oţinută şi menţinută prin colaborarea noastră cu subconştientul.

Dacă suntem negativişti şi niciodată nu credem în forţele noastre, asta vom comunicăm şi subconştientului nostru şi asta se va întâmpla.

Dacă ne gândim întotdeaună că putem face acel lucru şi că la sfârşit vei fi învingător sunt convins că asta se va şi întâmpla.

Statisticile spun că o persoană care este optimistă şi care are încredere în ceea ce face are de două ori mai mutle şanse să fie o persoană de succes.

Tu ai încredere în tine?

3. Autosugestia

Autosugestia este foarte importantă în momentul în care ai o dorinţă şi ai încredere în tine. Atunci e momentul în care trebuie să induci dorinţa ta subconştientului.

Trebuie să ajungi în momentul în care atât creerul tău cât şi corpul tău să facă lucruri în privinţa îndeplinirii dorinţei.

Puteţi face acest lucru prin repetarea zilnică a dorinţei tale în momentele de maxim relaxare într-un loc cu multă linişte.

Nu uitaţi niciodată să vă impuneţi dorinţele subconştientului vostru!

4. Cunoştinţele de specialitate

Întotdeauna cunoştinţele de specialitate stau la baza oricărei dorinţe. Dacă nu le ai înseamnă că trebuie să le dobândeşti.

Dacă durează foarte mult timp până să le dobândeşti atunci trebuie să îţi creezi un grup de oameni care să le aibă pentru tine.

Niciodată să nu vă renunţaţi dacă nu aveţi cunoştinţele de specialitate necesare deoarece acestea se pot dobândi sau se pot împrumuta de la alţii.

Creeaţi-vă un grup de oameni deştepţi care să vă ajute în îndeplinirea dorinţei voastre şi o să aveţi numai de câştigat!

5. Imaginaţia

Imaginaţia este importantă în tot ceea ce facem. Dacă reuşim să ajungem la o utilizare egală atât a imaginaţiei sitentice cât şi a celei creative putem spune că avem o armă mortală care o purtăm mereu cu noi.

Imaginaţia de fiecare dată a făcut diferenţa între ceva cu adevărat excepţional şi ceva ce este doar ok.

Imaginaţia l-a ajutat şi pe Henry Ford să facă prima maşină şi pe Candle să facă compoziţia băuturii Coca Cola şi te poate ajuta şi pe tine să îţi îndeplineşti visul.

Imaginaţia are un rol foarte importat în tot ceea ce facem dar trebuie să ştim cum să o folosim!

Te-ai gândit vreodată la cum îţi foloseşti imaginaţia?

6. Planificarea atentă

Orice lucru pe care îl facem poate fi planificat. Succesul sau eşecul tind foarte mult de când de mult a fost planificată ideea de început.

Încercaţi ca orice lucru pe care îl faceţi să îl planificaţi atât singur cât şi cu grupul de oameni deştepţi pe care îl aveţi.

Acceptaţi părerile oamenilor deştepţi şi încercaţi să vă realizaţi o planificare cât mai atentă şi cât mai în detaliu posibil. Fiţi siguri pe ceea ce faceţi şi nu renunţaţi niciodată.

„Succesul nu trebuie explicat. Eşecul nu are scuză”!

7. Hotărârea

Lipsa hotărârii te poate afecta foarte mult. Dacă nu ai puterea de a pune piciorul în prag şi să iei o hotărâre fără să te influenţeze cei din jurul tău atunci cu greu vei ajunge la succes.

Cei mai mari oameni de succes care au câştigat foarte mulţi bani au fost oamenii care au acceptat părere celor din jur dar care când au luat o hotărăre, au luat hotărârea care li s-a părut lor ca fiind cea mai bună nu altora.

Foarte mulţi oameni de afaceri recurg la anumite decizii care pe moment pot afecta destul de mult afacerea dar care, pe termen lung, pot schimba cu adevărat toată perspectiva acesteia.

Încercaţi să luaţi hotărârile voi înşivă dar întotdeauna să acceptaţi şi părerile celor din jur!

8. Perseverenţa

Fără perseverenţă nu cred că poate reuşi cineva să facă ceva.

Perseverenţa vă ajută să vă dezvoltaţi conştiinţa banilor iar subconştientul vă ajută să acţionaţi în direcţa obţinerii acelor bani pe care îi doriţi.

Perseverenţa este puterea care poate schimba cu adevărat traiectoria oricărei dorinţe oricât de mare ar fi aceasta. Te poate ajuta să o îndeplineşti şi te poate face să-ţi doreşti şi mai mult.

Alături de perseverenţă ne putem îndeplini toate visurile. Încearcă să fii perseverent şi vei obţine banii pe care ţi i-ai dorit!

9. Grupul oamenilor cu „minţi strălucite”

Grupul oamenilor cu „minţi strălucite” este acel grup în care imaginaţia este infinită. Locul unde înveţi foarte mutle lucruri şi unde se nasc multe idei care pot duce la îndeplinirea dorinţelor tale.

Grupul oamenilor cu „minţi strălucite” te poate ajuta atât cu capital intelectual cât şi cu ajutor fizic în ceea ce priveşte îndeplinirea visului.

Creează-ţi acest grup cu „minţi strălucite” numai să ai grijă pe cine accepţi în acest grup deoarece te poate schimba în rău în cazul în care grupul nu este suficient de deştept pentru capacităţile tale.

Tu ai un asemenea grup de oameni cu „minţi strălucite”?

10. Al şaselea simţ

Al şaselea simţ este un mai degrabă un principiu la care, după părerea mea, cu greu ajungi să-l stăpâneşti. Acesta constă în educarea subconţientului în ceea ce priveşte semnalarea neregulilor ce pot apărea.

Acest simţ constă în creearea unui consiliu imaginar format din oameni celebri pe care tu îi admiri foarte mult şi pe care îl puteţi accesa de fiecare dată când aveţi probleme.

Grijă mare la schimbul dintre realitate şi imaginaţie deoarece rişti să cazi în partea în care îţi imaginezi tot timpul.

Este un proces de imaginaţie infinită care, dacă ştim să-l utilizăm, ne poate ajuta în tot ceea ce facem.

Aceasta este ultima invăţătură a lui Napoleon Hill care, dacă ajungi să o stăpâneşti, vei ajunge în cel mai scurt timp posibil la îmbogăţiri impresionante şi la îndeplinirea tuturor dorinţelor.

Tu ai un asemenea simţ?

Acestea au fost cele mai importante 10 învăţături ale lui Napoleon Hill din cartea De la idee la bani. Eu recomand această pentru toate persoanele care doresc să aibă o carieră de succes şi nu ştiu de unde să înceapă.

Pentru a cumpăra cartea click AICI.

Tu ce părere ai despre aceste învăţături?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.