Zbor intarziat sau anulat? Primesti pana la 600 euro in functie de distanta zborului

Stau şi mă gândesc că acum zece-douăzeci de ani nici nu îţi permiteai să mergi cu avionul, iar acum, sunt atât de multe zboruri încât sunt situaţii, destul de multe, în care cursa ta întârzie sau chiar este anulat.

Odată cu aceste întârzieri/anulări, au apărut şi companii care au ca scop să-ţi reprezinte drepturile în cazul în care aceastea au fost încălcate.

Să ştii că avem drepturi destul de multe atunci când mergem cu avionul şi putem cere despagubiri de pana la 600 de euro în funcţie de zborul tău (întârziat sau anulat).

Mai jos aş vrea să-ţi fac cunoştinţă cu Airhelp.com, o companie internaţională, cu sediu în România, care se ocupă, în numele tău, de aceste drepturi, evident, în schimbul unui comision si alte 2 companii la fel de interesante.

Partea bună este că toate costurile de judecată (dacă apar) sunt suportate de firma specializată, în cazul acesta, de Airhelp.com. Nu este singura compania, am mai enumerat câteva in articolul Cum obtii despagubiri daca zborul tau are intarziere sau a fost anulat, însă aceasta pare cea mai de încredere, după părerea mea.

Cum funcţionează procesul

Tot ce trebuie să faci este să-ţi verifici despăgubirea, să soliciţi acest serviciu, să te relaxezi puţin pentru că durează ceva timp (nu este uşor să ceri despăgubiri în lumea asta 🙂 ) şi să primeşti un răspuns când va fi cazul.

Soliciti Despagubiri Airhelp.com

Important este să cunoşti când ai putea să soliciţi despăgubiri:

Poţi solicita sume cuprinse între 125 şi 600 de euro.

250 euro este suma cea mai frecventă deoarece multe zboruri întârzie peste 3 ore, în special cele de la companiile low cost.

Este important să ştii:

  • Dacă avionul tău întârzie mai mult de 3 ore, poţi solicita despăgubiri. Vei primi bani diferiţi în funcţie de distanţa zborului.
  • Dacă avionul tău este anulat şi te-au anunţat din scrut (2-3-4 sau niciodată), poţi solicita despăgubiri.

Din păcate, sunt foarte multe întârzieri şi destul de puţini oameni care solicită despăgubiri.

Cele mai frecvente solicitări de pe Airhelp.com în România sunt pentru următoarele companii:

Care este costul unei companii care se ocupă de tot acest proces?

Este un comision doar asupra sumei pe care ei o obţine de la companiile aeriene.

Nu vei fi taxat dacă ei nu vor reuşi să obţină despăgubirea zborului!

Costul lor este de 25% din suma obţinută. Dacă vei obţine 250 euro, ei îşi vor păstra 25% din această sumă, iar restu o să vină la tine.

Este un cost foarte bun atâta timp cât tu nu te vei ocupa prea mult de tot acest proces. Este necesar doar să trimiţi mai multe deta personale şi detalii despre zborul în cauză.

Legat de aeroportul din Bucureşti, să ştii că are un scor de calitate de doar 6,9 – ceea ce înseamnă că sunt şanse extrem de mari ca zborurile tale să fie anulate/întârziate.

Toate drepturile pe care le ai asupra zborurilor le poţi citi de AICI.

Airhelp.com – De ce?

  • Pentru că sunt prezenţi la nivel internaţional, în peste 30 de ţări.
  • Au experienţă de peste 5 ani.
  • Şi, cel mai important, au peste 5 milioane de clienţi fericiţi.

Dacă zborul tău are întârzieri, te invit să discuţie cu cei de la airhelp şi să vezi dacă e pot ajuta în tot acest proces.

Succes la bani şi zboruri plăcute!

Laurenţiu Mihai

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.