Tu ce fel de investiții faci? În dezvoltare personală sau în lucruri materiale?

Mereu m-am gândit că dacă vrei să înveţi aşa cum trebuie, e necesară practica intensă. Dacă vrei să excelezi într-un domeniu, să fii în top, trebuie să ştii cum să pui în practică tot ceea ce înveţi.

Pentru că am început cu o precizare universal valabilă, să vă spun de fapt la ce mă refer.

Cu toţii ştim şi vedem pe propia piele că tehnologia a luat un avans foarte mare şi că în general toată viaţa noastră se învârte în jurul tehnologiei.

Fie că vorbim despre lucrurile care ne sunt tuturor la îndemână (telefoane,laptopuri, reţele sociale, stocare de fişiere în cloud) fie că ne raportăm la domeniul IT (la cursuri şi instruire în reţelistică, programare, sisteme de operare, securitate) lucrurile iau o amploare foarte mare şi observ că majoritatea joburilor disponibile pe piaţa muncii sunt în domeniul IT.

Nimic spectaculos până aici.

Doar că, spre deosebire de celelalte domenii în care cererea este mult mai mare decât oferta, în domeniul IT se caută constant specialişti.

Vorbim de o piață unde sunt mai multe locuri de muncă decât experți disponibili. O piață unde salariul unui junior porneşte, de obicei, de la 500 euro net, iar un expert, senior, poate depăși de multe ori 3000 euro.

Dacă deja eşti în domeniu ştii despre ce vorbesc, iar dacă nu eşti, îţi pot spune că începând de la 25-30 de ani poţi ajunge să câştigi banii aceştia.

Trebuie să te certifici pe o anumită ramură a IT-ului – retelistică, programare, securitate sau cloud, iar după aceea drumul şi bună starea îţi sunt asigurate.

Făcând un mic research, am văzut că pe piaţa locală sunt câteva academii de profil IT care vin în sprijinul tinerilor, studenților și tuturor celor ce vor să facă o reconversie profesională.

Mi-a atras atenția Academia Credis, academie care, de mai bine de 17 ani, pune accent foarte mare pe sesiuni practice de training, hands-on, susţinute de traineri certificaţi, cu experienţă în livrarea cursurilor atât B2C (persoane fizice) cât şi B2B (companii).

Ce mi-a plăcut foarte mult la Credis este faptul că pun un accent foarte mare pe susţinerea tinerilor sau a celor care doresc o reconversie profesională prin oferirea unor stagii de internship sau prin încadrarea directă a acestora pe piața muncii pentru că pun la dispoziție joburi entry-level şi mid-level, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru cei dispuşi la relocare.

Cred că este un mare plus şi un ajutor imens venit în atenţia celor vor să înceapă o carieră în domeniul IT.

Au câteva programe complexe, care te pregătesc pentru obţinerea certificărilor solicitate de cei mai mulți angajatori.

Pentru că au parteneriate cu firme de profil din ţară şi nu numai, vin în sprijinul tău cu recomandări directe către parteneri, având şansa ca încă din timpul cursurilor să fii ofertat de diverse companii pentru ocuparea unui job disponibil.

Cursanții lor au șansa de a profesa în țări precum Cehia sau Marea Britanie.

Şi acum vin şi te întreb: de ce să nu devii specialist în reţelistică, securitate, programare sau cloud? În ultimii ani au devenit unele dintre cele mai căutate specializări pentru startul unei cariere în domeniul IT.

Totuşi, dacă tu ţi-ai găsit cariera potrivită sau simţi că nu este pentru tine acest domeniu, nu este târziu să îţi orientezi copilul spre astfel de cursuri.

Ce pot cei mici să învețe:

  • Pachetul Microsoft Office, un instrument indispensabil în viaţa oricărui angajat
  • Curs de Artă Digitală, curs ce pune accent pe dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii, juniorii realizând în cadrul laboratoarelor editări şi îmbinări de imagini, flyere, coperţi de DVD-uri, felicitări, chiar şi door hangere, cărţi de vizită şi meniuri de restaurant. Sunt primii pași pentru a învăța cum să realizezi din punct de vedere vizual ideile copiilor.

Probabil te întrebi care e investiția, pentru că vorbim de o investiție în vederea dezvoltării personale si nu de o cheltuială.

Preţul unui curs porneşte de la 300 lei pentru cursurile care se desfăşoară pe o perioada de 1-2 luni, iar pentru pachete de cursuri, programe care includ examene de certificare la nivel global şi manuale, ce se întind pe o perioada de 14-18 luni, preţul poate ajunge până la 4.000 lei.

Dacă nu eşti convins, eu te încurajez să nu-ţi fie teamă de nou, să te alături valului şi să dai o şansă unui domeniu atât de vast, atât de ofertant.

Când zic ofertant mă refer la faptul că în prezent cursurile oferite de Academia Credis acoperă o gamă variată de tehnologii, precum: routing& switching (Cisco), securitate (Cisco), iniţiere IT (Cisco), infrastructură cloud (AWS), sisteme de operare (Microsoft, Linux), limbaje de programare (Java, PHP, C#) şi web design.

Articol scris în spijinul lui Zolty.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.