Resurse si magazine online pe care le folosesc

În această pagină vreau să-ţi prezint toate instrumentele, resursele, magazinele online, aplicaţii pe care eu le folosesc în activitatea mea zilnică.

O să-ţi recomand toate ustensilele pe care le folosesc pentru blog, pentru finanţele mele personale, pentru cumpărăturile mele zilnice şi pentru afaceri cu scopul de a-ţi face o idee despre cum arată o comportamentul meu financiar.

Sper ca te ajute şi pe tine câtuşi de puţin fiecare recomandare de mai jos. Mi-ar face mare plăcere să-mi scrii un email dacă foloseşti şi tu unul dintre instrumentele de mai jos după ce ai văzut recomandarea mea.

1. Ce folosesc pentru Blog – Dacă tot eşti laurentiumihai.ro, încep recomandări cu privire la ce ustensile folosesc eu pentru blog:

Instrumente Despre
Simplenet.ro Cel mai bun hosting dedicat platformelor de wordpress din România
Padiact.com Serviciu Pop Up pentru captarea adreselor de email.
Mailerlite.com Un serviciu bun pentru trimiteri de emailuri şi foarte bun la preţ. Înainte folosească mailchimp, însă am trecut foarte uşor la Mailerlite deoarece este mai ieftin şi face acelaşi lucru, plus că este mai uşor de utilizat.
2parale.ro, profitshare.ro Sunt cele mai importante platforme de afiliere din România şi cred că ar trebui să ai cont pe amândoi platforme. Fiecare platformă au advertiseri foarte importanţi pe care nu vrei să-i ratezi.
MediaVenus.com O platformă foarte interesantă şi utilă pentru bloggeri. Dacă vrei să-ţi aloci loc din site-ul tău pentru campanii de promovare, poţi face asta prin mediavenus. Ce este fain la această platformă este că reclama/banner-ul se modifică în funcţie de design-ul blogului tău. Intră şi află detalii!
Adsense Din adsense nu ies aşa mulţi bani în România, însă este poate fi o unealtă în plus de monetizare pentru multe bloguri din România.

 1. Financiar – recomandările mele cu privire la instrumentele financiare pe care le folosesc:

Website Despre
Banca Transilvania Întotdeauna am zis că sunt prietenul băncii Transilvania. Îmi place brandul lor, comisioanele, serviciile şi tot ce înseamnă comunicarea cu ei. I-am recomandat până acum şi o s-o fac şi de acum înainte.
Tradeville Platforma de tranzacţionare online pe care o folosesc pentru investiţii. Pentru tine îţi recomand:1. Platformă tranzacţionare acţiuni – Platformă unde poţi învăţa gratuit să tranzacţionezi pe Bursa de Valori Bucureşti. (este gratuit) 2. Platformă tranzacţionare FOREX – La fel ca şi cea pe acţiuni, platforma este gratuită unde poţi învăţa să tranzacţionezi instrumente derivate.3. Fonduri Mutuale Tradeville – Unul dintre cele mai profitabile fonduri mutuale din ultimul an. Dacă vrei ca cineva cu experienţă să aibă grijă de banii tăi, atunci acest fond este perfect pentru tine.
PayPal Pentru cumpărături online în străinătate şi pentru transfer de bani în alte ţări (Beneficiile platformei sunt: Simplitate, rapiditate, costul comisionului mai mic)
Buget personal Este varianta de buget personal în excel pe care o poţi descărca gratuit de pe blog.

2. Educaţie – cea mai mare parte din educaţie mi-am dobândit-o din cărţi şi din online. Aşadar pentru această secţiune vreau să-ţi recomand 5 cărţi pe care le consider eu cele mai bune din domeniul educaţiei financiare şi pe care eu le-aş cumpăra tuturor prietenilor mei.

Titlu carte Despre
Transformare financiara totala – Dave Ramsey Cea mai bună carte de educaţie financiară pe care am citit-o. Dacă eşti într-un impas financiar, cartea asta poate fi biblie pentru tine.
De la idee la bani – Napoleon Hill Am primit-o de la prieteni şi imediat după ce am citit-o am simţit că trebuie să fac o schimbare în ceea ce făceam. Bună pentru cei care vor să-şi dezvolte spiritul antreprenorial.
Colecția „Tată bogat, Tată sărac” de Robert T. Kiyosaki Robert Kiyosaki este şi va fi unul dintre cei mai mari autori de cărţi de educaţie financiară din lume. Când mi-am cumpărat prima carte de la el nu m-am putut opri până nu am citit-o pe toată.
Conducta de milioane de Burke Hedges Conducta de Milioane a fost o carte care mi-a atras atenţia cât de important este venitul pasiv într-o familie şi cum ar trebui să-l tratezi. Povestea conductei cred că ar trebui povestită fiecărui copil ca încă din şcoală să înţeleagă cum ar trebui să-şi gestionezii banii personali.
Consilierul de încredere de David H. Maister, Charles H. Green şi Robert M. Galford. Cred că este cea mai bună carte de vânzări pe partea de servicii pe care am citit-o. Eu o recomand atât oamenilor de vânzări, dar în special antreprenorilor care se apucă de un business şi nu au cunoştinţe în vânzări.

3. Cumpărături Online – Pentru că sunt un om al online-ului prefer foarte mult să-mi cumpăr produsele de care am nevoie din online. Uite magazinele pe care ţi le recomand:

Magazin Despre
eMAG Fără discuţii, eMAG este cel mai mare magazin online din România. Mi-am cumpărat multe produse de pe eMAG, însă ce îţi recomand este ca înainte să cumperi ceva să compari preţurile şi pe alte magazine. De multe ori găseşti preţuri mai bune în altă parte, în schimb pe eMAG găseşeşti preţuri bune când sunt oferte.
elefant.ro Librăria numărul 1 de unde îmi cumpăr cărţi, plus multe altele.
libris.ro Librăria numărul 2 de unde îmi cumpăr cărţi.
Publica.ro Librăria numărul 3 de unde îmi cumpăr cărţi.
Okian.ro Librăria numărul 4 de unde îmi cumpăr cărţi în engleză. (Aici găseşti şi multe board games dacă te pasionează – eu personal sunt foarte pasionat de astfel de jocuri)

4. Călătorii – Când merg în vacanţă mă uit pe următoarele website-uri atunci când vreau să găsesc preţurile cele mai convenabile pentru transport şi cazare:

Website Despre
HotelsCombined.ro Locul unde îţi poţi găsi cazarea cea mai ieftină din orice colţ al lumii. Este o aplicaţie care compară preţurile de pe toate website-urile de cazări din lume.
Vola.ro Este unul dintre cele mai importante agregatoare de bilete de avioane din România. Aici găseşti orice rută îţi doreşti.
Booking.com Cel mai cunoscut agregator de cazări din lume.

5. Afaceri – Lucrând în marketing folosesc multe instrumente tehnice pe care nu vreau să ţi le prezint. Sunt aplicaţii tehnice pe care numai pe un marketer online l-ar ajuta. Legat de partea antreprenorială, folosesc următoarele aplicaţii:

Instrument Despre
Dropbox Nu ştiu ce m-aş face fără el. Cred că este unul dintre cele mai bune programe de stocare cloud din lume. Toată fişierele agenţiei The Pharmacy sunt stocate în dropbox de unde toată echipa are acces la ele.
Facturis Programul cel mai simplu şi rapid de facturi. Bun pentru orice tip de business. Ai gratuit 30 de zile dacă vrei să-l testezi.
În curs de actualizare…

6. Pentru maşină – De unde îmi cumpăr tot ce am nevoie pentru întreţinerea maşinii

Website Despre
eMAG -RCA RCA oferit din partea eMAG
RCA-ieftin Recomand şi RCA-ieftin – au preţuri foarte bune la asigurări.
Rovinietă eMAG Magazinul de roviniete oferit de eMAG
eMAG – accesorii Anvelope, jante şi multe alte accesorii speciale pentru maşina ta.
[divider top=”no”]

Tot ce am menţionat mai sus sunt magazine/aplicaţii/instrumente pe care eu le-am folosit şi în care eu am încredere.

Ţi le recomand şi ţie să le încerci pentru oricare mediu din viaţa ta.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

12 thoughts on “Resurse si magazine online pe care le folosesc

 1. Mersi de recomandari Mihai! Chiar vroiam sa te intreb ce folosesti pentru blog pe partea de instrumente de marketing. Succes in continuare!

 2. Mersi! Te aştept şi la cursurile organizate de mine şi de echipa Cabinetul de Business. Găseşti informaţii aici -> http://laborator.cabinetuldebusiness.ro/

 3. salut Mihai multumesc de recomandari le folosesc acum si sunt super..vreau sa te mai intreb ce imi recomanzi pentru securitate, am un magazin online si nu stiu ce sa folisesc pentru ca platile sa fie in siguranta!?? Multumesc anticipat

 4. Salutare Cristian. Ce sistem de plăţi foloseşti până acum? Doar plata prin ramburs?

  Legat de plăţi, o variantă bună ar fi plata prin paypal, însă cred că numărul românilor care au conturi pe paypal este destul de mic.

  A doua recomandare ar fi plata cu cardul, iar cele mai interesante softuri ar fi cele de la euplatesc.ro sau payu.ro.

  Să-mi zici dacă ţi-am răspuns la întrebare 🙂

 5. Da, am verificat si payu mi se pare cel mai potrivit o sa testez , multumesc frumos!

 6. Da, cel mai probabil găseşti mai ieftine în offline dacă eşti un client fidel unui broker. Însă pentru mine e mai uşor în online, mă scapă de drumuri şi îmi vine direct acasă poliţa.
  Simplu şi la obiect pentru mine.

Comments are closed.