Recomandari de articole, stiri si carti – luna ianuarie 2014

Salutare!

Am început anul 2014 cu gândul să promovez cât mai mult din ceea ce citesc, din ceea ce aud şi din ceea ce îmi place.

Vreau ca un asemenea articol, ca acesta, să fie o tradiţie pe blog şi să încerc să vă recomand cele mai bune ştiri, articole şi cărţi cu care mă întâlnesc în fiecare lună.

Recomandari ianuarie 2014

Ştirile, articolele şi cărţile sunt luate de pe cele mai bune site-uri din România şi analizate de mine.

Sper să îţi ofer acele articole sau ştiri de care ai nevoie şi pe care nu trebuie să le ratezi.

O să promovez articole de economie naţională, de cultură financiară, de educaţie financiară, cât şi alte resurse care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti cultura financiară.

Pe lângă aceste recomandări, o să adaug şi cele mai citite 5 articole de pe blog din ultima săptămână. Poate că nu ai avut timp să le citeşti sau poate încă nu le-ai văzut, iar acest articol este un bun prilej să mai arunci o privire pe ele.

Şi acum să începem cu recomandările din ianuarie 2014!

Recomandari ştiri ianuarie 2014

1. Unde investim in 2014?  Wall-street.ro ne prezintă care sunt acele active care aduc cele mai mari randamente în acest an!

2. Merită să pleci din România în ţările care au ridicat restricţiile de muncă pentru români de la 1 ianuarie 2014? – cateva cifre despre cum arată o viaţă în România şi cum arată o viaţă într-o altă ţară din UE. Se merită să plecăm?

3. Programele nationale pentru tinerii intreprinzatori si IMM-uri in 2014. Ce fonduri vor putea fi accesate anul acesta de către tinerii cu iniţiativă!

4. Cât de rentabilă mai este investiția în aur? – un studiu privind investiţia în aur în 2014 – este sau nu este rentabilă? (realizat de money.ro)

5. Starea economiei într-un singur grafic – o evidenţiere a economiei foarte scurtă, dar foarte interesantă, realizată de Businessday.ro. Vezi cum arată România la sfârşit de an 2014!

Recomndari articole ianuarie 2014

1. De câţi bani ai nevoie ca să începi o afacere – un articol realizat de Daniel Zărnescu care te va ajuta să înţelegi ce trebuie să faci pentru a-ţi începe propria afacere. Poţi începe firme cu un capital de 0 lei şi să aibă succes, dar poţi începe firme cu un capital capital foarte mare care după câteva luni să dea faliment. Totul depinde de tine şi de munca pe care o depui zi de zi!

2. Romanul nu vrea sa fie bogat! – Luca Dezmir ne explică de ce noi (românii) nu vrem să fim bogaţi.. Ce ne opreşte?

3. Crezi că te-ar motiva un salariu foarte mare? – este salariul un factor care va creşte productivitatea într-o firmă. Află din studiul realizat de Motivonti.ro

4. Chirie sau rată la bancă? – Motive pertinente prezentate de Cătălin Iordache despre ce ar trebui să alegi dacă vrei să te muţi singur şi să nu mai stai cu părinţii: Chirie sau Locuinţă ta prin rateani?

5. How to Trim Expenses without Losing Things You Enjoy – cum să-ţi scazi cheltuielile fără să fii nevoit să renunţi la ceea ce îţi place. Un articol marca thesimpledoller.com.

Recomandari cărţi ianuarie 2014

1. De la idee la bani – de Napoleon Hill – cartea care îţi va schimba perspectiva banilor şi a ideilor pe care le ai. Vei ajunge să crezi că totul se poate şi din tot poţi face bani, însă cel mai important este să cunoşti drumul pentru a ajunge la acel lucru.

Cred că este una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit! Recomand!

2. Inteligenta financiara de Karen Berman, Joe Knight, John Case – o carte care te va ajuta să înţelegi ce înseamnă finanţele personale şi va învăţa cum să faci o analiză financiară, cum să îţi estimezi veniturile, cheltuielile şi profitul şi cum să îţi creşti inteligenţa financiară care este mai importantă pe zi ce trece în România.

Top articole de pe blog ianuarie 2014

1. 51 Carti Ebook Gratuite despre Educatie Financiara, Bani si Economie – citeşte aceste ebook-uri şi sigur vei avea numai de câştigat!

2. 31+ filmulete online gratuite despre bani si libertate financiara – videouri educative pentru cei care vor să ajungă la libertate financiară

3. Ce se intampla daca depui bani in depozite bancare in Romania – Află ce se întâmplă dacă tu depui în 2014 10.000 de lei într-un depozit bancar

4. Cum arata si ce face un om bogat – imaginea omului bogat şi diferenţele clare dintre acesta şi un sărac

5. 15 Strategii de Investitii pentru Incepatori – eşti nou în domeniul investiţiilor? Atunci acest articol te va ajuta!

Citatul lunii!

Citatul care mie îmi place cel mai mult şi pe care-l urmez în fiecare dimineaţă!

“În fiecare dimineaţă când mă trezesc, mă uit pe lista Forbes pentru a afla dacă am ajuns printre cei mai bogaţi oameni din lume. Dacă nu apar pe listă, ma duc la muncă.” – Robert Orben

Dacă mai ai alte recomandări, lasă-mi un comentariu puţin mai jos, dacă ţi-au fost utile recomandările, ajută-mă să le promovez cu ajutorul butonaşelor de like şi share de mai jos!

O lună februarie cât mai prosperă îţi doresc!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.