Recenzie – Nimic de pierdut, totul de castigat de Don Yaeger si Ryan Blair

Cartea „Nimic de pierdut, totul de câştigat” de Ryan Blair (în colaborare cu Don Yaeger) este povestea unui antreprenor, care a ajuns de la un copil ce era membru al unei bande (care a şi fost în închisoarea pentru minori) la a fi milionar până să împlinească 30 de ani.

Sună intrigant. Cartea nu este doar inspiraţională, ci şi un ghid cu o hartă care să îi ajute pe alţii să devină antreprenori de succes.

Poate că unele recomandări făcute de Ryan Blair le-am mai auzit şi prin alte cărţi, dar totuşi există nişte informaţii foarte bune despre finanţe şi investiţii, ceea ce în general reprezintă o gaură neagră pentru mulţi antreprenori.

Ryan explică cu multe detalii cum să construieşti şi să conduci o afacere de succes.

Ne prezintă câteva „reguli de aur” pe care trebuie să le respecţi atunci când conduci o afacere:

  • Nu îţi fie frică să spui atunci când nu ştii ceva anume;
  • Laudă oamenii în public, chiar dacă în privat trebuie să îi cerţi;
  • Investighează pentru a vedea de ce ai dat greş într-o chestiune;
  • Înţelege că viaţa în sine e ca o piesă de teatru, aşa că nu o lua prea în serios.

Pe lângă ceea ce trebuie sa faci, Ryan îţi va spune şi ce să nu faci atunci când vrei să ai o afacere de succes.

Iată trei  dintre lucrurile pe care să nu le faci:

  • Nu face previziuni exagerate pentru că aşteptările nerealiste pot fi destul de problematice;
  • Nu angaja oameni care să fie de acord cu tine în tot ceea ce zici, pentru că orice manager are nevoie de persoane care pot oferi şi alte opinii şi soluţii în afară de ale lui.
  • Nu te axa atât de mult pe competiţie, în detrimentul împlinirii nevoilor clienţilor.

Ryan este cu siguranţă un model pentru tinerii care au apucat-o pe cai greşite, care sunt descurajaţi de viitorul pe care îl au în faţă.

Dar, similar cu alte persoane, el nu a scăpat de necazuri singur (deşi a avut perseverenţa şi tenacitatea pentru a reuşi în viaţă) – el a găsit mentori şi alte persoane care să îl ajute pe tot parcursul evoluţiei sale – începând de la tatăl sau vitreg până la alţi oameni de afaceri.

Ce îmi place la această carte este că autorul este sincer când vorbeşte de propriile greşeli şi înţelege ce a avut de învăţat din ele. De fapt, chiar are un capitol care se numeşte „Greşeli de 1 milion de dolari”.

Ideile exprimate în carte redau autenticitatea şi transparenţa autorului. Indiferent că a avut ajutor sau nu, e de admirat faptul că a evoluat atât de mult şi povestea lui nu poate fi decât o inspiraţie pentru toţi.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.