Recenzie – Femeile si Banii de Suze Orman

Suze Orman a fost clasată de către Forbes, în anul 2010, în top 100 “Cele mai puternice femei din lume”.

Este unul dintre cele mai recunoscute experte în domeniul finanţelor personale şi în top cei mai buni speakeri motivationali.

Se spune că numai ea ar fi putut vorbi atât de onest şi clar despre două subiecte destul de sensibile pentru unii: femeile şi banii.

Ea începe cu premiza că femeile pot investi, economisi şi manevra datoriile la fel ca orice bărbat.

Suzi Orman a scris această carte pentru că a realizat că deşi ea crede că femeile sunt la fel de capabile ca bărbaţii să manevreze banii, cele mai multe femei (chiar apropiate de ea) nu cred asta.

În general, femeile sunt cele care oferă: întotdeauna îi pun pe alţii înaintea lor, au grijă de familie şi se sacrifică pentru alţii, în special pentru copii.

Suze nu sugerează înlocuirea grijii şi dedicării cu narcisismul, ci pur şi simplu sugerează ca femeile să-şi ofere lor ceea ce oferă şi altora. Având grijă de finanţele lor, pot avea grijă şi de cei dragi. Asta pentru că femile nu dau atenţie banilor, cel puţin nu aceeaşi atenţie pe care o oferă altor lucruri din viaţă, ceea ce duce la o relaţie disfuncţională cu banii, în general.

Această carte e pentru începători. Dacă nu ştii nimic despre managemetul finanţelor, atunci cartea este clar pentru tine.

Cartea este uşor de urmărit – chiar şi pentru o persoană care nu are nimic de-a face cu economiile. Oferă o listă cu lucruri de făcut lună de lună, listă ce poate ajuta femeile să îşi îmbunătăţească sănătatea financiară.

Ea precizează că dacă urmezi instrucţiunile ei, în maxim 5 luni ar trebui să fii într-o poziţie mult mai bună din punct de vedere financiar.

Ea din start porneşte de a ideea că cititorii ei nu au nicio cunoştinţă financiară şi astfel oferă definiţii şi explicaţii pe înţelesul tuturor. Cartea este alcătuită din 8 capitole –

  1. “Doar pentru femei”
  2. “Imaginează-ţi ce este posibil”
  3. “Fără ruşine, fără vină”
  4. “Nu eşti la reducere”
  5. “Cele 8 calităţi ale unei femei prospere”
  6. “Planul de a te salva singură”
  7. “Angajamentele”
  8. “Spune-ţi numele”.

Un capitol care va fi clar pe placul cititorilor se numeşte “Cele 8 calităţi ale unei femei prospere”.

În acest capitol evidenţiază într-un mod clar ce NU fac femeile şi cum schimbarea modului de gândire şi al comportamentului poate să îmbunătăţească relaţia cu banii.

Ca să facem o comparaţie cu pescuitul, Suze Orman nu le oferă cititorilor un peşte, ci îi învaţă să pescuiască.

O carte utilă, ce merită a fi citită de cei ce doresc să îşi îmbunătăţească relaţia cu finanţele personale.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

libris.ro

eMAG.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.