Principalele 20 de Motive pentru care startup-urile esueaza

Se tot vorbeşte că 1 din 10 startup-uri au o durată de viaţă mai mare de 2 ani. Sincer, după părerea mea, sunt date complet eronate, iar dacă te gândeşti la genul acesta de statistici rişti să ajungi să faci parte şi tu din ele.

De curând s-a făcut un studiu cu privire la motivele pentru care startup-urile eşuează în primii ani de existenţă.

Motivele sunt diverse, însă vreau ca în momentul în care te uiţi peste statisticile de mai jos să te gândeşti şi la factorul care le-ar putea influenţa.

Principalele 20 de Motive pentru care startup-urile esueaza

stabilite de cei de la businessinsider.com sunt:

Principalele 20 de Motive pentru care startup-urile esueaza

Nu ştiu cum se face dar toate din aceste motive pot fi foarte uşor analizate înainte să-ţi înfiinţezi afacerea.

Stau şi mă gândesc că cei 9 antreprenori din 10 (generalizez puţin) îşi fac analiza de risc pe genunchi într-o pauză la muncă, iar la partea financiară nici nu se mai gândesc deoarece e mult prea complicat la început.

Cea mai importantă cauză „No market need” (traducere – Nu este nevoie de această afacere pe piaţă) – cred că este cea mai importantă analiză atunci când vrei să te apuci de o afacere.

Dacă nu ştii dacă este nevoie pe piaţă de produsele sau serviciile afacerii tale, de ce să te apuci de afacere.

Faptul că nu ai bani să-ţi susţii o afacere poate fi o cauză destul de bună pentru falimentul unui startup, însă de ce te-ai gândit să-l înfiinţezi dacă nu ştiai unde te bagi?

Din păcate multe dintre grijile de mai sus nu ar trebui să ajungă la un startup, de aceea s-au realizat tot felul de aplicaţii care să te ajute să-ţi dezvolţi un plan de afaceri cât se poate de bine pus la punct.

Pe final vreau doar să-ţi spun că pentru succesul sau eşecul unui startup depinde doar de implicarea, pasiunea şi determinarea antreprenorului.

Dacă ai toate aceste 3 atribute, cu siguranţă nu vei uita de analizele de la început de drum, nu-ţi vei neglija managementul financiar, nu te vei certa cu partenerul/partenera de afacere, nu-ţi vei neglija angajaţii şi clienţii şi cel mai important, nu vei ajunga la eşec cu startup-ul tău.

Nu uitat niciodată că

“Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplină şi multă muncă. Dar dacă nu eşti speriat de aceste lucruri, oportunităţile sunt mereu foarte mari.” de David Rockefeller

Succes în afaceri!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.