Oportunități în Africa: Antreprenorii Români Îndreptându-se în Străinătate în Căutarea Succesului

Românii au fost dintotdeauna întreprinzători, ambițioși și nerăbdători să facă ceva bun, deci ar trebuie să vină ca o mică surpriză faptul că mulți dintre ei se orientează dincolo de limitele orizontului și își stabilesc propriile apariții în afara țării.

Într-adevăr, un număr semnificativ de antreprenori locali își îndreaptă acum atenția către Africa și găsesc o multitudine de oportunități care îi așteaptă. Aici, vom vedea cu exactitate de ce s-au aventurat în străinătate.

oportunitati afaceri africa

O Economie Subdezvoltată și Oportunități Nefolosite

Unul dintre motivele cheie pentru care localnicii români se îndreaptă spre Africa pentru marea lor șansă depinde de economia subdezvoltată a continentului. Deși găzduiesc mai mult de un milion de cetățeni, multe piețe rămân neutilizate, iar cu o clientelă potențială mare pentru recoltare, oportunitățile sunt numeroase.

Această tendință nu este una nouă. Oamenii de afaceri români desfășoară aceleași tactici local încă din anii 90’, fondând vânzarea națională cu amănuntul, energia, construcția și imperiile imobiliare care au înflorit.

Cu Africa în ziua de astăzi similară României de acum 20 de ani, se observă o mică surpriză, dat fiind că aceleași strategii merg atât de bine acolo.

În conformitate cu Daniel Mocanu, directorul general al furnizorilor de echipamente Daas: “Mergem oriunde după afaceri. Am studiat piața africană și am găsit zone importante de creștere atât în vânzarea cu amănuntul(retail), cât și în hotel, restaurant și afaceri de catering. Ei sunt astăzi unde era România la începutul anilor ‘90, astfel că singura direcţie pentru această economie este în sus.”

Antreprenorii Semnând

Daas este un prim exemplu de success pe care localnicii îl întâlnesc pe piața Africană. Compania a avut primul său contract pe Coasta de Fildeș, iar acum discută și negociază cu potențiali parteneri din alte câteva țări din apropiere,  spunându-se că vor fi aduse profituri suplimentare.

Florea Diaconu, proprietarul constructorului bucu­reştean Delta ACM 93, este o altă reclamă de cea mai bună calitate în accesarea pieței din Africa.

Compania sa are trei contracte în Gabon, contracte ce urmează să se finalizeze în 2016. El susține că Africa are nevoie mare investiții și este nerăbdător să o încurajeze din străinătate.

Construcțiile și imobiliarele oferă în special oportunități de cea mai bună calitate pentru antreprenorii din roaming, iar Marius Pitigoi,  proprietar al Colina Motors, a avut și el acces la aceste piețe în Congo. Operațiunea este condusă de fiul său și a atins numeroase profituri până acum.

Cu operațiunile antreprenorilor români în Africa s-a estimate a valora sute de milioane de euro, iar o economie pe punctual de a se extinde semnificativ, este o mică surprindere că așa de mulți văd oportunitățile de afaceri ca și cum li se prezintă și profit de ele.

Tu ai bunul simț de a-ți investi capitalul și de a te alătura lor?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.