Următorul articol a fost redactat de Daniel, care a dorit să aprofundeze prin intermediul acestui site două subiecte importante legate de căștigurile online: youtube si afacerile online.
M-ați crede dacă v-aș spune că pentru anumite persoane munca la domiciliu și faimosul Youtube funcționează în stransă legătură?
Ei bine, trebuie să mă credeți pentru că am și câteva argumente solide pe care o să vi le prezint puțin mai jos. Adevărul este că sunt foarte mulți oameni care fac bani pe youtube, direct de acasa și chiar vă pot da drept exemplu un român:
Îl găsiți pe internet sub numele de Mikey Hash și are celebra emisiune “Doza de Haș”.
Cum face bani?
După cum puteți vedea pe canalul lui, în acest moment există aproximativ 380.000 de abonați iar numărul total de vizualizări ale videoclipurilor sale ajung undeva la 40 de milioane (Nu e rau deloc pentru o țară care are aproximativ 7 milioane de persoane conectate la internet).
Partea interesantă este că de fiecare dată când cineva dă click pe unul dintre videoclipurile sale, apare o reclamă furnizată de Google Adsense, pentru care se încasează anumiți bani, dintre care o parte îi revin lui Mikey.
Acesta este doar un mod prin care se pot face bani pe youtube.
Totuși, când o persoană a ajuns să aibă o audiență de aproximativ 380.000 de oameni (adică cât 7 stadioane de fotbal de mărimea Arenei Naționale pline) … este contactată de către tot felul de persoane care doresc să promoveze diferite servicii sau produse.
Dacă vă uitați prin videoclipurile sale, veți vedea că se încearcă promovarea unei înghețate numite Corso (personal am auzit prima oară de ea pe internet așa că pot spune ca a funcționat).
Poți să citești acest articol despre cum sa faci bani cu youtube dacă dorești să afli informații în plus despre acest subiect.
Afacere online
Un alt mod prin care se poate munci de acasă are legatură cu deschiderea unei afaceri online (Vezi aici cateva avantaje).
Ca și persoană obișnuită poți face bani stând acasă, dacă îți deschizi o afacere online: cine s-ar fi gândit acum câțiva ani că vor apărea “peste noapte” atât de multe mini-magazine online de produse handmade de exemplu (cercei, brățări, rochii și multe alte accesorii interesante).
Adevărul este că lumea apreciază din ce în ce mai mult produsele unice și tocmai de aceea a apărut acest fenomen … iar tu poți profita din plin de el.
Nu ai nevoie decât de o idee bună: poți vinde orice pe internet în ziua de azi (există multe companii de curierat dar și Poșta Română care simplifcă lucrurile foarte mult – doar suni și curierul apare la ușa ta, gata să ridice coletul).
E adevărat că aici sunt niște costuri (domeniu, hosting etc) și putină bătaie de cap la început. Să le luăm pe rând: am spus bătaie de cap pentru că trebuie să alergi după actele firmei (îți recomand să îți faci un PFA neplătitor de TVA, în felul ăsta nici nu ai nevoie de contabil).
După ce firma este gata, te poți apuca de site-ul în sine (pentru că este o afacere online … este musai nevoie de un site) iar costurile sunt următoarele:
Ai nevoie de un nume pentru site-ul tău iar eu îți recomand să se termine in “.ro” pentru că te costă în jur de 60$ o singură dată, spre deosebire de “.com” care costă în jur de 10$ pe fiecare an.
Acum că ai domeniu, îți trebuie hosting (găzduire) pentru ca site-ul tău să fie vizibil pe internet iar un serviciu normal (care este mai mult decât suficient pentru început) costă în jur de 70$ pe an.
Mai ai nevoie și de o temă pentru site, pe care o poți găsi gratis, deci nu este neapărat nevoie să mai investești alți bani.
Trebuie să spun că pentru un începator va fi destul de greu să se descurce cu implementarea site-ului dar există internetul și o serie de surse din care poți învața … așa că nu te descuraja.
Acestea fiind spuse, am pentru tine următoarele întrebări:
Tu ce fel de afacere online ți-ai deschide?
Dacă ai deja o idee in cap, ce te-a reținut să o pui in aplicare până acum?