Lista Spatiilor de Coworking din Romania (HUB-uri Romania) 2023-2024

Spaţiile de Coworking au început să apară din ce în ce mai mult în România şi acest lucru mă bucură foarte mult. Sunt o persoană care promovează antreprenoriatul în rândul tinerilor, iar aceste spaţii sunt locul potrivit de unde poţi lucra şi unde îţi poţi dezvolta afacerea.

Ce este mai exact un spatiu de coworking (numit si HUB)?

spatii de coworking romania - hub-uri Romania

Un HUB este un spaţiu mare în care fiecare dintre noi ne putem închiria un birou. Este open space, spaţiul este deschis şi ajungi să lucrezi alături de alţi antreprenori sau freelanceri care lucrează la proiectele noi.

Ce este foarte interesant este că îţi poţi găsi parteneri pentru afacerea ta foarte uşor. La fel îţi poţi găsi clienţi care au nevoie de serviciile tale.

Totodată aceste spaţii de coworking sunt destul de ieftine  în comparaţie cu închirierea propriul spaţiu de birou. Preţurile la HUB-urile din ţară pornesc undeva la 50 de euro pe lună, în funcţie de oraş. Mai jos găseşti mai multe informaţii despre fiecare HUB în parte.

Evenimentele sunt extrem de utile, iar un asemenea hub organizează destul de multe evenimente speciale pentru membri şi nu numai. Poţi intra în legătură cu extrem de multe persoane, iar şansa ca afacerea ta să crească este destul de mare.

În România, până în prezent, au apărut spaţii de coworking în Braşov, Cluj- Napoca, Timişoara, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Oradea şi Sfântul Gheorghe.

Acum că ai înţeles cam cu ce se ocupă un spaţiu de coworking, vreau să-ţi prezint care sunt spaţiile de coworking din ţară şi cum poţi afla mai multe detalii despre ele:

Lista Spatiilor de Coworking din Romania

Bucureşti

1. Erom Space – Erom este un spațiu de lucru all inclusive, dedicat companiilor mici și antreprenorilor din zona de digital ce își doresc să lucreze alături de alte persoane din același domeniu.

Spațiu de lucru are toate facilitățile unui hub (totul inclus, te poți muta imediat), dar fară atmosfera dinamica sau vibrantă specifică hub-urilor.

A fost proiectat sa te țină concentrat: are mese de lucru mari, pozitionate aerisit si accepta doar rezidenți permanenți (pentru minim 30 de zile).

Pentru mai multe informatii, intra pe erom.space

2. Impact HUB – probabil cel mai mare HUB din ţară! Este situat pe Splaiul Unirii 165, Piața Timpuri Noi, Clădirea 2, etajul 1. Spațiul măsoară 1600mp și include atât o zonă de coworking cu 68 de locuri, 5 team office-uri, 3 cabine de Skype, lounge, bucătărie cu toate dotările, precum și o zonă de evenimente cu 3 săli de dimensiuni diferite.

Costul pentru o zi întreagă este de 120 RON, iar pe o lună întreagă, full time, este de 1100 RON.

Mai multe detalii găseşti pe www.impacthub.ro.

3. WeLoveDigital – este un hub aflat in 2 locatii în Bucureşti: unul vizavi de ASE şi unul în Unirii.

Prea multe detalii despre costuri nu cunosc, însă pare o licaţie foarte frumoasă şi plăcută. Nu sunt multe locuri, dar feedback-ul este unul foarte bun.

Mai multe detalii găseşti pe welovedigital.ro.

4. FlashHUB – este un HUB destul de micuţ şi nou pe piaţa din Bucureşti. În acest moment există spaţiu pentru doar 50 de birouri.

Este situat pe strada Maria Rosetti nr.6, Rosetti Tower.

Costul full time pentru o lună este de 150 de euro + TVA.

Mai multe detalii despre hub găseşti pe www.flashoffice.ro

5. The Office HUB – Un nou hub în Bucureşti, zona Mihai Bravu – Iancului  (Iancului nr 31). Hubul este unul generalist, nu se axează pe un domeniu anume. Eu cel puţin aş accepta mai mult să lucrez într-un hub generalist pentru că aş putea găsi şi clienţi cu această ocazie, dar este doar părerea mea.

Pe lună, costul este de 92 euro+tva / luna (110 euro) cu absolut toate costurile incluse.

Locaţia: Clădire noua de birouri (2010) , un etaj complet (etajul 1) de cca 250 mp , terasa relaxare/fumat de 30 mp, sala sedinte, open space cu birouri si absolut toate facilitatile unui birou standard: secretariat, dulapuri cu cheie, bucatarie echipata complet, aparate vending, multifunctionala profesionala si multe altele.

Dealii găseşti pe officehub.ro.

6. NOD makerspace – este unul dintre cele mai creative HUB-uri din România pentru creativi. Este un HUB special pentru creativii ingineri, arhitecţi, designeri, artişti şi mulţi alţii care au o afacere inovativă.

HUB-ul găzduieşti un spaţiu de aprox. 650 de metri pătraţi şi se află pe Splaiul Unirii  nr. 160.

Costul este undeva la 120 de euro + TVA şi 160 de euro +TVA cu acces la evenimetele organizate în HUB.

Mai multe detalii găseşti pe www.nodmakerspace.ro.

7. 360HUB – un HUB la care îmi doresc să ajung în viitorul apropiat. Este un HUB nou pe piaţă, deschis la începutul lui 2015. HUB-ul îşi doreşte să fie un accelerator de startup-uri pentru toţi cei care doresc să meargă pe acest minunat drum.

360HUB se află pe Calea Dudesti, nr. 94, Sector 3.

Costul este asemenător că la celelalte HUB-uri, pachet basic de 100 de euro + TVA şi standard de la 150 de euro + TVA / lună.

Mai multe detalii găseşti pe 360hub.ro.

8. TheAtelier.ro – – Cowork Cafe – Deschis de putin timp, este un nou spatiu de birouri la comun, chiar in mijlocul centrului vechi al Bucurestiului si este primul COWORK – CAFE din Romania, unde locul se poate inchiria cu ORA, fara obligatii contranctuale lunare; preturile sunt foarte accesibile si calibrate pentru mai multe nevoi sau grupuri. Pentru ca se numeste Cowork Cafe, are si o cafenea foarte cocheta la parter, cu cafea de specialitate.

Poti lucra intr-un office, ultracentral (cu 5 parcari pe o raza de 2 minute) exact cat timp iti doresti! ceai si cafea de specialitate din partea casei.

Detalii pe theatelier.ro.

Braşov

1. HUB 1317 – este cel de-al doilea HUB din Braşov lansat de 2 fraţi. În acest moment la HUB sunt aproximativ 13-15 membri.

Hub-ul se află pe strada 13 Decembrie nr. 17.

Costul pentru un membru rezident este 399 de lei pe lună, însă găseşti şi alte pachete în funcţie de ce îţi doresc.

Mai multe detalii găseşti pe www.hub1317.ro.

2. HUBBA HUBBA – un nou hub în Braşov situat în centru istoric, pe strada Poarta Schei colț cu Hans Benckner, chiar în spatele Bisericii Negre, într-o clădire istorică, foarte elegantă și îngrijită.

Costul unui membru rezident, full time, este de 500 de lei.

Prima zi este gratuită dacă doreşti să te acomodezi 🙂

În acest moment sunt 18 locuri, o sală de ședințe unde încap cam 6 persoane deodată, o zonă de relaxare și bucătărie cu frigider, aragaz, espressor, ceaiuri, snackuri și fructe care sunt la dispoziția clienților gratuit.

Vei găsi şi un spațiu prietenos unde pot să-și lase oamenii biciclete/trotinete și bunuri (avem un vestiar cu chei).

Mai multe detalii găseşti pe www.hubbahubba.ro.

Cluj Napoca

1. ClujHUB a fost lansat acum 3 ani cu o investiţie de 400.000 de euro. Este hub-ul care pune extrem de mult accent pe lansarea de startup-uri în Cluj şi pe organizarea de incubatoare de afaceri.

Numărul de persoane care lucrează la HUB este aproximativ 70 şi se află pe str. Pitesti 19, Cluj – Napoca.

Costul variază de la 60 la 150 de euro pe lună în funcţie de opţiunile pe care le doreşti.

Mai multe detalii despre hub găseşti pe www.clujhub.ro.

2. ClujMakers – un HUB nou nouţ în Cluj dedicat celor care lucrează în zona marketingului online, inginerilor, arhitecţilor şi artiştilor.

Se află pe strada Traian nr. 40-42.

Mai multe detalii găseşti pe www.clujmakers.com.

Timişoara

1. CoworkTimisoara – Este cel de-al doilea spaţiu de coworking din Timişoara. Nu am fost acolo, însă pare foarte fain din pozele de pe site.

Este situat pe Str. Arieş, nr. 19.

Mai multe detalii găseşti pe Facebook sau pe www.coworktimisoara.com.

Constanţa

1. City HUB – este un spaţiu foarte mare de coworking care are în dotare peste 1500 de metri pătraţi special pentru evenimente şi birouri.

Până în prezent spaţiul a fost vizitat de peste 20.000 de oameni.

Interesant este că spaţiul este gratuit tuturor din Constanţa şi nu numai.

CityHUB se află pe etajul 3, Tomis Mall.

Mai multe detalii găseşti pe pagina lor de Facebook sau AICI.

2. B.HOUSE – este cel mai nou coworking space din Constanţa şi mă bucur să văd că tot apar astfel de centre în România.

B.HOUSE se află pe Blvd. Mamaia, nr 142

Costul porneşte de 75 euro pe lună, pentru un pachet de minim 12 luni.

Mai multe detalii găseşti pe businesscircle.ro.

Oradea

1. Oradea Tech HUB este cel de-al doilea HUB din Oradea. Din ce am observat, HUB-ul este o asociaţia non-profit, iar fiecare membru trebuie să plătească o taxă.

Taxa este de 100 lei pe lună sau 1000 lei pe an (discount).

Este situat pe Str. Gheorghe Doja Nr. 49A Cetatea Oradea, Cladirea C, Etaj II.

Mai multe detalii pe pe www.oradeatechhub.ro.

+ alt oraş sau alt HUB

În caz că am omis un HUB dintr-un oraş, te rog să-mi laşi un comentariu şi o să-l adaug cât pot de repede în această listă.

Îmi doresc ca această listă să fie actualizată mereu şi să conţină toate hub-urile din România.

Tu ce părere ai despre HUB-uri? Ai alege să-ţi desfăşori activitatea într-un asemenea spaţiu?

Spor la Bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.