Interviu Daniel Zarnescu: Treptele Schimbarii – Manualul care iti va schimba viitorul

Interviu Daniel ZarnescuAstăzi v-am pregătit un nou interviu foarte interesant. Intervievatul meu de astăzi este Daniel Zărnescu, antreprenor, autor, trainer, marketer şi prieten cu foarte mulţi oameni.

Cu toţii cred că îl cunoaşteţi datorită nenumăratelor proiecte de nişă pe care le-a fondat, precum: construimimperii.ro, mibconcept.ro, nlpmania.ro, stilutau.com, artaseductiei.ro şi multe altele.

În următoarele rânduri, Daniel ne va vorbi despre ceea ce face el zilnic, despre proiectele lui şi nu în ultimul rând, despre noua lui carte „Treptele Schimbării – Manual de Leadership pentru oamenii de acţiune”.

Interviu Daniel Zarnescu: Treptele Schimbarii 

LM: Cum te numesti, câţi ani si cu ce te ocupi în fiecare zi?

Salut,

Numele meu este Daniel Zarnescu, am 31 de ani de foarte putin timp.

Printre multele identitati pe care le-am avut de-a lungul vietii, pot sa iti spun cu ce ma ocup acum:

*sunt antreprenor; 

Am deschis pana acum mai multe companii, de la zero, de cele mai multe ori fara nicio investitie sau cu foarte putini bani; imi plac start-up-urile, asta fiind si un motiv pentru care am ajuns sa tin cursuri de antreprenoriat.

*sunt autor;

Vin dintr-un nou val de autori de carte, non-fictionala, prin care incerc sa aduc o schimbare in Romania, la nivel de mentalitate. Pe langa carti, ma poti gasi si pe siteul www.construimimperii.ro, site de antreprenoriat si leadership. Sunt interesat de potentialul uman, de performanta si de dualitatea victima (cel care sa plange de ce i se intampla) – om de actiune (cel care isi asuma propriul destin).

*sunt marketer;

Stiu sa vand, sa impachetez produse, sa fac strategii de promovare; inteleg mecanismele procesului de vanzare. Vad marketerul drept un artist care stie sa comunice cu masele de oameni sau un „vindecator de suflete”.

LM: Ştiu că eşti implicat în foarte multe proiecte online şi offline. Povesteste-mi putin despre proiectele la care lucrezi?

Proiectele la mine se schimba intr-un mod alarmant (pentru altii).

Imi place sa dau viata proiectelor si, de cele mai multe ori, sa merg mai departe.

Am doua proiecte mari, in jurul carora se invarte toata activitatea mea.

*Institutul de cercetare si dezvoltare a excelentei (ICDE) – fondat recent, prin care caut sa duc la bun sfarsit munca mea pe tot ce inseamna performanta umana si modelare a excelentei.

Pentru mine este un puzzle incredibil inceput in urma cu zece ani si care inca are piese lipsa. Succesul in aproape orice domeniu tine exclusiv de minte.

Am reusit sa intelegem mintea unui performer si sa transferam abilitatile dobandite de o persoana catre alta. Ce ne intereseaza acum este sa ne ducem munca si mai departe pe depasirea blocajelor emotionale si atingerea obiectivelor.

*Grupul StepOut Media, sub a carui umbrela activeaza cele mai mari siteuri de dezvoltare personala din momentul asta in Romania. Avem in total peste 200 000 de abonati care ne citesc in mod regulat, ceea ce inseamna ca sustinem dezvoltarea societatii romanesti.

LM: Cum a luat naştere Construimimperii.ro, şi ce vrea sa ofere fiecărui cititor?

Cand am lansat siteul, ideea mea de baza a fost simpla: sa imi tin un jurnal online, de antreprenor, unde sa imi notez toate observatiile mele.

Pe atunci aveam o tipografie. In scurt timp am deschis si o editura. A venit criza, am decis rapid sa inchid tipografia, am ramas cu editura si cu siteul.

Intr-un fel este si distractiv. Antreprenorului roman i-au luat doar 20 de ani de la „revolutie” ca sa isi dea seama ca atasamentul fata de o firma este distructiv pe termen lung. In tarile dezvoltate insolventa si falimentul sunt unelte ale unei economii sanatoase.

Din fericire pentru mine, lectia asta a fost usoara. Am insa multi prieteni antreprenori care s-au incapatanat sa stea alaturi de firma pana datoriile erau prea mari ca sa se mai poata ridica. NIci ei, nici firmele.

Asta este, in mare, foarte pe scurt, genul de lectie despre care scriu pe siteul ConstruimImperii.Ro . La 31 de ani am deschis multe firme, pe domenii diferite. Pe unele le-am falimentat, pe altele le-am crescut pana le-am vandut, pe altele inca le mai am. Este un proces continuu.

LM: Ai scris mai multe cărţi, spune-mi câteva cuvinte despre fiecare.

Jurnalul Generalului – am observat ca multa lume inca mai crede ca este o carte. In fapt este un pachet care contine cele mai puternice unelte de organizare personala pe care le cunosc eu si le folosesc zi de zi. In pachetul asta dezvalui secretele mele, cum ajung la rezultate, pentru ca multi oameni ma apreciaza pentru rigurozitatea cand vine vorba de planificare.

In momentul de fata gandesc o versiune imbunatatita.

Pe mine ma cheama George – este, dupa mine, cea mai buna carte de comunicare scrisa de un roman. Aparent este scrisa pentru barbati, dar ambele sexe au de castigat foarte mult din ea. Motivul pentru care sunt atat de interesat de partea de comunicare tine de propria persoana – am vorbit foarte tarziu, abia la patru ani, si, pe fondul unei introversii puternice, am avut mari carente in a socializa cu sexul opus.

Insa, intr-un final, cartea este despre fericire: s-a dovedit ca oamenii negativisti, depresivi si bolnaviciosi sunt oamenii care au putine cercuri sociale. Asa ca am scris un manual extrem de practic, al carui scop este sa-ti arata cele mai mici diferente pe care le poti face in viata ta ca sa devii o persoana sociabila, fara eforturi „sisifice”.

Cartea o gasesti aici: stepout.ro/pe-mine-ma-cheama-george

Si mai e Treptele Schimbarii, ultima carte scrisa de mine…

LM: De ce „Treptele Schimbării”? De ce acest subiect?

 Treptele Schimbarii

Oamenii vad in schimbare ceva negativ. Insa schimbarea este continua, cu fiecare lucru care ni se intampla. Nu alegem sa nu ne schimbam, pentru ca este imposibil. Cu fiecare minut care trece, suntem alte persoane.

Putem alege in schimb sa ne schimbam. Si daca alegem asta, putem deveni orice ne punem in cap.

Mie, personal, procesul schimbarii continue mi-a salvat viata. Provin dintr-o familie modesta, nu am avut o situatie economica stralucita, plus alte probleme aparute pe parcurs, care ma impingeau catre un viitor destul de incert.

Asta pana in momentul in care mi-am asumat si am decis ca nu evenimentele care mi se intampla ma vor transforma intr-o persoana pe care sa nu o cunosc, ci eu voi alege cine sa fiu si ce sa fac.

Romania are nevoie ca de aer de asumare pe propriul destin. Primesc sute de emailuri saptamanal cu oameni care imi spun:
„Nu am bani pentru ca parintii mei nu au avut bani.”
„Sunt nefericit pentru ca ai mei au divortat cand eram mic.”
„Sunt nefericit pentru ca nu am noroc in viata.”
„Este criza.”
„Eu sunt cinstit, daca eram si eu hot, ca altii, ajungeam si eu bine.”

Genul asta de mentalitate se numeste „mentalitatea omului victima”, care isi cauta motive pentru care viata lui nu este asa cum isi doreste sau cum a visat.

Cartea „Treptele Schimbarii” urmareste parcursul de la statutul de victima la cel de om de actiune, cand iti asumi ceea ce vrei sa faci, faci… si devii persoana care vrei tu sa devii.

„Cel mai bun moment ca sa plantezi un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este chiar acum.”

LM: Care sunt cele mai importante 5 aspecte pe care le vom învăţa din această carte?

  • ca succesul inseamna prieteni mai destepti decat tine
  • ca informatia nu mai are nicio valoare in noul mileniu si ca singura calitate care iti aduce rezultate este actiunea
  • ce este libertatea cu adevarat si care sunt piedicile care apar, in timp ce o urmaresti
  • cele 3 etape evolutive prin care treci ca sa ajungi un lider autentic si cum sa ajungi acolo
  • procesul schimbarii, in amanunt, si cum sa te folosesti de el ca sa devii acel cineva care lasa ceva in urma.

Citat Daniel Zarnescu

 

LM: Cum şi când putem să achiziţionăm cartea „Treptele Schimbării”?

Incepand cu 28 Octombrie 2013.

Pentru mai multe detalii, sfatul meu este sa introduci adresa de email in formularul de pe linkul de mai jos:

construimimperii.ro/treptele-schimbarii/

Pe langa detalii despre cartea in sine, ai parte si de cateva cadouri faine, care te vor ajuta sa intelegi mai bine conceptul de „leadership”.

Cel mai valoros cadou este „Harta Liderilor Lumii”, in care am pus esenta tuturor liderilor care au reusit sa schimbe modul cum vedem lumea si cum traim astazi.

LM: Un mesaj de final către cititorii blogului laurentiumihai.ro.

Nu conteaza de unde pleci. Poti, pana in ultima clipa a vietii tale, sa faci absolut tot ce iti trece prin minte. Pentru ca mintea este cea care te duce pe cele mai inalte culmi si tot ea este cea care te poate inchide intr-o celula cu gratii la ferestre.

Diferenta dintre cele doua, celula si varful muntilor tine de pasii pe care ii faci, sau nu. Actiunea te elibereaza!

LM: Mulţumesc de interviu!

Multumesc si eu!

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.