Interviu Bianca Presada: Experienta de Vicepresedinte Financiar in AIESEC Romania

Bianca PresadaAstăzi v-am pregătit un nou interviu cu încă un tânăr care doreşte mai mult de la viaţa şi cariera lui.

Este vorba de Bianca, o fată care la doar 22 de ani este Vicepreşedinte Financiar în cea mai mare organizaţie de studenţi din lume şi din România.

Este un interviu pe care-l recomand tuturor studenţilor care-şi doresc mai mult de la viaţa personală şi care-şi doresc să-şi facă experienţă pentru ce va urma după facultate.

În ziua de astăzi se pune mult accentul pe experienţă. Fără experienţă nu te angajează nimeni, însă sunt mulţi studenţi care în timpul facultăţii nu vor să facă nimic extra.

Acest interviu este pentru cei care vor să facă ceva extra.

Interviu Bianca Presada: Experienta de Vicepresedinte Financiar in AIESEC Romania

LM: Cum te numești? câți ani ai și cu ce te ocupi în fiecare zi?

Numele meu este Bianca-Alexandra Presada, am 22 de ani, sunt proaspăt absolventă în Afaceri Internaţionale, şi viitor masterand în Managementul Proiectelor,iar momentan sunt Vicepreședinte Financiar al organizaţiei AIESEC România.

LM: Am văzut că faci parte din AIESEC. Spune-mi mai multe despre AIESEC, cu ce se ocupă această organizație și cui se adresează?

AIESEC

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri din lume, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior.

Organizația a fost creată cu scopul interacțiunii dintre tineri și dezvoltării potențialului lor de învățare și autodezvoltare. În momentul de față este prezentă în peste 124 de țări și teritorii unde oferă oportunități de participare la stagii de voluntariat sau practică internațională.

LM: Ai 22 de ani, ești la facultate și ocupi una din cele mai importante poziții de conducere din AIESEC România. Spune-mi mai multe despre poziția pe care o ocupi!

Am terminat o facultate cu profil economic şi am decis să continui cu un master în Managementul Proiectelor după ce în cei aproape 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC şi am pus în practică multe dintre lucrurile teoretice învăţate la facultate, din domeniu financiar, dar şi marketing, management.

În anii trecuţi am ocupat diferite poziţii de Team Leader, membru în diverse echipe de proiect, am fost coordonator de proiect, am organizat evenimente, iar în cele din urmă am devenit Vicepreşedinte Financiar, toate acestea în filiala din Braşov.

Pasul următor pentru mine a fost să îmi iau o oportunitate de conducere a unei organizaţii. Aşa că în acest moment fac parte dintr-o echipă de 11 oameni, fiecare cu o poziţie bine stabilită, şi împreună oferim strategia şi direcţia unei organizaţii de 600 de tineri.

Echipa AIESEC Romania
Echipa de conducere AIESEC Romania

LM: Care sunt cele mai importante 5 activități pe care le faci în această funcție?

În primul rând ar fi administrarea resurselor financiare ale organizaţiei, mai apoi vine vorba de legalitatea acesteia.

Un alt lucru important este coordonarea unei echipe de 14 Vicepreşedinţi care provin din cele 14 filiale prezente în ţară şi pregătirea lor pe parcursul anului în cadrul conferinţelor pe care AIESEC le organizează pentru membrii săi.

Şi nu în ultimul rând, sunt persoana care oferă sprijin către 2 filiale AIESEC, Constanţa şi Galaţi, când vine vorba de management, strategii, proiecte, recrutări, etc. aşa cum ceilalţi colegi sunt repartizaţi pe celelalte 12 filiale.

LM: Pe tine personal, cum crezi că te-a ajutat AIESEC pentru un viitor personal mai bun?

Ar fi multe de spus aici, pentru că în 3 ani am învăţat de la lucruri de bază precum: cum să lucrezi într-o echipă, până la lucruri mai complexe: cum să o coordonezi şi să fii liderul ei, de la operaţiuni bancare şi legislaţii BNR la management şi consultanţă, de la lucruri legate de domeniul financiar la cel de resurse umane sau organizare evenimente.

Mi-am dezvoltat nu doar cunoştinţe, ci şi abilităţi şi atitudini, dar cel mai important e că după ce am trecut prin atâtea experienţe ştiu în ce domeniu vreau să lucrez pe viitor şi că pe termen lung îmi doresc afacerea mea şi nu să lucrez într-o corporaţie.

LM: Acum că a început facultatea? Spune-ne de ce ar trebui un student să intre în AIESEC?

Este foarte simplu: AIESEC pe lângă faptul că este o organizaţie de tineri, unde poţi face voluntariat, este şi cadrul unde poţi beneficia de o mulţime de oportunităţi de învăţăre, şi este locul unde ai ocazia să faci lucurile diferit faţă de un tânăr care alege ca în cei 3-4 ani de studenţie să stea pe băncile facultăţii şi să asculte teoria ce îi este predată.

De aici a pornit şi campania noastră de recrutare din această toamnă ” Treci pe albastru „, din dorinţa de a avea noi membri în organizaţie care au curajul să facă ceva diferit. Şi asta pentru că în AIESEC ai ocazia nu doar să te specializezi pe diferite arii (financiar, resurse umane, comunicare, vânzări, etc.) ci şi să iei parte la organizarea proiectelor AIESEC, punându-ţi ideile în practic.

Dar cel mai important lucru cred că este faptul că ajungi să cunoşti şi să lucrezi cu oameni din ţară sau străinătate de la care ai multe lucruri de învăţat, fie din experienţele lor trecute, fie prin simpla interacţiune cu aceştia.

LM: Cum poate un student să intre în AIESEC? Trebuie să treacă de vreo selecție?

În fiecare recrutare există şi o selecţie a celor care îşi doresc să facă parte din organizaţie.

Un prim pas ar fi să completeze un formular de înscriere, fizic în cadrul universităţilor unde sunt prezenţi colegii noştrii la infodesk-uri, sau online pe site-ul corespunzător fiecărei filiale.

Apoi fiecare persoană care se înscrie este contactată pentru a lua parte la interviuri, individuale sau de grup, iar cei care au trecut de acesta etapă intră într-o perioadă de acomodare cu organizaţia.

După ce studenţii trec de această perioadă pot lua parte la conferinţele locale, regionale şi naţionale de pregătire ce au loc în luna noiembrie.

Pentru mai multe detalii despre AIESEC poţi accesa următoarele linkuri în funcţie de localitatea în care eşti student: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

LM: Un mesaj pentru cititorii blogului laurentiumihai.ro!

Aş vrea să îi felicit pentru că acordă timp a citi un blog axat pe un domeniu atât de specific cum e cel finaciar şi totodată educaţiei financiare şi le urez să pună în aplicare lucrurile pe care le află de aici şi nu numai.

LM: Mulţumesc de interviu, Bianca!

Mulţumesc şi eu!

Dacă vrei să vorbeşti cu Bianca, o poţi găsi la următoarele de social media: Facebook sau LinkedIn.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.
//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js