7 idei care te vor ajuta sa faci economii de benzina [infografic]

economii de benzinaÎn zilele de astăzi a avea maşină este aproape o necesitate. Fiecare dintre noi are sau îşi doreşte să-şi cumpere o maşină indiferent dacă e la „mâna a doua” sau nouă.

Cu toate acestea, nu toţi se gândesc şi la banii pe care trebuie să-i cheltuiască după ce cumpără maşina.

Cei mai mulţi bani după ce cumpărăm o maşina se duc, evident, în benzină.

La unii, benzina ţine mai mult, la alţii, mai puţin, însă niciodată nu ne gândim că stilul nostru de condus sau greutatea pe care o transportăm afectează semnificativ consumul de benzină.

În acest articol îţi prezint o serie de 7 idei + 3 (bonus) care te va ajuta să faci economie de benzină + un infografic care prezintă cauzele de la care au fost dezvoltate cele 7 idei.

Ideile sunt practice şi pot fi implementate începând de acum.

Cele 7 idei care te vor ajuta sa faci economii de benzina

  1. Menţine presiunea din anvelope ridicată. O presiune mare în anvelope ajută la o scădere mică dar semnificativă în timp de benzină.
  2. Scapă de bagajul nefolositor. Cu cât cari mai multă greutate de care nu ai nevoie cu atât maşina are nevoie de mai multă energie (benzină) să meargă şi cu atât cheltuieşti mai mult.
  3. Elimină barele tranversale nefolositoare, pentru cei care au maşina „tunată”. La fel ca la şi a doua idee, scapă de elementele de care nu ai nevoie şi care nu te ajută.
  4. Întotdeauna să ai curăţat filtrul de aer. Un filtru îmbâcsit duce la schimbarea raportului benzină/aer care intră în cilindru prin faptul că nu permite aerului să treacă prin hârtia filtrantă. Îţi recomand să îţi verifici filtrul de aer la fiecare 10-15.000km, în funcţie de tipul de drum pe care îl parcurgi preponderent (urban/extern).
  5. Stilul de condus. Utilizează un stil de condus economic fără prea multe acceleraţii sau ambalări inutile. Acesta ajută într-o proporţie foarte mare la consumul de bezină.
  6. Fii pregătit mereu. Întotdeauna să ai la tine o hartă sau un GPS ca să mergi pe drumul cel mai scurt. Evită să ocoleşti fără nici un scop.
  7. Foloseşte aerul condiţionat doar dacă este cazul sau doar în afara oraşului. Acesta consumă multă benzină dacă este folosit în exces în interiorul oraşului.
Motivele de la care au plecat aceste 7 idei sunt cele 7 cauze prezentate în infograficul de mai jos care duc la un consum ridicat de benzină.
BONUS + alte 3 idei de economii legate de maşină care nu ţin de consumul de benzină.
economii de benzina infografic

sursa infografic

Alte două articole pe care vi le recomand în legătură cu acest domeniu sunt: Micşorarea consumului partea 1 şi partea 2 care prezintă mai în detaliu fiecare aspect ce trebuit luat în considerare pentru o reducere de costuri de benzină..

Like, share şi tweet dacă ai aplicat aceste 7 idei sau dacă le vei aplica în viitorul apropiat.

Ce alte idei de reduceri de costuri la maşină mai cunoşti?

Metode de a economisi bani
Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.