Hedge sau Acoperire Financiara

Hedge este o investiție pentru a reduce riscurile negative ale prețurilor într-un activ. În mod normal constă în a lua o poziție de compensare într-o securitate conexă.

Acoperirea este analogă cu încheierea unei polițe de asigurare.

Există un compromis de recompensare a riscurilor inerente.

În timp ce se reduce riscul potențial, se reduc și câștigurile potențiale. În lumea investițiilor, acoperirea funcționează în același mod. Investitorii și administratorii de bani folosesc practici de acoperire pentru a reduce și controla expunerea lor la riscuri. 

Pentru a proteja în mod corespunzător în lumea investițiilor, trebuie să se utilizeze diferite instrumente în mod strategic pentru a compensa riscul mișcărilor adverse de preț pe piață.

Cel mai bun mod de a se face acest lucru este să se facă o altă investiție într-un mod direcționat și controlat. 

O acoperire perfectă este una care elimină orice risc.

Cu alte cuvinte, acoperirea este 100% invers corelată cu activul vulnerabil. Acesta este mai mult un ideal decât o realitate. Cel mai obișnuit mod de acoperire în lumea investițiilor este prin instrumente derivate.

Acoperirea este o tehnică utilizată pentru a reduce riscul, dar este important să se țină cont că aproape fiecare practică de acoperire va avea propriile dezavantaje. Acoperirea este imperfectă și nu reprezintă o garanție a succesului viitor și nici nu asigură reducerea pierderilor.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.