Fonduri nerambursabile 2014-2020: Surse de informare

Tot primesc întrebări pe mail sau pe Facebook legat de fondurile nerambursabile şi mi-am propus să fac un articol cu referinţe/site-uri de unde oricine se poate informa în legătură cu fondurile nerambursabile.

Nu sunt expert în fonduri nerambursabile, însă am destul de multe cunoştinţe pe partea aceasta.

Îţi spun din prima că pentru a aplica la un fond nerambursabil ai nevoie de multă răbdare, de un proiect foarte bine întocmit, de cofinanţare şi de un expert care să te ajute în acest demers.

Personal nu am văzut până acum o firmă care să absoarbă un fond nerambursabil fără să aibă un expert care s-o îndrume şi care s-o ajute să ducă un proiect până la capăt.

Mai jos am ales să menţionez o serie de site-uri care te-ar ajuta să găseşti informaţii utile cu privire la fondurile nerambursabile.

Fonduri nerambursabile: Surse de informare

1. Fonduri-structurale.ro – cel mai complet website despre fondurile europene pe care îl recomand tuturor. Pe el vei găsi comunicate de presă, ghiduri cu privide la liniile de finanţare, interviuri utile şi tot felul de informaţii utile despre toate fondurile nerambursabile.

2. Finantare.ro – a doua platformă cu informaţii pe care o recomand. La fel, vei găsi multe informaţii utile pentru firme, instituţii publice.

3. Eufinantare.info

4. Secţiunea Fonduri nerambursabile de pe Avocatnet.ro

5. Fonduri-ue.ro – este platforma dezvoltată de Ministerul Fondurilor Europene. Este o sursă sigură şi actualizată la zi de către minister.

6. Ec.europa.eu – informaţii directe de la Comisia Europeană

7. eeagrants.ro – informaţii cu privire la granturile SEE şi granturile norvegiene

8. Alte informaţii despre fonduri nerambursabile le mai puteţi lua direct de la bănci. Câteva exemple sunt cele de la eximbank.ro sau banpost.ro. Pentru finanţările pe sume mari, băncile au un rol foarte important pentru menţinerea cash flow-ului şi pentru cofinanţare.

9. Adaugă tu.

Dacă mai cunoşti alte surse de unde ne putem informa, îmi poţi lăsa un comentariu mai jos.

Orice sursă de educare privind fondurile nerambursabile este un lucru foarte bun.

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.